kipo Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Probaj BabelMap (startuješ exe fajl, Unicode izabereš Cyrillic) ume da prikaže koji font ima ćirilicu. Kada stavim imput - unicode, unesem ćirilicu i šaltam fontove (unicode aktivan u input toolbar), dovoljan broj ih prikazuje ok. Jel radim pogrešno (ne vidim gdje izabrati Unicode - Cyrillic)? Kažu tek da BabelPad can open files encoded as: ... ISO-8859-5 (Cyrillic)
Skyhighatrist Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Ali on ne koristi sistemske, instalirane fontove, nego Google fontove, koje poziva iz CSSa... <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300" rel="stylesheet"> font-family: 'Open Sans Condensed', sans-serif;
Anonymous Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Ne BabelPad, nego BabelMap. Select UNICODE Block -> Cyrillic @Skyhighatrist OK, ali sa BabelMap može da proveri da li font ima ćirlicu. Edited August 10, 2017 by Anonymous
kipo Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Ne BabelPad, nego BabelMap. Летимично изабрао новију верзију. ОК, хвала.
Skyhighatrist Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 OK, ali sa BabelMap može da proveri da li font ima ćirlicu. Da li Google font ima ćirilicu?
banecare1 Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 treba mi preporuka za programcic za snimanje skype razgovora. koristio sam neki Call Recorder i sve je bilo dok sinoc nije zabagovao tokom konferencije sa moskovskim ofisom na kojoj sam ucestvovao prilicno pasivno kao ekspert za kinesko trziste. bilo je kasno i losa veza tako da sam iskljucio video, razgacio se, zapalio cigaretu i nasuo viski. ja sam par puta za sat vremena dao svoje misljenje i uglavnom slusao razgovor ceprkajuci po kompjuteru. posle sastanka mi kolege kazu da je na platnu bio projektovan ekran kompjutera. tako dodje forum i do ruskih ofisa, sreca moja nisam bio horny i upropastio sebi karijeru, na sastanku je prisustvovao top menadzment ukljucujucii vlasnika firme
Anonymous Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Da li Google font ima ćirilicu? Da. Viewing 79 of 832 font families, oni imaju ćirilaju, ostali nemaju. Doduše, ne treba mu BabelMap za to, ali možda hoće da skine te fontove, pa da posle proveri. Inače Google Fonts su True Type (totalno zastarelo), neupotrebljivo za tipografiju.
urkozamanje Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Ljudi, ima li koga ovde da je radio custom development i module na Asterisk (call center olatformi)? Ili ako znate neku firmu, tim koji jeste.. sibnite pm. Hvala.
Indy Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Ubacis Hiren`s boot dvd i nadjes jedan od programa koji resetuju sifru na blanko. Posle se ulogujes bez sifre i dodelis koja ti se svidja. Ispostavilo se da mi je jednostavnije i brže bilo da butujem sa live ubuntu USB-a i ishakujem sethc.exe. Onda na sledećem butu u Windows, pritisneš 5x shift i otvori ti se cmd prozorče, a u njemu ukucaš net user Administrator *, i onda daš Adminu blanko lozinku. Radi kao šarm, što ono kažu (a i brže je od drugih sličnih hackova). (Hiren alat mislim da ima ograničenje u pogledu toga da li je u pitanju 32 ili 64bitni Windows).
Indy Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Pitanje: koji FREE antivirus softver biste preporučili. Ali, da je stvarno besplatan (tj da može da se normalno koristi, bez da stalno gura "dodatne proizvode" za koje treba da se plati, ili da je neki "free trial".) I da je, naravno, dobar. ;) (Mislim, pored Windows Defendera za Win10, ili Microsoft Security Essentials za Win7).
Indy Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 ^EDIT. Izgleda da je konsenzus da je Avast Free najbolji.
kipo Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Sva ta free rešenja su vjerovatno (očekivano) ograničena. Uvijek sam imao free kombinacije av i antimalware, npr avast/ malwarebytes, avg/ superantispyware i sl, koje sam mijenjao svakih par mjeseci, i svaka nova kombinacija nađe neko sranje koje prethodna nije. Nekako najsigurnije mi je djelovala Microsoft Essentials/ SuperAntiSpyware na 7-ici. Odnedavno i Kaspersky ima free ponudu. Uzgred, služi li čemu ovaj free kaspersky pored win def?
Miljenko Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Konacno mi je stigao komp. Konektor tastera za ukljucivanje nije bio povezan na plocu, kao ispalo pri transportu. <_<
Milosh76 Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 I koliko su ti zadrzali komp za posao od 10 minuta?
Miljenko Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Najpre onih 30 dana, za ciscenje prasine, pa jos 15 za ovo, te dve nedelje bonus, nisu mogli da me dobiju... Dobro je da sam sklopio rezervnu konfiguraciju.
Recommended Posts