Jolly Roger Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 znaci, braaate, hvala za trud ali ni to nije bilo u pitanju. naime, problem je bio u instalaciji acronis true image. on iz nekog razloga koristi previse network storage resources ili tako nesto. naknadno sam se sjetio da sam i njega instalirao negdje u vrijeme kad su poceli problemi. uninstall je sve rjesio. moze da se rjesi i ceprkanjem po registryju, ali nije mi bilo do toga, tako da sam samo maknuo true imageNikad mi ne bi palo na pamet da je to u pitanju. Drago mi je da si resio problem.@kovikPretpostavljam da si na Windozi, javi ukoliko nisi. Po meni je najbolje resenje K-Lite Codec Pack (Standard) u kome se nalazi Media Player Classic Home Cinema. Mozes ga skinuti OVDE.
JozoMujica Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jednostavan DVD/DivX playa za technologically challenged™?Dakle, da pušta DivX/XviD, čita iste sa DVDa, i pušta titlove bez vratolomija. KMPlayer.
Razzmatazz Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Još jedan glas za Media Player Classic 6.4.xxx za Windžu, a SMPlayer za lindžu.
Jolly Roger Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 (edited) KMPlayer.Izuzetno mocan plejer ali nisam bas siguran da je pogodan za technologically challenged™ (kako kovik sebe odredjuje).Uzgred, htedoh da te pitam... Sta mislis, ne bi bilo lose da na ovom subforumu postoji topic pod nazivom "Vesti" (pozeljno u stikiju™)? Potrebno je 1 vidljivo mesto gde bi ljudi kacili najnovije vesti i komentarisali ih... Edited December 18, 2009 by Jolly Roger
JozoMujica Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Uzgred, htedoh da te pitam... Sta mislis, ne bi bilo lose da na ovom subforumu postoji topic pod nazivom "Vesti" (pozeljno u stikiju™)? Potrebno je 1 vidljivo mesto gde bi ljudi kacili najnovije vesti i komentarisali ih...Hm, pa vesti se uglavnom raspoređuju po određenim temama. U svakom slučaju, slobodan si otvoriti i načeti topik, pa ćemo da vidimo kako će da se primi.
Mr.Mxyzptlk Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Je l' ima negde u Bg-u da se kupi kuler za ciftek napajanje. Dimenzije su 80x80x15 i treba da radi na 3200 rpm.
kovik Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Nikad mi ne bi palo na pamet da je to u pitanju. Drago mi je da si resio problem.@kovikPretpostavljam da si na Windozi, javi ukoliko nisi. Po meni je najbolje resenje K-Lite Codec Pack (Standard) u kome se nalazi Media Player Classic Home Cinema. Mozes ga skinuti OVDE. KMPlayer. Još jedan glas za Media Player Classic 6.4.xxx za Windžu, a SMPlayer za lindžu. Izuzetno mocan plejer ali nisam bas siguran da je pogodan za technologically challenged™ (kako kovik sebe odredjuje). nisam tech challenged, ali jesam u svakom drugom smislu, očigledno.Treba mi standalone DivX/DVD plejer, dakle uređaj za zakačiti ćaletu na TV, a ne za instalirati na računar. Nikad nisam kupovao te stvari, jerbo koristim HTPC (CCCP+XMBC), tako da uopšte ne znam šta iole valja.
Anonymous Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 (edited) VLC Player je, izgleda, mnogo dobra stvar. Preporučili su mi ga za video (DivX, Matroska...) i to radi odlično, ne traži nikakve kodek-pakove (do sada sam koristio Media Player Classic).Ono što me je zaprepastilo je da se pojavljuje na spisku preporučenih plejera za reprodukciju 24-bitnog audio zapisa Linn Records-a. Napravio sam test poređenja sa Winamp-om (Hendl, Acis and Galatea, 24 bit, 88,2 kHz) i stvarno bolje zvuči (u Winamp-u sam morao da uključim podršku za 24 bita, ali to mu nije mnogo pomoglo). Kako sada stoje stvari koristiću ga i za audio i za video. Edited December 19, 2009 by Anonymous
Dankan Ajdaho Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 nisam tech challenged, ali jesam u svakom drugom smislu, očigledno.Treba mi standalone DivX/DVD plejer, dakle uređaj za zakačiti ćaletu na TV, a ne za instalirati na računar. Nikad nisam kupovao te stvari, jerbo koristim HTPC (CCCP+XMBC), tako da uopšte ne znam šta iole valja.Marfi: ako nešto može biti pogrešno shvaćeno, biće. Čak i ako ne može, opet će biti.
ion Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 svchost.exe mi od juče neprestano jede 100% CPU-a.Nijedan drugi softver osim AV i Firewall-a nije aktivan.Device manager kaže da je s hardverom sve u redu.Skeniran komp na gamad, viruse i trojance.Šta može da bude i kako ga se rešiti?
BadMouth Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Treba mi standalone DivX/DVD plejer, dakle uređaj za zakačiti ćaletu na TV, a ne za instalirati na računar. Nikad nisam kupovao te stvari, jerbo koristim HTPC (CCCP+XMBC), tako da uopšte ne znam šta iole valja. http://www.tehnomanija.rs/katalog/philips-...vp-3350-58.htmlUz prost apdejt firmvera, bude stvarno dobar. Bez ijedne zamerke, za te pare.svchost.exe mi od juče neprestano jede 100% CPU-a.Nijedan drugi softver osim AV i Firewall-a nije aktivan.Device manager kaže da je s hardverom sve u redu.Skeniran komp na gamad, viruse i trojance.Šta može da bude i kako ga se rešiti?Probaj sa Malware Bytes (ako nisi, poshto sam juche istim reshio taj problem na jednom kompu), ako ne ide probaj sa ovim.
ion Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Preporuka i od mene za navedeni Philips.Ovaj tvoj link mi je iskočio odmah na početku guglanja, ali sam ipak pomislio da pitam još nekog od PPPoverenja ;) .Enivej, bio mi je aktivan nekakav spoolsv proces (koristi se za štampače) koji je za svoje potrebe koristio svchost-a.Kad sam ga deaktivirao od startovanja, svchost se spustio na prihvatljivih 0%U ovom momentu mi je aktivno nekih 5-6 programa, torenti, jedan video fajl je na pauzi...a sve ukupno CPU zauzeće: 10%Zasad sam se izvukaoHvala u svakom slučaju.
Tale Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 svchost.exe mi od juče neprestano jede 100% CPU-a.Nijedan drugi softver osim AV i Firewall-a nije aktivan.Device manager kaže da je s hardverom sve u redu.Skeniran komp na gamad, viruse i trojance.Šta može da bude i kako ga se rešiti? Pokušaj pomoću ovog programa da otkriješ koji proces je pokrenut preko svchost.exe.
ion Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Hvala, čika tale.Deluje kao baš zgodna stvarčica.2gotivac: I tako nemam štampač niti imam nameru da šćampam nešto kod kuće. Kancelarija je sasvim dobro opremljena za te stvari, a gazda ćuti.
Recommended Posts