Haralampije Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Imam blesav problem od jutros:Wi Fi mi radi polovicno.Na nekim uredjajima radi a na nekim ne.Naravno nista nije menjano u postavkama,probao sam reset rutera i nista .Problem je izgleda u DNS-u ali samo na nekim uredjajima.Lici na problem kod provajdera ili?
Razzmatazz Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Ako ti wifi radi polovično, moguće je da je wifi kanal zasićen komšijskim ruterima i drugom buranijom.
Haralampije Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 radi jedan kanal,jel to ok ?Sta predlazes?
Razzmatazz Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Uzmi neki alat za pregled, imaš na androidu recimo besplatni Wifi Analyzer - on će ti pokazati vidljivost signala, raspored okolnih mrežica i ima, između ostalog, ocena kanala - pa što više ima zvezdica, to ima manje šuma na tom kanalu, te možeš da prebaciš ruter na taj kanal.
Time Crisis Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Možeš probati da promeniš kanal, ali ne deluje previše verovatno da su komšije odjednom nagrnule u nedelju ujutru. Tvoj ruter ili provajderov?
Haralampije Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 provajderov, btw menjao sa 1 na 2,10 i opet nista. do sada je bio na 1,opcija auto
Time Crisis Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 provajderov, btw menjao sa 1 na 2,10 i opet nista. do sada je bio na 1,opcija auto Najbolje onda da se čuješ s podrškom, ako ne znaju u čemu je problem, traži da ti zamene ruter.
Haralampije Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Na minut je proradilo na kanalu 10 ali sad opet nista, hvala u svakom slucaju, zvacu ih
JakeBlues Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 Ima li neko preporuku za neki softver koji bi cucao rezidentan na PC-u i kada mu se stavi određeni USB memory stick na njega iskopira deo sa hard diska koji je unapred zadat. U suštini, automatizovani backup na USB disk, jednosmerni (sa PC na USB) i to sa što manje da korisnik klikće (po mogućnosti da ne klikće ništa nego samo da sačeka da se završi bekap). Imao sam ranije neki software i lepo radio pod XP-om, ali od Win7 pa nadalje neće (mislim da je zbog restriktivnog pristupa za autorun.inf fajlove u potonjim OS-ovima).
Milosh76 Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 Imam blesav problem od jutros:Wi Fi mi radi polovicno.Na nekim uredjajima radi a na nekim ne.Naravno nista nije menjano u postavkama,probao sam reset rutera i nista .Problem je izgleda u DNS-u ali samo na nekim uredjajima.Lici na problem kod provajdera ili? Radi preko kabla, a zeza bezicno? Da li te zezaju isti uredjaji ili nema pravila? Ako mozes, povezi laptop na kabl pa vidi kako radi? Promeni sifru za logovanje na ruter i sifru za logovanje na net Ako je problem kod DNS stavi 8.8.8.8 pa vidi kako radi i ukljucuj jedan po jedan uredjaj pa vidi koji zeza Poslato sa Redmi Note 3 Pro ili Asus tableta
Haralampije Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Fala,vec sam resio problem :) da, na tri telefona wifi radio ok sve vreme,na druga dva nikako,nije hteo ni iPad, ni lap top.Gde sam mogao izmenjao sam DNS i sve ok a za ove tel morao sam da sacekam da im ruter dodeli nove IP,Pre toga probao da ih postavim sa DHCP na static i nista.Sutra je vec sve bilo ok :)
notenoughreasonsforclaire Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Potreban mi je predlog za live stream. Potrebno je da ide nekih sat, sat i po i snima se preko androida.
Frank Pembleton Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 Potreban mi je predlog za live stream. Potrebno je da ide nekih sat, sat i po i snima se preko androida.Fejs ili YT na prvu loptu i to što je besplatno...
Jeremija Posted February 16, 2017 Posted February 16, 2017 (edited) Jel' ima negde kod nas da se kupi laptop sa dva LAN porta? Malo je iritantno da svaki put kad hoću da koristim SBB-ov ili telekomov net, moram da vadim jedan LAN kabl i stavljam onaj drugi (preko WiFi-a je sve, ipak, dosta sporije, pa ga koristim samo za tablete, mobilne, i slične uredjaje). Znam za USB-LAN konvertore, ali me zanima da li ima laptop koji to ima već ugradjeno u sebe? Edited February 16, 2017 by Jeremija
Recommended Posts