bios Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Gremlinologija :DMora biti neki problem sa kontaktima samo treba naći koji. Povadi sve delove, fino očisti i prati šta se dešava.
JozoMujica Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 (edited) Stari problem je kulminirao. Uopšte ne mogu da pokrenem računar. U stvari, provalio sam (ne pitajte kako) da se, pazi sad, kada okrenem kućište tako da front strana bude ka plafonu, sistem diže bez problema. Moj laički mozak kaže da je kvar mehanički. Jel ima neko ideju? Evo rešenja: okreni kućište tako da front strana bude ka plafonu. A sada ozbiljno: kvar je svakako mehaničke prirode, a najgore što može da bude je mehanika hard diska, mada bi bilo totalno gremlinozno da HDD koji je toliko u kvaru uopšte radi. Za početak proveri da li ti se svi ventilatori vrte kada je komp u normalnom položaju, da ti neki od kablova ne upada u neki od ventilatora i tako ga koči, mada se ovo ne bi trebalo manifestovati totalnim nerađenjem računala. Počupaj sve kablove iz svojih ležišta - i kablove za napajanje matične ploče, i kablove mikroprekidača za start i reset sa ploče i kablove sa hard diska, pa ih zatim vrati nazad. Pazi šta si odakle iščupao, da bi znao gde šta da vratiš. Takodje, prodrndaj kada komp nije uključen u struju malo On/Off taster, možda je on malo zaribao.E, da, možda pre svega da proveriš da ti nije neki šraf ili nešto slično metalno (spajalica, parče žice, nitna, zlatni zub, sekirče...) upalo u kućište i da ti ne pravi negde kratak spoj na majciploči ili u napajanju... Drmaj malo i oslušni da li zvecka.P.S. Da li ti je kabl za napajanje u redu i da li je lepo gurnut u kućište? Ako proradi kada okreneš prednju stranu na gore, to znači da kabl za napajanje koji onda dodje dole pritegneš uz podlogu, da nije to u pitanju? Edited January 9, 2008 by gotivac
Idioteque Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Fala vi! Ću da počupam posle prvog nestanka struje. Do tada ga ne isključujem.
betty Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 telefonska bizarnost.imala sam srpski 064 pre-paid broj, radio lepo. dosla u holandiju, kupila neki holandski pre-paid broj. radio lepo. onda odjednom poludeo. prvo se nekome koga sam zvala prikazao kao neki hrvatski broj (?!), a onda su prestali da mi stizu pozivi i poruke. komunikacija od mene ka spoljasnjem svetu bila ok.ubacim srpsku karticu, sve radi kako treba.ne uspem u vise navrata da ubedim tehnicku pomoc da mi tehnicki pomogne, promenim kompaniju, kupim novi pre-paid broj.i sad mi ne stizu poruke, ali samo one poslate s neholandskih brojeva. ostalo radi (pozivi unutar i izvan holandije, poruke unutar holandije, moji pozivi i poruke ka drugim brojevima).srpska kartica i dalje radi normalno.tehnicka podrska jednako dobra kao i prethodna :-/ they're on it, ovo ono, al situacija se ne popravlja.i sad ne mogu da provalim da li sam neverovatno kurate srece ili je ipak moguce da je problem u nekoj interakciji tipa SIM-kartice i mog aparata, ili eventualno podesenosti trenutnog softvera. a da, telefon je nokia, 6070. any ideas?
Valk Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Za Idiotequa:Upravo mi drugar priča kako mu se dešavalo da kad upali komp neće da radi, samo zavrti ventilatore pa stane i tako dok ga, soproštenjem, ne kresne nekoliko puta. Danas ga zezao 2 sata i on besan ga rasturi da vidi šta je. Nađe da mu je konektor od dugmeta za paljenje bio NAOPAKO uštekan u matičnu ploču (tako ga i doneo iz radnje, nov je komp)! Navodno je uspevao da ga upali na neku ''povratnu struju'', štaveć. Lepo ispravio to i uključio ga iz cuga.
