Jump to content

Euroleague

Ko ce se najvise radovati u Beogradu? 69 members have voted

1. 1. Ko ce se najvise radovati u Beogradu?

• Fenerbahce
      29
    • CSKA
      6
    • Real Madrid
      8
    • Olympiacos
      10
    • Panathinaikos
      0
    • neko sesti
      16
  2. 2. Kako prolazi Crvena Zvezda?

• maj, Arena, final4
      8
    • poslednja stanica playoff
      2
    • borba za playoff ali kao i prosle sezone za malo
      17
    • samo statista, topovsko meso
      42

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

gledali bi ih kao što gledaju cirkusku predstavu

imati navijače(pri tom ne mislim na ove parapolicijske strukture) zahteva i izvesnu emotivnu involviranost posetilaca. na jugu evrope je to izgubljena bitka

nečiji deda ima svoje mesto u blaugrani, i sad će unuk, od rođenja, sosijos(il kako se već zove) ići da gleda barselona piratse

how yes no

• Replies 11.5k
  • Views 614.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

I ja mislim tako, zato sam u kalkulaciju uzeo smo zapadnu Evropu, verovatno bi to moglo i u Skandinaviji da prođe, možda u Rimu jer tamo nema košarke.

...možda i Budimpešta, Prag, Varšava...

Evo videlo se u Beogradu kako bi to izgledalo na primeru Makabija. Prodaju se karte, EL utakmice, atraktivni protivnici a opet prazno.

1 hour ago, pbg12345 said:

nisam siguran da je tako

da se npr u beogradu pojavi novi klub u nekoj jakoj "nba evropa" ligi sa kvalitetnim igracima (+ npr zanimljivi domaci, neki reprezentativci, top prospekti kao dodatni mamac) meni se cini da bi to bilo prilicno gledano

istina, ne bi imali ono sto imaju blizanci, ali to je u mnogo vecoj meri teret nego nesto pozitivno

Jasta more..Cukaricki nije znao gde da smesti tolike silne ljubitelje fudbala kada je igrao Evropu.

Hemofarm je jedva do pola punio halu a igrao je polufinale Evrokupa.

Ne bih se kladio na to kod nas

btw sad mi pade na pamet jedna trivia. pre par meseci sam na fiba yt kanalu slucajno uhvatio utakmicu fiba evrokupa skotskog kluba caledonia gladiators iz malog grada east kilbride i iznenadio se da je dvorana bila prilicno popunjena, mozda 2-3k ljudi. kod nas nema sanse da bi toliko ljudi doslo da gleda utakmicu fiba evrokupa, ko god da igra. tako da, ko zna, mozda na ostrvu prostoji veci kosarkaski potencijal nego sto mi mislimo, posebno uz neki amerikanizovani koncept.

Edited by Nikodije

To je opet drugačije podneblje, malo mesto u kom se verovatno ne dešava nikada ništa, a i Fiba Evrokup ima 5-6 domaćih utakmica u sezoni.

NBA franšiza (čak i u Evropi) mora da može da računa na 17-20k gledalaca na svakoj domaćoj utakmici, 20ak puta godišnje. To je preozbiljan komad kolača za rekreativne posetioce. Belgrade Motherfuckerse bi možda ljudi gledali prve sezone, jer instagram, fotić, trend i hajp, posle toga piši propalo, ako nema emotivne investiranosti u tim nema ni posetilaca.

pa sad... 17-20k mi deluje malo premabiciozno, u evropi mozda 2-3 evroligaska kluba dobacuju do te cifre, ni u praaavoj nba nemaju svi toliko.

2 hours ago, Nikodije said:

Pa ja bih recimo svakako gledao taj neki Belgrade Motherfuckers u nba ligi ali ja nisam relevantan pošto gledam i Megu i FMP. 99% ljudi zanimaju samo blizanci i ništa drugo.

pa nisam tebe slucajno citirao s_w

ti jesi u pravu za trenutno stanje

jer kao sto kaze jokic " ne volimo mi kosarku..."

1 hour ago, SNARC said:

Jasta more..Cukaricki nije znao gde da smesti tolike silne ljubitelje fudbala kada je igrao Evropu.

Hemofarm je jedva do pola punio halu a igrao je polufinale Evrokupa.

Ne bih se kladio na to kod nas

uff

cemu to totalno promaseno poredjenje i uvlacenje fudbala u pricu

ako si vec hteo tako nesto mogao si jednostavno spomenuti ovogdoisnje ucesce fmp u fiba ligi sampiona

meni deluje da se ovde zaboravlja da mi sve vreme pricamo o takmicenju koje bi kvalitetom i po drugim karakteirstikama trebalo biti minimum na nivou evrolige

ako bi bilo ispod toga, kao neka sadasnja postojeca evro takmicenja, onda je da u startu propalo

ali ako bi to bili jako takmicenje a potencijalni beogradski klub imao npr 2-3 reprezentativca srbije, neke prospekte poput bogoljuba markovica i neke amere nivo izmedju nba i razvojne lige prilicno sam siguran da bi "bazen" pratioca takvog kluba bio itekako veci nego kad su u pitanju "mali bgd klubovi"

jbg, nisu ni blizanci bili oduvek ovo sto su danas za srpsku kosarku

da, to su od osnivanja dva nasa najpopularnija kluba, ali pre 30ak godina ni izbliza nije bilo kao danas

danas blizanci generisu 99% svega kad je u pitanju srpska kosarka, krenuvsi od novca

kao sto se promenilo u tom smeru, moze se promeniti i u drugom, narocito ako bi za konkurenta imali nekog (za promenu) svoje jacine

ne može da bude na nivou sadašnje el, nema evropa taj što se kaže, bazen za košarku

da bi bila na nivou el, onda tu mora da igraju real, barsa, oli, pao, fener…

kakvi crni maderfakersi

naravno da moze da bude, ako klubovi ponude vise novca, bolju organizaciju takmicenja, naravno da ce igraci rado ici u te klubove

SKANDAL U REŽIJI NBA, MUK U TABORU VEČITIH

Belgrade Motherfuckersi oteli Pokuševskog i Dobrića!

14 minutes ago, pbg12345 said:

naravno da moze da bude, ako klubovi ponude vise novca, bolju organizaciju takmicenja, naravno da ce igraci rado ici u te klubove

već vidim scenario pod radnim nazivom “slon u staklarskoj radnji”

nba ne može da prenebregne činjenicu da se košarka u evropi igrala i pre njih, dve različite kulture, različita “društva”…

no, da ne trčimo pred rudu

Sine, ljubi te tata, necemo ici da gledamo Partizan/Zvezdu , koji igraju pred 20 hiljada ljudi..idemo da gledamo Belgrejd Voterfronterse koji igraju protiv Krakov Pirogisa..bice spektakl

Možda nije kasno da se u sklopu expo-a isprojektuje nba dvorana za 30.000 gledalaca sa svim najmodernijim sadržajima. Cena ne bi prešla 3 milijarde.