Lancia Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Znači da je za veliki dio pristalica Rajoyove stranke PP ušminkano i zamaskirano ime Falange, generalisimusovog pokreta. Desnica im je ko ove naše, ne samo konzervativna i klerikalna nego i šovinistička. Karikiras, ja bih stao na onom konzervativnom delu i to onom u najgorem mogucem rigidnom aspektu, zatvorenom za svaku modernizaciju drustva u institucionalnom smislu. Ono sto im duva u ledja a ne vodi nigde je apstraktan strah spanskog drustva od levice u svakom smislu, kao da svaki levi put zavrsava u Venecueli ili Kubi. Link to comment
Roger Sanchez Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 miting istine :lol: Link to comment
MancMellow Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Mislim da trenutno i jedni i drugi žive u svetu iluzija Link to comment
Lancia Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Mislim da trenutno i jedni i drugi žive u svetu iluzija Pa naravno. Jos kad se iluzije sudare... Link to comment
Bojan Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Nekako iz ličnog iskustva mi se čini da što se više povećava opseg ljudi koji se u određenim prilikama nazivaju izdajnicima to su šanse za sranje veće. Link to comment
gospa buba Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Znači da je za veliki dio pristalica Rajoyove stranke PP ušminkano i zamaskirano ime Falange, generalisimusovog pokreta. Desnica im je ko ove naše, ne samo konzervativna i klerikalna nego i šovinistička. kapiram. samo chekalo svoju priliku. Link to comment
Sestre Bronte Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 ja mislim da je kod njih konzervativno i tradicionalno poprilicno jako, za nacionalizam ne mogu da kazem, nisam nacisto znam par ljudi koji su isli u opus dei skole, prvo mi bilo smesno zbog onog dena brauna, a kada sam ih bolje upoznao, onda manje nisam optimista, od sutra krece nova tura zaostravanja, mislim da ce kratkorocno i srednjerocno da izgube puno katalonci Link to comment
Bojan Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Gradonačelnice gde si? Edited October 8, 2017 by Bojan Link to comment
Lord Protector Posted October 8, 2017 Author Share Posted October 8, 2017 miting istine :lol: miting istine kao primarni strah i emocionalna trauma Link to comment
Lord Protector Posted October 8, 2017 Author Share Posted October 8, 2017 (edited) BTW, ne preterivati sa stereotipima o španskoj desnici, nije se povampirio Jose Antonio Primo de Rivera i Falange Española de las Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista Edited October 8, 2017 by slow Link to comment
Kampokei Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 PP je heterogena partija i ne treba ih olako etikerati. Ali taj frankisticki duh nije sasvim neprisutan u partiji i oko nje i cesto se vezuje za bivseg premijera Aznara. Link to comment
Lancia Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 PP je heterogena partija i ne treba ih olako etikerati. Ali taj frankisticki duh nije sasvim neprisutan u partiji i oko nje i cesto se vezuje za bivseg premijera Aznara. Aznarov uticaj se znatno smanjio na partijskom nivou, neslaganje ili vise netrpeljivost sa Rajohem je ocita a njegov kredibilitet kod nacije je pao posle atentata u madridskom metrou za sva vremena. Cuveni spanski novinar Jose María García kaze za Aznara da je najveci dikatator posle Franca, 'Sta reci za coveka koji maksimalno cuva svoje telo a pritom zaboravi na glavu'. Link to comment
hazard Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 kao da svaki levi put zavrsava u Venecueli ili Kubi. Praksa je jebena stvar, jer do sada nijedan levi put te vrste nije završio u nečem drugačijem Link to comment
Recommended Posts