Jump to content
IGNORED

Hugo Race & Michelangelo Russo


bad music for bad people

Recommended Posts

Ponedeljak, 13. novembar @ KC Grad (galerija na spratu!!) | 21:30

 

36772070794_f4ec1e1b46_z.jpg?w=768&ssl=1

 

 


 

Hugo Race više od trideset godina piše pesme, svira, producira, obilazi zemaljsku kuglu izvodeći svoje i tuđe numere, muzicirajući sa sijaset poznatih i nepoznatih faca iz branše.

 

1984. sa 20 godina bio je član Nick Cave & The Bad Seed i kao gitarista učestvovao na legendarnom prvom albumu „From Her To Eternity“, a potom i na „Kicking Against The Pricks“ u par pesama.

 

1985. objavljuje EP sa bendom The Wreckery, a 1987. i 1988. po album. 1988. izlazi igrani film „Ghosts… of the Civil Dead“ gde je Hugo koscenarista, a Nick Cave i Dave Mason iz The Reels imaju svoju prvu glavnu rolu.

 

1988. formira True Spirit sa kojima ima sedamnaest albuma, a u međuvremenu je objavljivao i solo + ploče u saradnji sa drugim muzičarima kao što su: DirtMusic (Chris Eckman iz The Walkabouts i Chris Brokaw iz Codeine), Sepiatone (Marta Collica), Hugo Race and Fatalists (Sacri Cuori)...

 

Poslednji projekat neumornog Australijanca je album iz ove godine „John Lee Hooker’s World Today“ sa Michelangelom Russoom, a za renomiranog americana izdavača Glitterhouse Records. Radi se o jednoj, po mišljenju kritike vrlo uspešnoj, verziji bluza koji bi John Lee Hooker svirao danas u 21. veku.

 

Iako mu štampa po inerciji učitava pripadnost post-punk žanru, senka JL Hookera prati čitav Raceov opus. Ove „rekonstruisane“ obrade bluz božanstva uz podosta elektronike, dašak avangarde i ambijentalne muzike, zvuče kao da Suicide iz doba prvog albuma sviraju delta bluz. Na trenutke zastrašujuće, uz dosta sugestivnog vokala, gitarskog feebacka i kontrolisane narastajuće buke. Race i Russo snimili su album za praktično jedan dan u Berlinu, a snimatelj je bio Boris Wisdorf (Einsturzende Neubauten). U pažljivo odabranih osam numera duo se zavlači pod kožu Hookerovih pesama, duboko u samu srž bluzerovog zvuka uz vanredan krajnji rezultat tj. JLH bluz sedamdeset godina kasnije.

 

Posle ploče sledi turneja, a tokom evropske Hugo Race & Michelangelo Russo nastupiće i u Beogradu, u ponedeljak, 13. novembra u KC Gradu (Galerija na spratu) od 21:30.

 

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 din u pabu Brod i na šanku KC Grada. Na dan koncerta 1000 din.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Race

http://www.hugoracemusic.com/

http://www.allmusic.com/artist/hugo-race-mn0000336922/biography

https://badmusicforbadpeople.com/hugo-race-u-beogradu/

 

Intervju:

http://www.beat.com.au/music/michelangelo-russo-vs-hugo-race

 

Poster:

37433761786_3dbfd791a1_z.jpg?w=768&ssl=1

Link to comment
  • 3 weeks later...

 i na kraju je preuzeo gosn hajd

 

Nemo da ti zbog gosn Hajda koji se pojavljuje kojegde od noćas sviraju Hugo i Mikele pred praznom salom (nezasluženo)  :ph34r:

 

Kad smo kod sale i kad sam već tu, svima koji eventualno strahuju zbog KC Grada - iskustvo u gornjoj sali je neuporedivo bolje nego u donjoj 

Link to comment

Nemo da ti zbog gosn Hajda koji se pojavljuje kojegde od noćas sviraju Hugo i Mikele pred praznom salom (nezasluženo) :ph34r:

 

Kad smo kod sale i kad sam već tu, svima koji eventualno strahuju zbog KC Grada - iskustvo u gornjoj sali je neuporedivo bolje nego u donjoj

Jeste. Ne dolazi niko mene da gleda, a i neće tj ne može "gore". Nema delikatesnog ponedeljka, pa im je ovako lakše.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...