S.L. Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Koji program osim VLCa pušta ISO fajl (DVD9 je konkretno u pitanju) sa harda? Radi i VLC ok, ali malko secka...Sad, da li je potrebno u VLCu nešto posebno podesiti da bi ISO fajlovi fercerali lakše ili je u pitanju neizdržljivost kompa/laptopa? Mislim da ovo drugo nije u pitanju pošto mi DVD9 (VIDEO_TS) u KMu pušta normalno... Uh, video fajlovi...Za stare dvd-e sam koristio cyberlink PowerDVD program. On je bio dobar za te veće fajlove (vob), čini mi se da je mogao i iso, ali ne mogu da tvrdim.Što se tiče tog tvog fajla, najbolje da proveriš koji je codec u pitanju (cenim Mpeg 4) pa u skladu sa tim potražiš player.
morgana Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 braco i sestre u torentu, jel ima neki srt -> sub konverter koji dokazano radi?skinula sam 3, nijedan ne zavrsava posao
Indy Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 (edited) Probao sam sad ovaj i rekao bih da radihttp://www.divx-digest.com/software/srt2sub.html(Radi definitivno, mora samo da se ispravno odabere fps). Edited March 24, 2011 by Indy
Grunf Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Mac ima iMovie. Windows nudi besplatan, medjutim sumnjive upotrebne vrednosti, Windows Live Movie Maker 2011... moze li neko da preporuci besplatan, a dobar, video editing software (za Win7)? Hvala unapred.za pc je grass valey edius aposultno bez premca. nije besplatan, ali se lako moze 'naci besplatno'...
morgana Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Probao sam sad ovaj i rekao bih da radihttp://www.divx-dige...re/srt2sub.html(Radi definitivno, mora samo da se ispravno odabere fps).hvala :) , to je jedan od ta 3 koje sam skinula, ali konverzijom dobijam fajl koji ni komp ni dvd ne citaju. uopste mi nije jasno sta je problem.
Indy Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Meni VLC cita taj konvertovani fajl (a cita i originalni srt). Za DVD ne bih znao, posto nikad ne przim skinute filmove (svi su mi na kompjuteru).
Indy Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 za pc je grass valey edius aposultno bez premca. nije besplatan, ali se lako moze 'naci besplatno'...Hvala grumfe, raspitacu se... samo mislim (prema sajtu tog programa) da ce mi trebati malo jaci komp za te stvari. A i onako je vreme da se zanovi tehnika.
Grunf Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 ako neces montirati celovecernji film u HD rezoluciji sa 4 timeline-a, ne treba ti neko ludilo od masine, a i starije verzije (4.5 i 5) rade odlicno. meni petica zavrsava posao.
Alphons Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 na koji način mogu da se "regulišu" naponski skokovi, zbog da se zaštiti komp ? jel može to UPS da radi ?
Mil@n Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 na koji način mogu da se "regulišu" naponski skokovi, zbog da se zaštiti komp ? jel može to UPS da radi ?Može.Msm da postoje i produžni kablovi sa stabilizacijom napona.
Alphons Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 super, hvala :) naročito ovo za kablove, nisam ni znao da postoje.
Anonymous Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 super, hvala :) naročito ovo za kablove, nisam ni znao da postoje.Izbegni te kablove, kupi UPS.
расејан Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Izbegni te kablove, kupi UPS.Тј не каблови него разводници, ал' то покрива само ситније скокове, неће заштитити ни од чега озбиљнијег, а и има некакав рок трајања. Кад она тињалица на њему почне да трепће, онда као више не штити, писало у упутству.
Razzmatazz Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Mislim da je obratno, da ti razvodnici ne peglaju manje oscilacije, a za nešto veće imaju osigurače koji iskaču (ukoliko se već uzme neki kvalitetniji poput ovog).UPS bi trebalo (ako opet nije kupio kod Kineza neku marku tipa "Hongda") da pegla različite "efekte" izobličenja struje, razvodnik ne. A opet, ako ima napajanje sa aktivnim PFC-om, ne može da uzme bilo koji UPS, nego barem onaj koji ima 20-25% veći kapacitet od potrošnje kompa da ne bi stalno izazivao overload. Plus što će morati vremenom da menja baterije u tom UPS-u, a ljudi neretko ne računaju sa time.Ja bi tu prvo pogledao da komp nije priključen zajedno sa zamrzivačem ili veš mašinom ili tako nekim potrošačem koji ume da povuče povremeno.
Recommended Posts