Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

Da li bi mi ugradnja ssd diska u laptop drasticno povecalo performanse? Postojeci disk bi bio d particija i ugradjen umesto dvd rezaca.

Sent from my K01A using Tapatalk

Bi drasticno ali ako ga postaviš kao prvi disk to jest na njega instalirana operativni sistem. U suprotnom ćeš dobiti spor komp i jako brz storage.

Ja sam tako nedavno ugradio SSD u Lenovo SL500 i krsina je ponovo postala sasvim upotrebljiv komp.

Posted

Da da c disk sa os na njemu... Msm da cca 120 gb radi posao?

Posted

Radi 120 gb, ali nije baš komotno...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Posted (edited)

Da da c disk sa os na njemu... Msm da cca 120 gb radi posao?

Ma da, zavisi i od OS-a, ja sam na ovaj moj stavio Ubuntu i kao da sam kupio nov. :D

@Radisa:

za OS je i vise nego komotno, ako stari disk ostavi kao disk D za podatke koji jedu mnogo prostora (filmovi, slike..) i ako ne zeli da instalira sav softver koji se ikad pojavio na trzistu.

Edited by JozoMujica
Posted

Sad mi je c disk sa 126gb i ima oko 50gb mesta. Win7 je u pitanju.

Posted

Ja sam kuburio na 120gb, doduše imao sam svašta nešto što obični useri verovatno nemaju...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Posted

Ja bih prvo proverio koji je čipset odnosno kontroler u pitanju. Ukoliko je matori SATA kec (150), onda se više isplati menjati laptop. Druga stvar u vezi slota za CD/DVD je u tome da je kod nekih modela taj interfejs bio povezan na USB bus (jer je to dovoljno za optiku), ne na disk kontroler pa se SSD ne bi ni osetio u tom slučaju. To se da videti u divajs menađeru kad se prebaci pregled u "view by connection" beše.

Posted

To bi mi sve radio profi, drugar. On mi je sam nabacio tu temu, tako da nema zeza. Tnx za savete !

Posted

Svi portovi na SBBu su mi zatvoreni. Jebeni CG NAT.

Posted

Jebeni CG NAT.

1) fali ti O

2) sad će Eras i Rođa da ti objasne da je to dobro, taj NATO u CG

:Jova:

Posted

Na Uskrs! Sotonski CG NATO :fur: demoni ne miruju.

Kad će taj IPv6 više?

Posted

zna li neko gde ima da se kupi dsub adapter? nova graficka nema dsub port a stari monitor ima jedin0 dsub port :D