Jump to content
IGNORED

Euroleague


cvrlle

Ko ce se najvise radovati u Beogradu?  

69 members have voted

  1. 1. Ko ce se najvise radovati u Beogradu?

    • Fenerbahce
      29
    • CSKA
      6
    • Real Madrid
      8
    • Olympiacos
      10
    • Panathinaikos
      0
    • neko sesti
      16
  2. 2. Kako prolazi Crvena Zvezda?

    • maj, Arena, final4
      8
    • poslednja stanica playoff
      2
    • borba za playoff ali kao i prosle sezone za malo
      17
    • samo statista, topovsko meso
      42

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

  • Replies 8.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Borca

    590

  • booyaka

    381

  • MiddleClass

    332

  • Ratamahatta

    290

Nikola Mirotic i Cory Higgins navodno blizu dogovora sa Barselonom oko isplate dugovanja koja Barselona ima prema njima posle prekida saradnje pre kraja ugovora proslog leta.

Link to comment
On 7. 7. 2024. at 16:50, garmonbozia said:

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/sk-saznaje-makabi-i-hapoel-ostaju-u-bg-u-sezoni-2024-2025/

 

Mogli su i ruskim klubovima da dozvole da igraju u Beogradu, al' dupli standardi. 

Nisu mogli, mislim na Evroligu. Ne zbog domaćinstava već zbog gostovanja. Rusima je zabranjen ulaz u EU čak i ako imaju poziv da nastupaju na sportskim ili kulturnom manifestacijama dok Izraelci mogu slobodno da putuju. Dupli standardi možda na nekim drugim nivoima, ali ne od strane Evrolige.

  • +1 1
Link to comment

Dobro, da, više sam ciljao na obrnuto - da je trebalo i izraelskim klubovima zabraniti takmičenje onda. 

Link to comment
Posted (edited)
33 minutes ago, garmonbozia said:

Dobro, da, više sam ciljao na obrnuto - da je trebalo i izraelskim klubovima zabraniti takmičenje onda. 


Nemam pojma, meni su sve te zabrane da obični ljudi koji veze sa politikom nemaju putuju i rade totalno bezveze i zato mi je drago što su našli rešenje za izraelce iako sam zgrožen akcijama Izraela u ratu. 

 

Ruski teniseri recimo putuju koliko vidim, ne znam kako su to rešili pošto sam čitao u pouzdanim medijima da je došena regulativa da se vraćaju sa granice i ako imaju važeću šengen vizu (koji više ne mogu mi da dobiju) za turizam, biznis, sport i kulturu.
 

Ja sam za to da se rusima dopusti da putuju i da se vrate u Evroligu, a ne da se izbace izraelci. A ne bih ni izraelske sportiste, umetnike i profesionalce iz drugih sfera na svoju ruku kažnjavao da bi ispravio duple standarde koji važe u međunarodnim odnosima. Nek je preteko Makabi, šta fali. 

 

Edited by Heaviside
  • +1 7
  • Vojvodo,serdare 1
Link to comment

Spanski Encestando javlja da je John Brown operisao rame i da se ocekuje da bude van terena do Januara.

  • +1 1
Link to comment

Dok se nismo skroz zahuktali na reprezentativnoj košarci, evo da bacim jedan rani EL Power rankings.
 

1. PAO
Šampionski sastav nadograđen. Umesto Vildoze, Lorenco Braun. Očekuje se da stigne i novi centar umesto Balcerovskog.

 

2. Real Madrid
Okosnica tima je i dalje tu. Kampaco, Musa, Dek, Hezonja, Jabusele, Abalde i Tavares. Umesto Poirijea stiže Garuba i najverovatnije Ibaka. 
Nova krv u vidu Feliza, te za mene iznenađenje u vidu potpisa Retana-Mejsa. Čovek je pre tri godine igrao u Rumuniji, prošlu sezonu u VTB ligi... 
Ćus Mateo je i dalje na klupi, izostanak F4 bi bio ogroman neuspeh.

 

3. Olimpijakos
I pored uspona i padova, prošlu sezonu su završili na F4 što je baš ogroman uspeh. Odlasci Vezenkova i Slukasa su zahtevali adekvatne zamene, a njih na tržištu jednostavno nije bilo. Peters i Kenan su donekle uspeli da nadoknade to, ali Olimpijakosu trebaju bolje prve opcije na tim pozicijama. Usled povreda dovedeno još igrača tokom sezone, sada imaju mogućnost da proberu šta im treba i uz eventualno angažovanje Vezenkova, pored Dorsija i Vildoze plus Evansa u drugom delu sezone, oni su top kontender za titulu.

