Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted (edited)

sledeca situacija:na računaru imam ograničen internet, međutim u blizini imam i WiFi koji je otključan.Da li postoji mogućnost da se preko telefona (HTC wildfire)povezem na računar a da korisim WiFi?Tj da mi HTC služi kao neka vrsta modema za računar.Da li je to izvodljivo i šta mi treba (ako mi treba nešto od aplikacija ili programa)Računar ne može da hvata WiFi!

Edited by eye of the beholder
Posted
Uzeo sam novu plocu - asus m4a89gtdpro/procesor - phenom ii x4 955/memoriju - 2x2gb ddr1600 kingston hyperx ali nisam stigao da uzmem win 7 pa sam probao da ga pokrenem u 32bitnom XPu. Bios ne prijavljuje greske, XP se startuje, na sekundu se vidi logo i onda monitor prijavi da nema signal i komp se restartuje. Da li je stvar u xp-u koji nema drajver za graficku [integrisana ATI Radeo HD 4290] pa ce sve biti ok kada budem instalirao win 7 ili je nesto drugo u pitanju?
Ne, to nije sigurno.Ako si na ovome instalirao klot XP (dakle, ne instaliran na drugom hardveru pa samo priključen ovamo), onda je hardver definitivno u pitanju. Da li ti je napajanje kilavo ili prosto nešto od ovog novouzetog (ploča ili memorija) nisu kako treba. Moguće da u BIOSu nisu stvari podešene kako treba. Nemoj ništa da overklokuješ, parametre (timing itd) za memoriju stavi na auto sve. Ako i tada imaš isti efekat, probaj da povisiš DRAM Voltage malo. Ponekad se desi da pojedine ploče "undervoltuju" procesor ili memoriju, a da memorije (mnogo ređe procesor) bivaju osetljive na manjak napona.
Posted
Mac ima iMovie. Windows nudi besplatan, medjutim sumnjive upotrebne vrednosti, Windows Live Movie Maker 2011... moze li neko da preporuci besplatan, a dobar, video editing software (za Win7)? Hvala unapred.
Baš baš free recimo CineFX (aka Jahshaka).Mada, uz gomile stvari (firewire kartice, cd/dvd recordere, vga karte itd) su se davali OEM CD-ovi sa Pinnacle ili Ulead softverom, a ljudi su to bacali ili koristili kao podmetače za kafu. Ako možeš, vidi da nema u okolišu neko tako nešto.
Posted
Baš baš free recimo CineFX (aka Jahshaka).
Instalirao sam CineFX (sa sourceforge.net) i nece da radi, program JahPlayer ne moze da startuje. U log fajlu pise:
Traceback (most recent call last):
 File "jahplayer.py", line 17, in ?
 File "bootstrap.pyc", line 24, in ?
ImportError: No module named openpluginlib

Inace, instalirao sam sa opcijom OpenLibraries cekiranom.Nista, probacu ovo drugo sto kazes:-)

Posted
Mac ima iMovie. Windows nudi besplatan, medjutim sumnjive upotrebne vrednosti, Windows Live Movie Maker 2011... moze li neko da preporuci besplatan, a dobar, video editing software (za Win7)? Hvala unapred.
Ako se ikada odlucis da das par stotina dolara za editing program, najbolji ( najbrzi, najlaksi za rad, najbolje izvozi u razne formate i otvara veliki broj ekstenzija) ti je Sony Vegas.
Posted

Najradije bih ja iMovie, ali mi fali Mac:( Ali, probacu da nadjem nesto od toga sto je pomenuto za PC. Bio sam neki dan u bioskopu i bio je Q&A sa ekipom filma, pa su nas iz publike kurazili da sami pravimo filmove, kaze moze to i sa mobilnim telefonom:-) Inace sam negde u pleistocenu imao 2x8mm kameru i cak mali sto za editovanje, ali mislim da je u medjuvremenu tehnika malo napredovala.

Posted

A i sto za editovanje se od tada koristio samo kad smo klali svinjče. :lol:

Posted
Najradije bih ja iMovie, ali mi fali Mac:(
ako imas koliko-toliko kompatibilni hardware, sto ne sklepas neki hackintosh?
Posted
Najradije bih ja iMovie, ali mi fali Mac:( Ali, probacu da nadjem nesto od toga sto je pomenuto za PC. Bio sam neki dan u bioskopu i bio je Q&A sa ekipom filma, pa su nas iz publike kurazili da sami pravimo filmove, kaze moze to i sa mobilnim telefonom:-) Inace sam negde u pleistocenu imao 2x8mm kameru i cak mali sto za editovanje, ali mislim da je u medjuvremenu tehnika malo napredovala.
Јесвала, когод да нуди пребацивање на двд, свима историја почиње од супер осмице.Камера ми је још нетакнута (руски Кварц са 2х и 0,5х адаптерима, на навијање), и мислим да још има исти квар (грајфер проклизава или је сектор мало расинхронизован), а монтажни сто је био клупски. Нисам успео да сазнам код кога је отишла клупска архива.
Posted

u medjuvremenu, dok indi ne dobije na lutriji, nek' poteku balice na smokene hvalim se, samo otpuhujem :s_d:

Posted
Pa to meni je tek ovaj stari dao 1400 i vece rezolucije za razliku od ovih novijih :blink:
Možda je do razlike u nvidia software-u, pošto su različite generacije kartica, ali, ako budeš opet pokušao da ubaciš zadnju verziju drajvera, proveri možeš li u Nvidia contol panel-u da nađeš: Display > Change resolution > customize > create custom resolution.
Posted

Koji program osim VLCa pušta ISO fajl (DVD9 je konkretno u pitanju) sa harda? Radi i VLC ok, ali malko secka...Sad, da li je potrebno u VLCu nešto posebno podesiti da bi ISO fajlovi fercerali lakše ili je u pitanju neizdržljivost kompa/laptopa? Mislim da ovo drugo nije u pitanju pošto mi DVD9 (VIDEO_TS) u KMu pušta normalno...

Posted

U kom programu inace gledas DVD? VLC bi trebalo da fercera dobro, ja ne znam za bolji plejer. Mozes da probas da instaliras neki virtual drive - Alcohol ili Daemon Tools ili CloneDrive (ne znam koji WIN imas), onda mountujes ISO u virtuelni drajv i bice kao da si ubacio DVD u plejera (uz to sto ce raditi brze naravno jer se ne vrsi stvarno citanje optickog diska).

Posted
ako imas koliko-toliko kompatibilni hardware, sto ne sklepas neki hackintosh?
Mozda na novom PC-u, ovaj stari laptop je ionako jedva ziv (a i koliko vidim na netu niko nije uspeo da mu ozivi Wi-Fi karticu pod hackintoshom).
Posted
U kom programu inace gledas DVD? VLC bi trebalo da fercera dobro, ja ne znam za bolji plejer. Mozes da probas da instaliras neki virtual drive - Alcohol ili Daemon Tools ili CloneDrive (ne znam koji WIN imas), onda mountujes ISO u virtuelni drajv i bice kao da si ubacio DVD u plejera (uz to sto ce raditi brze naravno jer se ne vrsi stvarno citanje optickog diska).
DVD ide preko KMPlayera. Lepo je to što ti predlažeš, ali se meni ne jebava - ja bih samo da pokrenem taj ISO fajl i gledim...Kažem, nije loše ni preko VLCa, al' malko secka...Ako ti nije problem, baci ovde ili na PM podešavanja - možda tu treba da se doradi koja stvarčica...