Jump to content

Featured Replies

ralf fajnsu zviždalo kada se poklonio publici posle projekcije

doduše prvo se on zahvalio predsedniku republike

:fantom:

govno parazitsko

ja od svega sto sam planirala, pogledala samo kapernaum

razbio me ja, uostalom kao i celu salu, svi smo sa projekcije izasli uplakani i razbijeni od filma koje je pravo, a mislim i prvo dvadestprvovekovno filmsko remek delo! rediteljka mi je poznata jos od njenog prvog filma, caramela, i pratila sam njen rad kao i rad njenog muza kompozitora i sa predznanjem i velikim ocekivanjima sam otisla na projekciju.

mogu da razumem da ce za nekog ovo biti previse emotivno, mozda cak i pateticno, ali ja bas ni jednu manu filmu ne mogu da nadjem.

od savrsenog klinca Zaina, muzike, tisine, ostalih glumaca... sve mi je bilo perfektno, a narocito taj zenski ruskopis rediteljke, koji se uocava u sitnim a opet tako znacajnim detaljima.

ne pamtim kada me je neki film toliko pomerio i razdrmao! 

Žena, zanimljiv na momente i zabavan film, odlična gluma Glen Klouz, e sad ako ne dobije Oskara... mada, možda je imala boljih uloga.

Elizabet Mekgavern, meni divna, ima sramotno malu epizodnu ulogu, osim ako je njeno pojavljivanje u baš toj ulozi trebalo da naglasi značaj govora koji je uputila glavnoj glumici  kao prekretnicu i gotovo proročanstvo.  Odlična šminka, kostimi i snimci Stokholma iz vazduha.

Edited by halloween

Za sada

Starac sa revolverom - Simpa film, vredi karte samo zbog postave (Glover, Waits, Spacek, Casey Aflek) + zadnja uloga Roberta Redfora i based ona true story. Istini za volju moze i kuci da se gleda ne mora bas u bioskopu.

Uzmi ili Ostavi - Muke samohranog oca u Estoniji. Ok je iako je malo i suvise pravolinijski i ocekivan za moj ukus.

Kapernaum - nemam sta dodati na neznanovu. Prosto mi je unapred zao sto ce i Shoplifters i Kapernaum da izgube oskara zbog onog crno belog neceg sto se zove Roma.

Gospode bože, Šapat ulice, dosadno i razvučeno, već viđeno. Sramota da je dobijen Oskar za onu sporednu žensku ulogu. 

Meni je Šapat ulice baš dobar. Jeste na momente razvučen, ali ima autentičnih scena u koje sam mogao potpuno da se uživim. Recimo ono kada se skupljaju da nazdrave pošto im Tiš saopštava da je trudna. Meni se dopao Colman Domingo u ulozi oca. Ima mnogo dobrih i drugih detalja. Muzika u pozadini je jako dobra. Onda ova narandžasto-žuta boja koja dominira. Garderoba je fenomenalna. Sve skupa ima neku životnost.

Inače, tema filma me podsetila na jedan dokumentarac - Wattstax. To je festival održan 1972 u LA, poznat kao Black Woodstock.

Meni se čini kao da je manja posećenost ove godine. Da nije zbog ovog bojkota?

Da dodam i Children Act - dobra britanska drama i glumačka ekipa. Pogađa, pre svega, neku temu izneverenosti mladih.

a zasto se bojkotuje fest?

sori ako je bilo, nisam u toku.

Pa nisam primetio bojkot. Juce Kapernaum puna velika sala Dom Sindikata a veceras su iz Kinoteke u Kosovskoj bukvalno sa vrata vracali ljude, molili studente i press da ustanu onma koji su kupili karte.

7 hours ago, ToniAdams said:

a zasto se bojkotuje fest?

sori ako je bilo, nisam u toku.

Dragojević je pozvao da se bojkotuje, jer je sns ekipa preuzela. Ima taj Handanović i neka žena što prodaje herba lajf. Pominje se i Vacić, ali ne znam u kom kontekstu. Ne mogu sad da iskopam tvit od pre neki dan, gde poziva, ali evo ovaj:

7 hours ago, *edited by mod said:

Pa nisam primetio bojkot. Juce Kapernaum puna velika sala Dom Sindikata a veceras su iz Kinoteke u Kosovskoj bukvalno sa vrata vracali ljude, molili studente i press da ustanu onma koji su kupili karte.

Ja ova tri filma što sam gledao u SC bilo poluprazno. Očekivao sam bar za Beautiful Boy da bude gužva. Može biti i da je SC propao.

20 minutes ago, Bojan said:

Dragojević je pozvao da se bojkotuje, jer je sns ekipa preuzela. Ima taj Handanović i neka žena što prodaje herba lajf. Pominje se i Vacić, ali ne znam u kom kontekstu. Ne mogu sad da iskopam tvit od pre neki dan, gde poziva, ali evo ovaj:

Joj, pa samo zbog njega bih onda išao. Govno espeesovsko, on da na nešto poziva.

Ono jes, draži su mi iskreni SNSovci negde lažni socijalista :fantom:

pa ne, nego u startu ne ocekujem da fest nema veze sa ekipom sa vlasti. to je nekako nemoguce.

a dragojevic je posebna vrsta sline, covek koji je pokusao da surfuje na drugom talasu socijalista. to su govna za sebe.