Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

mogu ja da pritiskam slovo O tako što kliknem na onu izbočinu što je ispod tastera ostala nego mi nekako krezavo izgleda laptop

Posted

Može i tako, trudiš se da pišeš reči bez slova O. Podseća malo na scenu iz Mućki kad su Rodniju na pisaćoj mašini bili zaglavljeni A i T.

Generalno mogu tastature za laptopove da se nađu na eBayu (nekorištene) za oko 40-60 evara, za starije modele i za manje.

jeeeste il kad đule snima pesme bez slova r :D

Posted

K0risti nulu kao 0

Ovde za te pare nadjes laptop :) Ovako napamet cini mi se da su tastature 500-2000 din

edit: 200 kinti pa navise na Kupindu

Ali korišćeni polovnjaci valjda.
Posted

Ali korišćeni polovnjaci valjda.

Naravno. Al nista im ne fali.

Posted

Elektroniku polovnu mogu da kupim uvek, ali delove sa mehanikom (diskove, kulere/ventilatore, miševe, tastature...) bogami ne.

Posted

Kucaj Alt + 0079 za O i Alt + 0111 za o

Jer tako je mnogo lakše :D

Za starije modele imaš na ebay za $15+

Posted

Je l' ima neko iskustava, risk assessment / cyber security aspekt me zanima - sa koriscenjem google drive-a u poslovnom okruzenju?? 

prvenstveno zanimaju me #normalnije zemlje al' i  Majčica Srbija, naravno, dolazi u obzir... 

Posted

U kom smislu? Public cloud storage/file share se u firmama s boljim infosecom obično zabranjuju.

Posted

To je od početka bilo no-no za poslovne stvari. Cloud jedino ako je baš tvoj.

Manje firmice umeju ponekad da iznajme nešto za relativno neosetljive podatke kod provajdera gde se nude posebni uslovi i ugovori, ali niko za to ne koristi dropbox, google drive i slične servise, koji su praktično otvoreno rekli šta se radi sa podacima i da je to cena besplatnosti usluge.

Posted

Čovek je pitao za srb. :D

Znam institucije™ gde su zabranili torente i sl. nego jave adminu šta hoće pa im on skine i stavi na lokalni ftp :lol:

Posted

Je l' ima neko iskustava, risk assessment / cyber security aspekt me zanima - sa koriscenjem google drive-a u poslovnom okruzenju??

prvenstveno zanimaju me #normalnije zemlje al' i Majčica Srbija, naravno, dolazi u obzir...

Znam da je u par stranih firmi ovde u Srbiji čak zabranjeno da se pristupa sa firminih računara dropboxu, gdrajvu, mislim i onedrajvu...

Razlozi koji su navedeni su svi iz kategorije sigurnosti...

Posted

Čovek je pitao za srb. :D

Rekao je "zanima me prvenstveno za normalne zemlje" - ne znam kako ti se Srbija uklapa u taj koncept.

Posted

Rekao je "zanima me prvenstveno za normalne zemlje" - ne znam kako ti se Srbija uklapa u taj koncept.

Da u pravu si.

Pa uklapa se šaroliko s tim da se poprilično ne uklapa.