Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted
Ja bi tu prvo pogledao da komp nije priključen zajedno sa zamrzivačem ili veš mašinom ili tako nekim potrošačem koji ume da povuče povremeno.
kanda je ovo srž problema.nerešiv trenutno, nema gde da se prebaci komp.hvala na savetima smile.gif
Posted (edited)
Meni VLC cita taj konvertovani fajl (a cita i originalni srt). Za DVD ne bih znao, posto nikad ne przim skinute filmove (svi su mi na kompjuteru).
izgleda da postoji vise vrsta .sub fajlova. moj dvd ih ne cita sve.subtitle workshop pomaze, uz pravilan izbor formata.hvala u svakom slucaju :) Edited by morgana
Posted

Jel' radnje/firme koje prodaju konfiguracije i komponente u srБ hoće (za razumnu naknadu, naravno) da spoje komp od komponenti koje sam izaberem? Ili da prihvate da izmene neku stavku (recimo napajanje) u nekoj od gotovih konfiguracija koje nude?

Posted
Ili da prihvate da izmene neku stavku (recimo napajanje) u nekoj od gotovih konfiguracija koje nude?
Zapravo, ovo retko pristaju da urade, tj. zavisi kod koga ides. Poenta tih sklopljenih konfiguracija je da ti uvale neke budjave noname komponente koje nisu uspeli da prodaju regularno, zato je uvek bolje sklapati samostalno konf jer znas sta dobijes, mada ispadne nesto skuplje.
Posted

Baš o tome je reč.Jako sam nespretan i jedan sam procesor zeznuo kad sam čistio hladnjak.Logično bi mi bilo da hoće da sastave custom konfiguraciju koju odaberem. A ta "custom" može da bude 99% podudarna s nečim što već nude, osim jedne ili dve komponente.

Posted

evo ti cenovnik iz jedne firme pa sam proceni da li ti tako nesto treba:Konstatacija kvara (dijagnostika) 708Čuvanje podataka (Back-up) - (radni sat) 1416Ugradnja komponente u računar + instalacija drajvera 708Čišćenje računara (od prljavštine, prašine) 708Čišćenje napajanja (od prljavštine, prašine), zamena/servis ventilatora 708Ugradnja/ zamena hladnjaka sa ventilatorom na grafičkoj kartici 708Ugradnja/ zamena hladnjaka sa ventilatorom na procesoru 708Instalacija drajvera, konfigurisanje dial-up konekcije (radni sat) 708Reinstalacija sistema (radni sat) 1416Sklapanje računara od donetih komponenti 1416Čišćenje sistema od virusa (radni sat) 1416

Posted

Mozda malo glupo pitanje ali: koliki je vek trajanja diskova i podataka na njima? Mislim i na CD-ove i na DVD-jeve i sve ostale sto spadaju pod diskove. :DDa li se podaci vremenom gube/nestaju, "isparavaju" sa njih ili ne?

Posted
Mozda malo glupo pitanje ali: koliki je vek trajanja diskova i podataka na njima? Mislim i na CD-ove i na DVD-jeve i sve ostale sto spadaju pod diskove. :DDa li se podaci vremenom gube/nestaju, "isparavaju" sa njih ili ne?
Neki minimum, ako ih iole pažljivo čuvaš je 25 godina... Teorijski maksimum je preko 100 godina, ali to još niko nije dokazao u praksi... :)
Posted
Neki minimum, ako ih iole pažljivo čuvaš je 25 godina... Teorijski maksimum je preko 100 godina, ali to još niko nije dokazao u praksi... :)
Hvala! :)
Posted

Ne bih se kladio tj nista vazno cuvao tako dugo bez prekopiranja

CD-R’s lifetime not as long as you thinkDamnedIfIknow and shimman used our news submit to tell us that an expert physicist Kurt Gerecke that works for IBM Deutschland has warned users not to use CD-R’s for long term backups. His advice is that if you don’t want to keep backing up the same discs every few years use magnetic tape backup instead. Kurt went on to say that unlike pressed CD’s, burnt CD-R’s lifetime is much shorter with lifetime ranging from just 2 to 5 years depending on the quality of the disc. Of course he recommended that to extend the discs life you should keep it in a cool dark place.
Posted

staznam, imam muzickih cedeja koji su stariji od decenije, a rade kako gospod zapoveda

Posted
staznam, imam muzickih cedeja koji su stariji od decenije, a rade kako gospod zapoveda
Ja imam desetak iz 1997, sa podacima, ja rezao, još živi i zdravi...
Posted

da, sad skonto da je najstariji koji imam a da znam da radi iz davne 96.