Jump to content
IGNORED

Hugo Race & Michelangelo Russo


bad music for bad people

Recommended Posts

Ponedeljak, 13. novembar @ KC Grad (galerija na spratu!!) | 21:30

 

36772070794_f4ec1e1b46_z.jpg?w=768&ssl=1

 

 


 

Hugo Race više od trideset godina piše pesme, svira, producira, obilazi zemaljsku kuglu izvodeći svoje i tuđe numere, muzicirajući sa sijaset poznatih i nepoznatih faca iz branše.

 

1984. sa 20 godina bio je član Nick Cave & The Bad Seed i kao gitarista učestvovao na legendarnom prvom albumu „From Her To Eternity“, a potom i na „Kicking Against The Pricks“ u par pesama.

 

1985. objavljuje EP sa bendom The Wreckery, a 1987. i 1988. po album. 1988. izlazi igrani film „Ghosts… of the Civil Dead“ gde je Hugo koscenarista, a Nick Cave i Dave Mason iz The Reels imaju svoju prvu glavnu rolu.

 

1988. formira True Spirit sa kojima ima sedamnaest albuma, a u međuvremenu je objavljivao i solo + ploče u saradnji sa drugim muzičarima kao što su: DirtMusic (Chris Eckman iz The Walkabouts i Chris Brokaw iz Codeine), Sepiatone (Marta Collica), Hugo Race and Fatalists (Sacri Cuori)...

 

Poslednji projekat neumornog Australijanca je album iz ove godine „John Lee Hooker’s World Today“ sa Michelangelom Russoom, a za renomiranog americana izdavača Glitterhouse Records. Radi se o jednoj, po mišljenju kritike vrlo uspešnoj, verziji bluza koji bi John Lee Hooker svirao danas u 21. veku.

 

Iako mu štampa po inerciji učitava pripadnost post-punk žanru, senka JL Hookera prati čitav Raceov opus. Ove „rekonstruisane“ obrade bluz božanstva uz podosta elektronike, dašak avangarde i ambijentalne muzike, zvuče kao da Suicide iz doba prvog albuma sviraju delta bluz. Na trenutke zastrašujuće, uz dosta sugestivnog vokala, gitarskog feebacka i kontrolisane narastajuće buke. Race i Russo snimili su album za praktično jedan dan u Berlinu, a snimatelj je bio Boris Wisdorf (Einsturzende Neubauten). U pažljivo odabranih osam numera duo se zavlači pod kožu Hookerovih pesama, duboko u samu srž bluzerovog zvuka uz vanredan krajnji rezultat tj. JLH bluz sedamdeset godina kasnije.

 

Posle ploče sledi turneja, a tokom evropske Hugo Race & Michelangelo Russo nastupiće i u Beogradu, u ponedeljak, 13. novembra u KC Gradu (Galerija na spratu) od 21:30.

 

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 din u pabu Brod i na šanku KC Grada. Na dan koncerta 1000 din.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Race

http://www.hugoracemusic.com/

http://www.allmusic.com/artist/hugo-race-mn0000336922/biography

https://badmusicforbadpeople.com/hugo-race-u-beogradu/

 

Intervju:

http://www.beat.com.au/music/michelangelo-russo-vs-hugo-race

 

Poster:

37433761786_3dbfd791a1_z.jpg?w=768&ssl=1

Link to comment
  • 3 weeks later...

 i na kraju je preuzeo gosn hajd

 

Nemo da ti zbog gosn Hajda koji se pojavljuje kojegde od noćas sviraju Hugo i Mikele pred praznom salom (nezasluženo)  :ph34r:

 

Kad smo kod sale i kad sam već tu, svima koji eventualno strahuju zbog KC Grada - iskustvo u gornjoj sali je neuporedivo bolje nego u donjoj 

Link to comment

Nemo da ti zbog gosn Hajda koji se pojavljuje kojegde od noćas sviraju Hugo i Mikele pred praznom salom (nezasluženo) :ph34r:

 

Kad smo kod sale i kad sam već tu, svima koji eventualno strahuju zbog KC Grada - iskustvo u gornjoj sali je neuporedivo bolje nego u donjoj

Jeste. Ne dolazi niko mene da gleda, a i neće tj ne može "gore". Nema delikatesnog ponedeljka, pa im je ovako lakše.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...