JozoMujica Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Za Idiotequa:Upravo mi drugar priča kako mu se dešavalo da kad upali komp neće da radi, samo zavrti ventilatore pa stane i tako dok ga, soproštenjem, ne kresne nekoliko puta. Danas ga zezao 2 sata i on besan ga rasturi da vidi šta je. Nađe da mu je konektor od dugmeta za paljenje bio NAOPAKO uštekan u matičnu ploču (tako ga i doneo iz radnje, nov je komp)! Navodno je uspevao da ga upali na neku ''povratnu struju'', štaveć. Lepo ispravio to i uključio ga iz cuga.Besmislica. "Dugme za paljenje" je običan taster i ne može da bude "naopako" i "ispravno" uštekan. Može da ne bude pravilno priključen, da mu jedan pin ne leži kako treba ili nešto slično. Inače, u situacijama kada komp treba nekoliko puta "drukati" dok se ne uključi, najčešće je u pitanju neispravno napajanje.
apotekarica Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Kako da u drljavom OpenOffice.org.Writeru namestim stranu u landscape format? <_<
TheBigFlegma Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Za Idiotequa:Upravo mi drugar priča kako mu se dešavalo da kad upali komp neće da radi, samo zavrti ventilatore pa stane i tako dok ga, soproštenjem, ne kresne nekoliko puta. Danas ga zezao 2 sata i on besan ga rasturi da vidi šta je. Nađe da mu je konektor od dugmeta za paljenje bio NAOPAKO uštekan u matičnu ploču (tako ga i doneo iz radnje, nov je komp)! Navodno je uspevao da ga upali na neku ''povratnu struju'', štaveć. Lepo ispravio to i uključio ga iz cuga. :lol: Naopako dugme za paljenje, povratna struja.... Jel on to sam iskontruisao ili mu je neki vrli stručnjak to objasnio?
wall Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Kako da u drljavom OpenOffice.org.Writeru namestim stranu u landscape format? <_<Format, Page, pa na tab-u Page izabereš koju orjentaciju želiš.
Aion Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 telefonska bizarnost.imala sam srpski 064 pre-paid broj, radio lepo. dosla u holandiju, kupila neki holandski pre-paid broj. radio lepo. onda odjednom poludeo. prvo se nekome koga sam zvala prikazao kao neki hrvatski broj (?!), a onda su prestali da mi stizu pozivi i poruke. komunikacija od mene ka spoljasnjem svetu bila ok.ubacim srpsku karticu, sve radi kako treba.ne uspem u vise navrata da ubedim tehnicku pomoc da mi tehnicki pomogne, promenim kompaniju, kupim novi pre-paid broj.i sad mi ne stizu poruke, ali samo one poslate s neholandskih brojeva. ostalo radi (pozivi unutar i izvan holandije, poruke unutar holandije, moji pozivi i poruke ka drugim brojevima).srpska kartica i dalje radi normalno.tehnicka podrska jednako dobra kao i prethodna :-/ they're on it, ovo ono, al situacija se ne popravlja.i sad ne mogu da provalim da li sam neverovatno kurate srece ili je ipak moguce da je problem u nekoj interakciji tipa SIM-kartice i mog aparata, ili eventualno podesenosti trenutnog softvera. a da, telefon je nokia, 6070. any ideas?Ako si telefon kupila u Srbiji, i to za "male pare", onda moze da bude problem lose dekodiranje aparata. Vecina aparata koja se kod nas prodaje su namenjeni za neku inostranu mrezu, a onda se softverski budze da mogu da korsite nase mreze.
le petit nicolas Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 zna li ko gde da nadjem bateriju za stariju kamericu: canon mv550i?poz
apotekarica Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Format, Page, pa na tab-u Page izabereš koju orjentaciju želiš.thnx :)
Atreid Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Za Idiotequa:Upravo mi drugar priča kako mu se dešavalo da kad upali komp neće da radi, samo zavrti ventilatore pa stane i tako dok ga, soproštenjem, ne kresne nekoliko puta. Danas ga zezao 2 sata i on besan ga rasturi da vidi šta je. Nađe da mu je konektor od dugmeta za paljenje bio NAOPAKO uštekan u matičnu ploču (tako ga i doneo iz radnje, nov je komp)! Navodno je uspevao da ga upali na neku ''povratnu struju'', štaveć. Lepo ispravio to i uključio ga iz cuga. :Hail: I, sta kazes? Povratna sprega na dugmetu za paljenje?
Atreid Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Stari problem je kulminirao. Uopšte ne mogu da pokrenem računar. U stvari, provalio sam (ne pitajte kako) da se, pazi sad, kada okrenem kućište tako da front strana bude ka plafonu, sistem diže bez problema. Moj laički mozak kaže da je kvar mehanički. Jel ima neko ideju?Kupi kvalitetniji kabel HDD - ploca... onda ga zamijeni sa postojecim...
betty Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ako si telefon kupila u Srbiji, i to za "male pare", onda moze da bude problem lose dekodiranje aparata. Vecina aparata koja se kod nas prodaje su namenjeni za neku inostranu mrezu, a onda se softverski budze da mogu da korsite nase mreze.thnx, zvuci logicno.
Recommended Posts