 

4. Fener
Pojačali su se Boldvinom, Kolsonom i Melijem. Nedostaje mi jedan fizički dominantan centar, roler, tako da očekujem da će tim potpisom biti top 4 ekipa u EL. Možda Donta Hol iz Monaka ako ne nađu nešto bolje.

 

5. Barselona
Mislim da je roster tu negde sa Fenerovim, ali zbog trenera sam dao prednost Feneru. Ovde treba da dođe novi trener na faktički već posloženu ekipu. Da mene neko pita, ja bih doveo Duška Ivanovića ovde.

 

6. Monako
Imaju i dalje odličnu ekipu. Džejms, Strazel, Dialo, Blosomgejm, Monteijunas. Očekujem da će produžiti Okoba i Brauna. Pojačali su ih Papajanis, Kalates i Vito Braun. Oni mi zatvaraju top 6 ekipa. Ove ekipe imaju kontinuitet, bilo trenera ili igrača. 

 

7. Efes
Možda ih precenjujem, jer još uvek nije kompletiran tim, ali mi se mnogo sviđaju potpisi Poirijea, Šmitsa i Stenlija Džonsona. Larkin, Buboa, Brajant, potpomognuti energijom Vilisa i Oturua. Ne znam da li će neko pokupiti Darijusa Tompsona, ali i bez njega, ova ekipa meni obećava.

 

8. Zvezda
Prošlogodišnja ekipa koja se šunjala oko plej-ina, sada je ozbiljno pojačana. Umesto injury prone Hange, Tobija, promašenih Gilespija i Đavontea stižu Kodi, Kenan, Daum, Plavšić i po meni najbitnije pojačanje Kalinić. Očekujem još jednog igrača na poziciji 4 koji će biti ispred Dauma.

 

9. Milano 
Po rosteru mislim da su iznad ostalih ekipa koje su u rebildu. Nebo, Mirotić, Ledej, Šilds, Armoni Bruks. Postoji kvalitet na kecu, ali i upitnik kako će to da klikne. 

 

10. Partizan
Dovedeni igrači izgledaju dosta dobro na papiru, komplementarni su, pružaju mogućnost kombinovanja raznih petorki i omogućavaju toliko pominjanu svič odbranu. Ukoliko bi došli Moneke i Klajburn, reklo bi se da je popunjeno baš sve kako treba u teoriji, a ostaje nepoznanica kako će se to sve realizovati u praksi.

 

11. Makabi
Napustila ih je cela prva petorka. Zamene pristižu, ali s obzirom na to da opet u BG igraju domaće utakmice, stavljam ih iza KKP.

 

12. Žalgiris
Trinkijeri solidno pakuje ovu ekipu. Ako bi došli Jokubaitis i Brazdeikis, na već potpisane Franciska, Valasa, Mičela i Smajlija, ovo je skroz respektabilan tim. Pogotovo što imaju kvalitetan domaći teren i dosta starosedelaca, oni se šunjaju ozbiljno oko plej-in zone.

 

13. Virtus
Tim je koliko-toliko sačuvan. Očekujem solidne zamene za Lundberga i Mikija.

 

14. Baskonija
Veliko pitanje da li ostaje Moneke. Svakako očekujem potpise nekih prospekata, tipa Luka Šamanić i slični. Tu je Hauard za sad još, Sedekerskis, Rogavopulos. Najveća promena se desila na klupi, tako da je moguće da oni do kraja prelaznog roka sklope sasvim zanimljivu ekipu. Trenutno ih ovde pozicioniram.

 

15. Bajern
Odlazak Lasa me je šokirao. Delovalo je da imaju plan na duge staze, ali ovo je totalno zbunjujuće. Dosta igrača ostalo na okupu, ali ne vidim neki ekstra kvalitet među pojačanjima. Čak bih rekao da su lošiji u odnosu na odlazeće igrače.

 

16. Lion
Imam utisak da šta god menjali, sleduje im neko od poslednja tri mesta. Zanimljive igrače su doveli. Herison, Skofild, Tarik Blek.

 

17. Alba
Nisam im namenio fenjer jer imamo Pariz.

 

18. Pariz
Ovo je nečuveno. Da ekipa koja kao pretenduje na EL, ostane bez trenera koji je nosio celu priču u trenutku kada ulaze u to takmičenje. Kao da su puškom naterani da igraju. 

 

  • +1 7
Link to comment

Oprali bi ih s pola gasa, ali nema veze, neće se nikada desiti pa može mu se da se puva

  • +1 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...