Nikodije Posted October 2 Posted October 2 ...tačnije 3 grupe druge lige u sezoni 99/00, pa je sledeće godine formirana crnogorska grupa jug kao 4. Morao sam da proverim. suludo
Constantin Posted October 2 Posted October 2 Danas, u zaostaloj utakmici, na Karadjordu, Voša dočekuje Pazarce. Nekako cenim da će oni "platiti" za sve prosipane bodove na domaćem terenu. Utakmica kreće od 19,00 h.
Constantin Posted October 2 Posted October 2 .....ili dovidženja za Krtolicu, dobar dan na LaAlata...
Constantin Posted October 2 Posted October 2 Seri iz Vojvodine, sebičnjak....da gol, ali proda 5-6 izgledne šanse. Jeste brz, ali mozga bez... Ljaja je klasa..
elementary Posted October 3 Posted October 3 (edited) Glup gol primili inače su solidni ,imali par dobrih napada i sansi . Pogodili dve prečke već . Edited October 3 by elementary
Constantin Posted October 3 Posted October 3 1 hour ago, elementary said: Glup gol primili inače su solidni ,imali par dobrih napada i sansi . Pogodili dve prečke već . Tri ukupno. Bili bolji, ali slaba vajda.
Hamlet Strašni Posted October 3 Posted October 3 On 2. 10. 2024. at 13:18, Constantin said: Najveći "drugoligaški format", koga se ja sećam je taj, za vreme SFRJ, kada je liga bila podeljena na 4 grupe..Istok, Zapad, Sever, Jug. Kasnije, kako se država smanjivala, tako je bila podeljena u dve grupe. Ima smisla, što se tiče troškova takmičenja. Što se tiče Super lige i podizanja kvaliteta, nišat bez podizanje budžeta ostalih. Ako je u 2023. godine Zvezda imala 53 miliona, a IMT 700 hiljada, nema tu mnogo prostora da IMT poradi na kvalitetu i ako su im omladinci prvi. Mnogo je tu stvari, koji su činioci ravnomernijeg razvoja lige. Šta može Radnički, kao i većina klubova, sa budžetom oko 3 miliona € ? Uz razumevanja za klubove, koji igraju evropska takmičenja, i njihove potrebe za većim budžetom, ostali će samo "glumiti" sparing partnere. Ako bi budžeti bili veći, imali bi šansu i ostali klubovi, da im taj budžet bude "zamajac" za zaradu i ulaganje u klub, od para koji se dobija od UEFA za učešće... То су ти биле треће лиге - међурепубличке. Друга је била подељена на две - исток (ужа србија, косово, македонија, црна гора) и запад (војводина, босна, хрватска и словенија), док није формирана јединствена друга лига, ваљда осамдесетих.
Constantin Posted October 3 Posted October 3 1 hour ago, Hamlet Strašni said: То су ти биле треће лиге - међурепубличке. Друга је била подељена на две - исток (ужа србија, косово, македонија, црна гора) и запад (војводина, босна, хрватска и словенија), док није формирана јединствена друга лига, ваљда осамдесетих. A Hami, ja sam mnogo stariji To je bio format Druge lige, drugog ranga takmičenja od 1968/69 - 1972/73....gledao ja... https://sr.wikipedia.org/wiki/Друга_савезна_лига_Југославије_у_фудбалу
đorđe geprat Posted October 4 Posted October 4 On 2. 10. 2024. at 13:18, Constantin said: Najveći "drugoligaški format", koga se ja sećam je taj, za vreme SFRJ, kada je liga bila podeljena na 4 grupe..Istok, Zapad, Sever, Jug. Kasnije, kako se država smanjivala, tako je bila podeljena u dve grupe. Ima smisla, što se tiče troškova takmičenja. Što se tiče Super lige i podizanja kvaliteta, nišat bez podizanje budžeta ostalih. Ako je u 2023. godine Zvezda imala 53 miliona, a IMT 700 hiljada, nema tu mnogo prostora da IMT poradi na kvalitetu i ako su im omladinci prvi. Mnogo je tu stvari, koji su činioci ravnomernijeg razvoja lige. Šta može Radnički, kao i većina klubova, sa budžetom oko 3 miliona € ? Uz razumevanja za klubove, koji igraju evropska takmičenja, i njihove potrebe za većim budžetom, ostali će samo "glumiti" sparing partnere. Ako bi budžeti bili veći, imali bi šansu i ostali klubovi, da im taj budžet bude "zamajac" za zaradu i ulaganje u klub, od para koji se dobija od UEFA za učešće... kako povećati taj budžet?
Constantin Posted October 4 Posted October 4 2 hours ago, đorđe geprat said: kako povećati taj budžet? Kako smo došli do Zvezdinih 53 miliona ?
Recommended Posts