brusli Posted January 26 Posted January 26 Probaj: https://clonezilla.org/ Ja radim sa njim backup/restore i Windowsa i Linuxa. 1 1
Vapad Posted January 26 Posted January 26 On 7. 1. 2025. at 17:27, Shan Jan said: Imam jako cudan problem. Vec neko vreme mi stize gomila nekih spamova na nemackom gde sam se kao registrovao i to na regularne sajtove tipa Netflix i sl. Danas vidim da mi je Google Calendar linkovan (pored mog) na jos neki levi gmail account koji je isto neko nemacko ime. E sad, pokusavam da dodjem do Google supporta al me salje na neke Google javne forume. Sto je najgore ne vidim nigde u accountu pa ni u calendaru gde mogu da nadjem i skinem ovoga. Da li neko zna kako da resim problem ili bar da dodjem do Google supporta? Edit: OK uspeo sam da izbacim ovaj mail iz mog accounta. Ocigledno neka Nemica iz Austrije, bilo tu dosta stvari vezano za kozmetik i slicne gluposti. Ajd mozda previse panicim, ko zna kako je tu dospela. Expand A meni se pre neku godinu smejali ljudi kad sam rekao da gugl mejl ipak ume da se preslušava Jesi li proverio da li su adrese slovno iste/slične (isključujući tačke)? On 26. 1. 2025. at 21:52, jms_uk said: Sta bi bio najlaksi nacin da kloniram HDD laptopa koji ima Windows 7 na SSD? Radio sam na meku vise puta, ali ne znam kako ide u PC varijanti. Ako bi pomoglo, imam dva external enclosure-a (ako je lakse da se izvadi original), kao i jedan desktop koji ima Windows 10. Expand Davno sam koristio toolove n hirens boot disku 15, i bilo je par dobrih. A na win, zadnji put, acronis disk director ali mism da to nema free. Na softpediji ima brdo toolova. DiskCopy mi deluje poznato, ali se ne sećam da sam koristio.. 1
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 On 26. 1. 2025. at 23:42, Vapad said: A meni se pre neku godinu smejali ljudi kad sam rekao da gugl mejl ipak ume da se preslušava Jesi li proverio da li su adrese slovno iste/slične (isključujući tačke)? Expand Pa jebote google bi trebalo da valjda ignorise te tacke ali da, tacno svi ovi njemacki mailovi idu na moj mail kad izbacis tacku. 1
Milosh76 Posted January 27 Posted January 27 Na gmailu je pera.mika isto sto i peramika, a mozes registrovati oba naloga 1
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 On 27. 1. 2025. at 6:30, Milosh76 said: Na gmailu je pera.mika isto sto i peramika, a mozes registrovati oba naloga Expand Cek pa jel realno onda da je neko registrovao drugi nalog sa istim imenom? Kako to funkcionise? Sad i njemu stizu mailovi za mene? 1
Vapad Posted January 27 Posted January 27 On 27. 1. 2025. at 6:40, Shan Jan said: Cek pa jel realno onda da je neko registrovao drugi nalog sa istim imenom? Kako to funkcionise? Sad i njemu stizu mailovi za mene? Expand Ne koliko ja znam, ali ja sam sa time eksperimentisao pre desetak godina. Oni sa tackom su, mislim, bezbedniji od onih bez jer njihovi ne stizu na ove bez a ovi bez stizu ovamo. Srećno sa google podrškom. 1
Milosh76 Posted January 27 Posted January 27 On 27. 1. 2025. at 6:40, Shan Jan said: Cek pa jel realno onda da je neko registrovao drugi nalog sa istim imenom? Kako to funkcionise? Sad i njemu stizu mailovi za mene? Expand zamisli da se zoves Milan Petrovic... tvoj poslovni mail je milan.petrovic@firma.rs medjutim dodje novi Milan Petrovic i napravi mu se mail petrovic.milan@firma.rs sta mislis, koje su sanse da njemu salju na pravu adresu 1
Recommended Posts