Garnirung Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Imam jedno glupo pitanije...Ženi treba za kancelaruju komp... Hteo sam da joj uzmem neko nijjeftinije čudo sa licenciranim Winom i Ofisom... Našao sam makinu sa Win 7 Starter i Ofice 2010 starter za smešnih 20-ak tisuća, pošto za kucanje u wordu, bolje ni ne treba...E sad, pitanije... Jel se, te verzije priznaju za rad u "poslovnom okruženju", u smislu da ne bane neka inspekcija pa pravi problem što nije tim softverom dozvoljen rad u "poslovnom okruženju", već je to samo za kuću?Edit: smo nemojte varijantu, a što ne staviš Linuks i Open office... Probali smo to, ne ide... Pitanje je kako će se snaći i sa prelaskom sa XP na 7, pošto čim vidi nešto nepoznato, imamo problema...Za Office ne znam, ali znam da Win7 Starter priznaju u smislu u kojem inače važi OEM, znači priznaje se uz tu matičnu ploču. Kod mene u firmi je šef zvao inspekciju samo zbog toga i to su mu rekli.E, sad... to je bila BG inspekcija :), šalu na stranu, ali slobodno proverite i kod njih, za svaki slučaj
radisa Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Za Office ne znam, ali znam da Win7 Starter priznaju u smislu u kojem inače važi OEM, znači priznaje se uz tu matičnu ploču. Kod mene u firmi je šef zvao inspekciju samo zbog toga i to su mu rekli.E, sad... to je bila BG inspekcija :), šalu na stranu, ali slobodno proverite i kod njih, za svaki slučajHvala, proverićemo, ali i ovo mi je dovoljno da uzmem tu "pisaću mašinu"...
Caligula Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Zna li neko nekoga u Srbiji koji uvozi/unosi Apple telefone (potrebna su mi dva Iphone-a 3Gs)?Gledao sam u oglasima, jednostavno nema. Ne znam kako da ih nabavim.
Grunf Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 HuhProbaj ovako, u task manageru pod tabom services poredjaj po imenu i nadji servis AMD external events utilitz, desno dugme i stop service. Zatim otvori CCC-advanced pa pod desktops & displays dole klikneš desnim na tv pa config pa formats i pogledaj kolika je podržana rezolucija, možda ćeš morati da u display options izabereš tv u padajućem meniju i staviš force TV, ili da u adjustments probaš kasnije automatic ako to ne profercera. Ako ništa onda startuje servis i zaboravi ovo, ipak je, skoro, manje cimanje vađenje kabla...hm....a 4850 ima dva DVI, jesi li im zamenio mesta?probacu sutra to, mada nisam siguran koliko ce i to imati uspeha. tv se i sad lepo prijavljuje, i prijavi svoju max rezoluciju...samo mala napomena, ne znam da l ima veze, al bio je typo u pitanju; nije 4850 nego 4650.
jms_uk Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 (edited) ... Edited December 1, 2010 by jms_uk
najgori Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 a sto ti to treba? (imam 4770, monitor 1680x1050 i plazmu kojoj sam, dok nisam kupio wd tv live, preko hdmi kabla bacao 1080 signal - nemam pojma zasto, jer prikazuje 720) probacu sutra to, mada nisam siguran koliko ce i to imati uspeha. tv se i sad lepo prijavljuje, i prijavi svoju max rezoluciju...samo mala napomena, ne znam da l ima veze, al bio je typo u pitanju; nije 4850 nego 4650.
