Jump to content
IGNORED

Slovenija nasa dezela.


Moća

Recommended Posts

S' obzirom da je more tj. Grcka u ovom periodu ili papreno skupa ili su u pitanju mesta sa masovnom populacijom Srba, zena i ja smo resili da idemo u Sloveniju pocetkom avgusta meseca na 7-10 dana. Idemo da obidjemo njenog rodjaka koji zivi u Ljutomeru kod Murske sobote. E sada posto on covek radi kao crnac moci ce da uzme slobodno samo petak pa da na produzeni vikend sa nama obidje sta moze. Nas je plan da odemo kod njega prespavamo i odmah sutra dan u Portoroz na 4 dana tj 3 noci. Ima li neko preporuku za hotel ili privatan smestaj?

Ako uzmemo u obzir da cu naci hotel ili smestaj po nekoj prihvatljivoj ceni molim za preporuku sta obici?  Planirali smo svakako jedan dan da idemo do Trsta. Sta jos tu u blizini vredi obici? Cetvrtog dana u povratku smo planirali da svratimo u Ljubljanu i obidjemo je koliko je  to moguce za jedan dan.

Hvala unapred na savetima i preporukama!

P.S. takodje i preporuke za ostatak Slovenije slobodno ostavite.

Link to comment

Bledsko jezero, Postojinsku pećinu, od poznatijih turističkih stvari...

 

Imaš u Idriji rudnik žive, koji je pretvoren u muzej, bilo mi zanimljivo kad sam bio, ali ne znam da li se može slobodno ući ili se mora najaviti...

Link to comment

Bled je lep, ali skup u sezoni i bude guzva. Blejski vintgar vredi videti. Bohinj je i lepsi od Bleda, ima vise plazica za kupanje, manja je guzva. Pogled na Bohinj sa Vogela je wow, ima lepa moderna gondola do gore, a ima i brdo staza za setnju, once up there. Jos u kraju, vodopad Savice. Postojna svakako.

Malo van glavnog fokusa, Logarska dolina i okolne planine su da ti pamet stane.

Dalje, terme kojekakve. Catez je najpoznatiji kod nas, ima aqua park, ima brdo porodica s klincima, nije wow, al je ok. U tom kraju ka Cro jos Smarjeske i Dolenjske toplice iz prve i Olimje iz druge ruke. Olimje je lepo i mimo termi (opet, iz druge ruke). Bilo valjda proglaseno za najlepse selo Evrope pre par god, ima neki privatni rezervat jelena sa restoranom (jelenov greben ili slicno), ima neki samostan sa manufakturom cokolade, a Kumrovc je prekoputa granice, pa i to vredi videti.

Kranj nista spec, Kranjska Gora deluje da je zanimljivija zimi, mada sam bio samo na kratko. Radovljica simpa srednjevekovni gradic, ok za usputno stajanje.

To je ukratko ono sto sam video ili cuo od ocevidaca. Ostalo, sto je meni u planu za nekad, Skocjanska jama i dolina Soce. Ima auto-voz ispod Triglava, Bohinjska Bistrica - Most na Soci. Prevoj Vrsic bi trebalo da je zanimljiv isto. I Celje valjda ima lep stari grad.

Za more ne znam, nisam bio. Cuo samo da je guzva i prljavo, al ne garantujem.

Eto ukratko nabacani highlights :-)

Edited by jezovuk
Link to comment

rekli ljudi skoro sve što mi pada napamet ali ajd da probam:

Bled, Bohinj, Ljubljana, Postojna (koju ja još nisam videla, sramota), Triglavski Narodni Park, more je ok mada Hrvatska je bolja, šetanje od Portoroža do Pirana je lepo, Piran je lep, i tako :)

Link to comment

moćo, najbolje ti je da ne ideš na more, kad si već gore.

 

osim svega pomenutog, ja bih dodao još 2 stvari:

 

1) terme, razne, a posebno terme olimje. umesto mora odeš nekoliko dana u terme olimje. em je znatno jeftinije u ovo doba godine. em je spektakularno u svakom pogledu. em ti je bliže iz murske sobote.

 

2) nije slovenija, ali je komšiluk. potez od murske sobote do graca (posebno između bad radkersburga i feldbacha) je predivan, a i grac vredi videti.

Link to comment

moco, sto ne bi isao u trst, pa odatle obilazio sloveniju?

fenomenalan grad, ludacki potcenjen.

u slo obavezno obidji piran. portoroz je kul ako si kockar, kopar isto nije nista spec. za celu obalu vam zapravo treba par dana.

ljubljanu svakako mozes da pokidas za dan :fantom:

Link to comment

kranjska gora je superica, al mislim da je daleko tj. da joj treba posvetiti dan

 

 

i da trst pod obavezno, ja sam ko klinac bio u nekim škocijanskim jamama, to je blizu trsta

Link to comment

E ovo za Trst i Olimlje je u stvari dobitna kombina. Trst je stvarno potcenjen. Taman je za to što ti treba...

 

....shit has hit the fan...

Link to comment

Putujem u nedelju pa mi treba info oko graničnih prelaza. Pošta čitam da je haos na Batrovcima da li mi je bolje da idem na Šid? Jeste da mi je put duži pola sata ali koliko vidim tamo nema čekanja kao ovamo.

Link to comment

gde je kolka guzva ne moze da se zna unapred, mozes da logiciras da turci jos nisu krenuli nazad i da jos nije velika guzva za izlazak iz srbije. nedelja je, turcin gleda da u nedelju bude kod kuce i odmori se za radni ponedeljak, dakle ako ih je i bilo, turci su vec prosli. takodje ujutru kad krenes mozes da pogledas vesti i obavestis se, a takodje mozes i u putu da odlucis na koju ces stranu. 

Link to comment

Tako ce i biti na kraju ali sam opet bliži odluci da idem na Šid jer ne može tamo da bude veća gužva nikako.

Edited by Moća
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...