Apollo Creed Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Pa mi cele sezone besmisleno preuzimamo, to je Alimpov ™ Džikić ga je sinoć posle tekme podjebavao-a i neka je, jasno je da im ovakva "odbrana" sasvim odgovara. Suđenje sinoć odlično, nadam se da će tako biti u svim preostalim utakmicama. Ovde izuzimam onaj deo oko Alimpove tehničke, pošto mislim da se uopšte nije drao na sudije, nego na nekog našeg...
Nikodije Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 (edited) mi cele sezone nismo u stanju da odigramo odbranu, ni timsku ni individualnu. nemamo individualno dobre defanzivce (pri cemu su dva najbolja defanzivca, koji bi na ovom nivou pravili ozbiljnu razliku, raspadnuti i van stroja™ ), niti imamo inteligenciju i sposobnost da timski pokrpimo individualne nedostatke. jbg, losa selekcija, povrede, neiskusan trener... reklo bi se savrsena oluja, sto ne mora da znaci da na kraju necemo uzeti trofej Edited April 10, 2018 by Nikodije
Cane Vukic Prebranac Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 2 hours ago, Apollo Creed said: Nikad bezmudija skupina u kk. Да ли се сећаш како било нам је пре, мој Аполое?
Joe D Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 ja imam osecaj da su nasi visoki vise bili u stanju da isprate nogama bekove buducnosti nego bekovi. sa ovakvom individualnom odbranom, nema te taktike koja bi bila delotvorna. osim one ociglene da ne drizis milka bjelicu na terenu kad ovi razvuku sve igrace na trojku.
Heaviside Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 (edited) +1 Za dobru odbranu je kasno, ali smo i ovakvi raspali blizu titule. Uz par malih korekcija, tipa da ne idemo svesno na to da Gordic ima jedan na jedan sa Bjelicom mozda bi mogli da se izvucemo. Buducnost je utegnuta ekipa sa jasnim ulogama i tempiranom formom. A koliko smo mi daleko od toga pokazuje utakmica u Baru: gubimo u polufinalu plejofa i igraci se ne vracaju nazad. Nema tu ni govora o nekim finim namestanjima u odbrani kad najosnovnije stvari skripe. I ja tu ne krivim mnogo Alimpa, to su sve profesionalci i morali bi da igraju na 98% u plejofu, a ona 2% zavise od motivacionih sposobnosti trenera. Jebes igraca koji zaradjuje nekoliko stotina hiljada evra i dozvoli sebi da ga obilaze ko cunj u finalu plejofa pa makar na klupi sedeo Misa Tumbas. Mislim, jebes i trenera koji nema muda da marginalizuje svirace kurcu, makar one za koje ima alternativu, ali da je klub zeleo takvog trenera ne bi postavili Alimpijevica. Edited April 10, 2018 by Heaviside
theanswer Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 1 hour ago, Heaviside said: Ti kazes da nije tacno, postujem misljenje, ali Dzikic kaze da su oni do sada igrali vrlo dobro protiv takve vrste odbrane, cak je rekao da je Alimpijeviceva odluka da se toliko dugo ostaje u preuzimanju na bekovima bila "hrabra". Mozes da preuzmes na piku i da prvom prilikom pokusas da ponovo zamenis igrace ili da radis ovo sto je Zvezda radila. Ivanovic i Gordic su odlicni 1-1 na igraci i ja ne vidim koji scenario Buducnosti vise odgovora od toga da njih dvojica imaju 10+ sekundi da odigraju 1 na 1 protiv Bjelice, Jaknovica, Omica pa i Lesora. Scenario u kome izvrte 4 pika za redom i iz ta 4 pika dobiju 4 laka koša posle čega se zove tajmaut i menja odbrana na piku. Ivanović je juče dobio utakmicu za Budućnost, nema zbora, pogodak sa poludistance protiv Lesora, trojka sa 9 metara, posle završnica iz uručenja što bi Edin rekao leteći pik sve kad se lomilo. Ako ovako bude igrao i u ostatku serije Zvezda može da kupi prnje jer je Dolman pokazao sinoć zašto je igrao gde je igrao iako odbranu ne igra a Gordić je već na standardnom nivou. Gordić se može braniti 1 na 1 kad se preuzme nema on taj atleticizam, više ide da uđe u kontakt i iznudi faul ili da naskoči na 3 metra i šutne neki teški poluflouter iz okreta, to ako ubaci jbg, dobra odbrana bolji napad. Hoću da kažem da odluka da se pređe na ovaj tip odbrane nije toliko luda i da je Budućnost imala i sa Cedevitom određenih problema kada se tako brani. Ova Zvezda nije ona od prošle sezone koja može da duži nivo drži ludačku odbranu i onda gubiš utakmicu kada odigraš napadački ko sinoć.
keitel Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Nisam gledao seriju protiv Cedevite ali preuzimanje je poslednja odbrana koju bih primjenio i na Gordiću i na Ivanoviću. Ostajem pri tome da je Zvezda favorit, Džikić je sinoć fino rotirao ali dubina rostera bi za ovaj raspored mečeva morala da igra bitnu ulogu. Pored toga, pomenuti Dolman je jedini igrač tu koji ima kvalitet za Evroligu, sve drugo je evrokup nivo, a Zvezda je u toj evroligi dobila 11 mečeva.
April Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Zašto vam je kapiten u tolikom kurcu, neka povreda, ili se jednostavno ne kapira sa trenerom? Bez Dangube, bez Pera, i sa kapetanom u depresiji...
MiddleClass Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Kapitenska traka ti je gora od lanaca u Zvezdi...
samo_opusteno Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Lazic je u ovoj ekipi kao riba na suvom, on dolazi do izrazaja u fajterskim ekipama koje se kapiraju u odbrani, ovako u ekipi gde odbrana pukne posle svakog pika, gde se pola ekipe ni ne cima da nesto odbrani i gde vlada ocigledno nepoverenje verovatno ni on ne vidi smisao u pogibiji za svaku loptu kao nekada. Bas po njemu se vidi da ova ekipa nije prava.
MiddleClass Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Bjelica se cuva za PG dje ce da ponovi partiju protiv Partizana od 30+ poena. A Feldin ce danas da reseta... mmw
McNulty Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Feldin promašio 2 šuta, goni napolje. Sent from my 5080X using Tapatalk
McNulty Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Feldine, crni sine. Ništa ni večeras od tebe. Sent from my 5080X using Tapatalk
Recommended Posts