Jump to content

Featured Replies

• Author

Ovo je bilo napeto ko na nosi. Jedne od boljih q u poslednje vreme. 

Dobar upgrade Rendze

Još jedna ekstremno dosadna trka

Jeste, kriv je MC. Zato je na divnoj stazi u Montrealu sve prstalo od trkanja. Not.

Ric je, ruku na srce, prestigao Hamiltona. U boksu.

Jedino sto saraju sa gumama i updateovima, pa se menjaju pobednici. Ali tako mogu lepo i simulacije neke da poteraju (nek izmisle jos transwarphypersoft), jave nam rezultat i ustede sebi vozaca i para, a nama vremena.

p.s. Evo i jadni komentatori vise ne znaju sta da komentarisu.

I ovde sam odremao nekih pola sata u toku trke, vecera bila dobra... :D

Dobra trka, prava prvenstvena.

Cirkus na kraju sa zastavama, obrukali se organizatori.

• Author

Ne vredi, moraju da se menjaju bolidi...smanjuje downforce, da budu uzi i kraci, ovako slabo ima trkanja.

Btw ovako je i Pele mahao u Brazilu krug pre kraja...2001.g ili 2002.godine

Ako nista, prvenstvo je izjednaceno

10 hours ago, maharaja said:

Koji komentatori su se smorili?

RTL (nemacki)

10 hours ago, Ivo Petović said:

Ne vredi, moraju da se menjaju bolidi...smanjuje downforce, da budu uzi i kraci, ovako slabo ima trkanja.

Btw ovako je i Pele mahao u Brazilu krug pre kraja...2001.g ili 2002.godine

Ako nista, prvenstvo je izjednaceno

Bolidi su prebrzi u krivinama, a istovremeno vrlo nestabilni u prljavom vazduhu. Samo aero da se uprosti, poboljsalo bi situaciju. Ali ekipe to nece, vecito se protive toj ideji (i ovi bolidi danas su predlog timova). Vecina je protiv i promena za sledecu sezonu..

• Author

Pa da, istovremeno su vrlo stabilni i upravljivi, naročito u krivinama, vozačke greške su jako retke + se sve managuje (motor, gume, potrošnja goriva itd) + niko neće da rizikuje. Hulkenberg je rekao da su najveći problem gume.

Uzgred, Renault je bio odličan, veoma čisto četvrti tim, nakon što je Ocon otišao u pit, Hulk je vrteo čak i brže krugove od Kimija, ali su ih povukli zbog overcuata FI. Nakon tog su samo manageovali sve.

Obzirom da je RB Honda skoro pa gotova stvar, eto malo šanse i motivacije za Renault da sledeće godine bude blizu vodeće trojke.

I mene naravno raduju performanse Rendze. Ima neki lik na autosport forumu koji se predstavlja navijacem zuto-crnih,  sto stalno hejtuje. Evo i juce smatra katastrofom sto su nas vodeci obisli za ceo krug, ali posle odlaska u boks i obilaska Grosjeana, jednostavno nije bilo svrhe da gaze, pa su ubacili u ekonomicni rezim voznje. I tu se takodje slazem da je problem danasnje formule da je too manageable. Eto juce su svi cekali neki incident i izlazak SC, ali ga nije bilo, pa je mnogima ostao neiskoriscen jedan set novih guma. A Grosjeanu je Haas stavio super meke u finisu, iako je imao 5 novih hyper setova, i to nakon sto je skoro 50 krugova odvezao na ultra mekim. Potpuni wtf momenat..

• Author

Ma da, oba Renaulta su lako pretekli Grosjeana, što recimo Ocon sa Mercedesovim motorom nije mogao da učini. Posle je sve bilo do kontrole guma i motora, koji treba da izdrže 5-6 trka. Kažem, tih par krugova nakon odlaska Ocona, Hulk je bio na nivou Kimija, čak i malo brži čini mi se (pratio sam gapove). Imali su i dobru brzinu na pravcu, čini mi se da je upgrade motora bio dobar...čeka se novi MGU-k.

Ne znam, i ja sam na početku sezone očekivao manji zaostatak, ali šta je tu je. U odnosu na prošlu godinu gap u kvalama je pao sa 1,8 sec n 1,2 sec.

Da, novi motor donosi oko 20HP (to je neke 3 desetinke po krugu). Nije puno, ali tesko je praviti velike pomake u toku sezone, tako da sam zadovoljan. Takodje, mogu duze koristiti maksimalnu snagu motora..

• Author

Šuška se da je Renault prišao Adrianu Newey-ju sa ponudom za posao, pošto mu ističe ugovor u RB. Navodno, ovaj to nije automatski odbio i razmišlja.

On je više puta odbijao blanko čekove Ferarija i neke ludačke sume, čovek je najbolji ikada i voli izazove. To bi automatski napravilo rusvaj na gridu. Enstone je samo 60 km od Milton Keynesa, kažu da mu je i to bitno

Ne znam, suviše to dobro zvuči da bi bilo istinito, mada je Renault već doveo jednog Mercedesovog bitnog inženjera za sledeću sezonu.

• Author

Ako ovo ne motiviše Gosna da uloži dodatnu kintu, ne znam šta će :)