Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

On 22. 10. 2024. at 23:50, Filozof manijak said:

Pokušavam da instaliram .NET Framework 3.5 na Win 10 (version 22H2) i ne mogu nikako, ima li neko neki savet ili tip šta uraditi?

Non stop mi izbacuje grešku kako ne može da se zakači na Microsoftov server da skine instalacione fajlove. 

Probao sam svašta, i mrka kapa. Help!

Jesi resio problem? Win10 dolazi sa .NET 4.6 koji opet pod hitno treba upgradeovati na 4.8.

Koliko se secam u Windows Features je bilo moguce aktivirati stari .NET 3.5

• +1 1

Tačno, windows features on/off.

Problem je bio u postavkama mreže koja je sekla svaki pokušaj radne stanice da uspostavi komunikaciju sa MS serverom. Jedva sam namolio admina da mi to dozvoli samo dok traje instalacija.

• +1 1

Imam stari hp pavilion g7, sa 6G RAM i AMD A4-3300M APU with Radeon™ HD Graphics 1.90 GHz, Win10 22H2. Trebam za osnovne opeacije i neki jednostavan programcic da mi vrti. Da li da dalje apdejtujem Win ili da ostavim ovako kako je i blokiram apdejte?

Win11 radi jednako dobro na starijim masinama kao i Win10.

U svakom slucaju sta god odlucis nemoj blokirati update jer koliko god nesposobni bili u MS generalno ipak peglaju bugove.

5 minutes ago, bags said:

Win11 radi jednako dobro na starijim masinama kao i Win10.

U svakom slucaju sta god odlucis nemoj blokirati update jer koliko god nesposobni bili u MS generalno ipak peglaju bugove.

Dakle, da apdejtujem redovno. Svakako imam upozorenje da PC ne ispunjava minimum system requirements za win 11. Hvala.

• +1 1
4 hours ago, John Coltrane said:

Kako da se rešim ovog sranjeta u Mozili DuckDuckGo pretraživača ?

Skini Revo uninstaller  pa skloni taj pretrazivac u mozili... i sve ostale programe koji ti ne trebaju.

2 hours ago, kipo said:

Svakako imam upozorenje da PC ne ispunjava minimum system requirements za win 11. Hvala.

A sta tacno pise u tom upozorenju, zasto nemas minimum zahtevnosti?

12 hours ago, Milosh76 said:

A sta tacno pise u tom upozorenju, zasto nemas minimum zahtevnosti?

This PC doesn't currently meet the minimum system requirements to run Windows 11

• This PC must support Secure Boot
  • TPM 2.0 must be supported and enabled on this PC
  • The processor isn't currently supported for Windows 11

Boldovano u crvenom, ostalo narandzasto

16 minutes ago, kipo said:

This PC doesn't currently meet the minimum system requirements to run Windows 11

• This PC must support Secure Boot
  • TPM 2.0 must be supported and enabled on this PC
  • The processor isn't currently supported for Windows 11

Boldovano u crvenom, ostalo narandzasto

Koji ti je procesor? 

2 minutes ago, radisa said:

Koji ti je procesor? 

AMD A4-3300M APU with Radeon™ HD Graphics 1.90 GHz

Rekoh, koristicu ga za proste stvari, vazno mi je samo da je pouzdan. Win10 sasvim ok.

Da, to ne moze...

I moj zverko ne moze i7, 7800H...

Nista ne smeta, i posle 7 godina radi kao zmaj na WIN 10...

Edited by radisa
  • +1 1
42 minutes ago, bags said:

Da, verovatno  nema TPM 2.0. ali nista guraj sa Win10.

Ma,  malo treba da se instalira W11 preko bilo kojeg kompletiranog W10.

Prvo je bilo na jedan način, a sada na malo promenjeno, ali nema značajne razlike.

Postavljao sam W11 i na staroj mašini ( Intel Q9400.+DDR2). Bitan momenat, za prihvatljiv rad je min 8GB RAM-a, ostalo nije toliko bitno. Zavisi za šta ti mašina treba.

PS

Meni W11 ne odgovara, ali imam ga na jednoj virtualnoj mašini i radi OK, kolko da ga imam. Nikako da se naviknem na preobiman desktop interfejs koji me usporava i krije stvari koje mi prečesto trebaju.

PPS

Mene ovo podseća na vreme Windows-a 2000 (kratko je trajalo):
- promena jednog jedinog HKeya, bez instalacije, sa istim CD-om, je menjala OS iz ws. u server mod, koji je bio desetak puta moćniji (ne brži, ali značajno stabolniji)

I tako se to radilo sve doke se nisu Windowsa dokopali stručnajaci iz Dell-a i napisali NT.

Slično sada W11 vidim kao onimniji upgrade desetke. Sve dok neko ne "razbuca ponovo " Win OS izbutra, prodavaće se zamaskirani nivi skinovi kao "revolucionarno novi OS" pa da mu nakače nešto 100X moćnije od AI-a .....

Edited by zmanic

Ajde jos da smaram kad ste tu.., Koji procesor (sa integrisanom grafikom?) bi bio dovoljan apgrejd, jer ovaj (AMD A4-3300M APU with Radeon™ HD Graphics 1.90 GHz) je zakucan na 100% cim yt pokrenem npr. Dajte neke jeftinije opcije pls.

Sad je situacija da se u takve ploče stavlja max CPU koji ploča podržava.

Prvo se sa postojećim sistemom odradi upgrade BIOS-a, zatim zameni procesor i pasta na njemu.

Sve se radi AKO se zamena isplati.

Ima konfekcijskih mašina kore solidno rade, neke potrebne stvari, sa venom za manje od 100€.

PS

Kupio sam pre godinu dana sa KP Dell T5500 ws u full-a sa Xeonom (8 jezgara-16 treada), 48GB RAM-a, nV 3800 Quadro  + napajanje od skoro 1kW, za 70€.

Ima samo jednu manu: nije dobar za nove igre ;)

PPS

Sad vidimn da je to laptop.

U toj geenraciji je 

https://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-A4-Series A4-3330MX.html

ovo bio vodeći model, ali

NIKADA NE BIH PREPORUČIO upgrade laptopa iz toh doba jer su termički problemi preterani za probleme koje stvaraju po defaultu.

Osnova: 2 jezgra - 2 tread-a + GPU, ograničenjekoje se danas ne isplati razmatrati za korišćenje, osim kao mašina samo za jedan posao (muzički ili TV streamer za po kući). - ne zmanhde bi mogao drugde.

Prodaj to što pre, a za 180-200€ nabavi neku mašinu sa SSD-om i 16GB RAM-a sa nekom boljom etiketom: HP Probook, Lenovo ili slično.

Edited by zmanic
  • Hvala 1