Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Joj ovo @Vapad-ovo me podseti na zadnje dane mog prvog desktopa kada je HDD u stanju mog ocajanja zavrsio u zamrzivacu. I pomoglo je :D 

Jedan moj kolega je spasio skoro sve podatke tako što je kupio polovni (jedva našao) isti disk i premestio platoe sa starog na ovaj što je kupio. Stari disk je počeo da krlja i slično se ponašao kao ovaj gore...

@goofs me izbaksuzirao, pojebo mi se ovaj Windows Storage Spaces zbog jednog loseg sektora na jednom disku u mirroru. Trazio i trazio resenje da bih nasao da Microsoft preporucuje da koristis tool za vadjenje podataka jer ne postoji nacin da se osposobi kad udje u ovo stanje :isuse:

Tako da sada skeniram, deluje da cu uspeti da oporavim podatke od tool-a koji je zamisljen da ih zastiti :lolol: Jedino ne znam sta sledece da koristim. Ne mogu klasicni mirror posto je jedan disk externi. Neki lagani sync tool bi dobro dosao. Mozda samo napravim robocopy job koliko god ne voleo da se oslanjam na CLI i skripte.

• 4 weeks later...

Hocu da kupim smart TV - ima Hisense od 70 incha svaki inch po hiljadu dinara, operativni sistem neki VIDA - vredi li to?

Oznaka Hisense A6K

Ili da trazim samo android TV?

Edited by Caligula

Na takvom autsajderskom OS-u lako može da se desi da ti zafali neka domaća aplikacija. Doduše, uvek možeš da ga opametiš SBB-ovim Eon boxom ili u sopstvenoj režiji Mi boxom ili nekom sličnom Android stvarčicom. U tom slučaju je bitno to što ima punu sertifikaciju za Netflix u max. rezoluciji, što Eon box nema.

Imaš ovde detaljnije o OS-ovima na televizorima:

https://benchmark.rs/clanci/softver/koju-smart-tv-platformu-odabrati/

• +1 1
  • Hvala 1

Znam da je odličan. Nažalost, nema ga u Srbiji, samo povremeno poneki donet iz inostranstva na oglasima.

Edited by vememah
  • +1 1
1 hour ago, Caligula said:

Hocu da kupim smart TV - ima Hisense od 70 incha svaki inch po hiljadu dinara, operativni sistem neki VIDA - vredi li to?

Oznaka Hisense A6K

Ili da trazim samo android TV?

Ako je tačno ovo što mu ovi dobri likovi zameraju, ja bih tražio drugi.

Naime dve stvari nisam nikako naučio da trpim, a to su baš

- Image quality degrades rapidly at an angle.

- Noticeable uniformity issues.

Kupio sam si na KP pre tri meseca 43inča OLED LG C3 i kajem se što nisam uhvatio 50 kada je bio za skoro isto para. Jeste 700e ali džaba svi inči ako ne izgleda dobro.

Dakle, moje pitanje za tebe je - a je l mora baš 70"?

tj kolika je soba, koliko ti to treba i slično. Da li bi mogao da napraviš neki kompromis veličine a da uzmeš OLED i progledaš (veruj mi...bukvalno progledaš)?

• Hvala 1

Nije mi velika soba ali mi treba bioskopski dozivjaj jer cu na njemu da gledam samo filmove i serije.

Ugao gledanja mi nije problem, "noticeable uniformity issues" su verovatno vezani za kompatibilnost sa platformama tipa HBO? To bi mi bio dilbrejker (edit: sad vidim, odnosi se na uniformnost kvaliteta uredjaja)

Danas sam u radnji gledao kvalitet slike, za te pare vise nego dobar. E sad, ako me softver bude ogranicavao onda jebi ga

edit: sad video OLED cene, nije mi to opcija trenutno, duplo ili vise od duplo skuplje

Edited by Caligula
  • +1 1

Ako ti nije velika soba sva je prilika da ce ti 70 biti preveliko, ne želiš da ti pogled ne obuhvata ceo TV i da špartaš očima levo-desno da bi uhvatio celu sliku. 
Preporučena udaljenost za 70icu je oko 3m.

7 minutes ago, goofs said:

Ako ti nije velika soba sva je prilika da ce ti 70 biti preveliko, ne želiš da ti pogled ne obuhvata ceo TV i da špartaš očima levo-desno da bi uhvatio celu sliku. 
Preporučena udaljenost za 70icu je oko 3m.

Ne postoji preveliki tv. Ja imam 77" i gledam sa oko 3m i lagano bi mogao na 85. Prosto, navikne se oko, i glava i mozak.

Ako će Kaligula da gleda filmove i serije pravilo je samo jedno: što veći, naravno, da ga ne gleda sa 2m to je stvarno problem. 

Oled je prosto druga dimenzija televizije pa je bolej 65 oled nego 80 neko sranje. Nije jeftino, ali je dostupnije nego ikada. Ja sam kod Mađara 77 oled platio 1800, prodao stari 65 za 800 i prošao kao car. 

70 inča TV od 70k dinara sigurno ima prosečne ili ispod prosečne performanse. Što opet nekome može da bude skroz prihvatljivo.

@Caligula jasno skroz, razumem te za uglove, ali ako ga imaš gde pogledati probaj da vidiš ne samo horizontalno, nego i vertikalno kako se menja i kako se menjaju uglovi u odnosu na krajeve, ćoškove. Jer ako se ti zavališ ko car da gledaš nešto lepo i gornja dva ćoška su ti bukvalno siva od promene boje može maaaaalko da nervira.

Ali da... jasno.

Imam još jednu bubicu da ti ubacim, mada je i to van budžeta ali možda manje. Kada sam bio mladji jednu zimu sam uzeo službeni projektor i gledao "quantum leap" na čaršavu razapetom na zidu, vrlo lepo iskustvo. Mislim da su elektrifikovana platna 2x2m oko 100-150e, ali o projektorima ne znam. Ako ti ne treba full HD, a kontam stare serije možda i 720p rade?... možda... mislim drugačiji je doživljaj :)... a zakačiš za neki stari komp i ne razmišljaš o kompatibilnosti. Eto, samo ideja, ali svakako uživaj u kućnom bioskopu, zavidim ti, to je divan projekat.

Edited by Vapad
  • +1 1

Razmisljao sam o projektoru ali to je skupa prica ako je kvalitet bitan

Dakle QLED gledam ipak, pa makar smanjio dijagonalu na 65

Nasao neki QLED Grunding 65" za 80 hiljada, ali nema specifikacija o rezoluciji, google softver (?)

12 hours ago, Mil@n said:

Ne postoji preveliki tv. Ja imam 77" i gledam sa oko 3m i lagano bi mogao na 85. Prosto, navikne se oko, i glava i mozak.

Skroz se slazem, i to me vec brine

znam da cu se navici za jedan dan