Grunf Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 (edited) a sto ti to treba? (imam 4770, monitor 1680x1050 i plazmu kojoj sam, dok nisam kupio wd tv live, preko hdmi kabla bacao 1080 signal - nemam pojma zasto, jer prikazuje 720)khm, vec sam reko; pod xpom je sve bilo ok. pod win7 nije, ne mogu da posaljem 1920*1080 sve dok je monitor prikljucen. 1680*1050 nije fullframe slika na mom lcdu. ima ruznih par cm od ivice slike do ivice ekrana.edit: probao Vapadov savet, i kao sto sam ocekivao, nije pomogao. cupanje kabla it is, sve dok ne kupim monitor kome je radna rezolucija 1920*1080 Edited December 2, 2010 by Grunf
gone fishing Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 hm zar amožeš da napraviš 2 profila u ccc i da tu menjaš, lakše je od čupanja kablova :D
Indy Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Ne može to bez drajvera... Grumfe, ako možeš da prodaš taj monitor kol'ko tol'ko uspešno, onda dodaš malo pa kupiš neki podržan za 7-icu.
najgori Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 kako su ti definisani monitor i tv u display manageru u catalyst control panelu - kao clone ili kao 2 monitora "jedan pored drugog"? khm, vec sam reko; pod xpom je sve bilo ok. pod win7 nije, ne mogu da posaljem 1920*1080 sve dok je monitor prikljucen. 1680*1050 nije fullframe slika na mom lcdu. ima ruznih par cm od ivice slike do ivice ekrana.edit: probao Vapadov savet, i kao sto sam ocekivao, nije pomogao. cupanje kabla it is, sve dok ne kupim monitor kome je radna rezolucija 1920*1080
TheBigFlegma Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 khm, vec sam reko; pod xpom je sve bilo ok. pod win7 nije, ne mogu da posaljem 1920*1080 sve dok je monitor prikljucen. 1680*1050 nije fullframe slika na mom lcdu. ima ruznih par cm od ivice slike do ivice ekrana.edit: probao Vapadov savet, i kao sto sam ocekivao, nije pomogao. cupanje kabla it is, sve dok ne kupim monitor kome je radna rezolucija 1920*1080I ovo si podesio ili ne?
Grunf Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 hm zar amožeš da napraviš 2 profila u ccc i da tu menjaš, lakše je od čupanja kablova :D ne mogu, pogledaj donje screenshotove. jednostavno nece da pusti 1920*1080 na bilo koji izlaz dok je prikljucen monitor za koji win7 misli da ne podrzava tu rezoluciju. inace, koliko znam, graficka kartica nije u mogucnosti da pusti jednu rezoluciju na VGA izlaz, a drugu na HDMI.kako su ti definisani monitor i tv u display manageru u catalyst control panelu - kao clone ili kao 2 monitora "jedan pored drugog"?kao clone, i zelim da tako bude.I ovo si podesio ili ne?naravno da jesam.provalite da na dve slike iznad CCC prijavljuje monitor kroz drajvere koje sam mu na silu ugurao, ali win i dalje kaze da taj monitor ne moze da pusti nista vece od 1680*1050 i ne nudi vise od toga.
najgori Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 naravno da moze da pusti 2 rezolucije, ali, kako mi se cini ne u clone modu.resenje je extended display sa 2 monitora i 2 razlicite rezolucije. tako sam radio i tako sigurno sljaka, a i zgodno je jer mozes da pustis film na tv-u i u isto vreme radis na kompu. ne mogu, pogledaj donje screenshotove. jednostavno nece da pusti 1920*1080 na bilo koji izlaz dok je prikljucen monitor za koji win7 misli da ne podrzava tu rezoluciju. inace, koliko znam, graficka kartica nije u mogucnosti da pusti jednu rezoluciju na VGA izlaz, a drugu na HDMI.kao clone, i zelim da tako bude.
Grunf Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 naravno da moze da pusti 2 rezolucije, ali, kako mi se cini ne u clone modu.resenje je extended display sa 2 monitora i 2 razlicite rezolucije. tako sam radio i tako sigurno sljaka, a i zgodno je jer mozes da pustis film na tv-u i u isto vreme radis na kompu.testa radi, probao sam i sa extend display. ne fercera ni tako. ista prica. 1920*1080 nece da izadje iz kartice sve dok je uboden monitor. cak i kad pise da je 1920*1080 to nije tacno. ili su gremlini, ili je win7 previse konzervativan.
Recommended Posts