Jump to content
IGNORED

Premier League 2017-18

ArleKino

Recommended Posts

Posted

Neka bude da je Sterling nemac pojma, iako sam ja revidirao. To jos vise dodaje na poenti: priznaces da je kod Gvardiole on jedan upotrebljiv i prilicno koristan nemac pojma.

• Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Pokojni Ruxin

1570

• Weenie Pooh

1317

• copkillah

874

• Прслин

827

Posted

Jepse vini, ja obožavam da razmenjujem mišljenje :dry:

A skrivanje iza koncepta je za sise, jasno

Posted

Martiala je upropastio. Secam se one sezone sa LvG da sam pisao kako su sa njim uboli. Ali ne, hoce Mou titulu, daj Ibru, daj kurca palca i propada decko. I ono sto Ruxin napisa, on je nasledio tim na 5. mestu, dodao 150-200 mil i bio sesti.

Mada sam malo zbunjen ovom pricom o Utd-u, oni su drugi na tabeli, prosli grupu CL vec, cak i u onom kupu su jos.

zato i kazem - lici na negativnu spiralu...ali daleko smo od konacnih zakljucaka: ne izgleda fantasticno, vide se jasno neki problemi, ali uzeo je dva trofeja lane, drugi na tabeli...videcemo 

Posted

Btw znam jednog koji je otpisao kdb-a kao kesu još dok je ovaj bio u čelziju, ali plašim se da ne piše na forumu -_-

Posted

Neka bude da je Sterling nemac pojma, iako sam ja revidirao. To jos vise dodaje na poenti: priznaces da je kod Gvardiole on jedan upotrebljiv i prilicno koristan nemac pojma.

OK, nije toliki nemač da ne može brzinom da iskoristi prisustvo majstora kao što su KDB, ćelavi Silva, kosmati Silva, Kun, Sane, i ostali. Ali to isto je umeo i u društvu Suareza, tako da nije neki napredak. Pepa stavlja samo u prestižno društvo jednog Brodžersa, rekordera i legende škotskog fitbala sa severa Irske.

Posted (edited)

Šta znam, od nemača pojma koji je predmet opšte sprdnje do nemača pojma koji trenutno isporučuje verovatno najbolje brojke u evropi možda čak i jeste neki malecni napredak.

A znaš i sam da prihvatam bez problema društvo čoveka koji vas je doveo ubedljivo najbliže tituli u poslednjih, koliko već sad ima...60 godina? :fantom:

Edited by Ruxin
Posted (edited)

Murinjo je pre 10 god bi car, sve osim jedne ekipe na nekom top nivou igrale su fudbal kakav je on doktorirao, jedini pravi izazov bila mu je Barselona.

Danas ipak ima nešto više ekipa koje igraju napadački i/ili igru poseda, a verovatno je i bazen defanzivnih igrača iz kog može da odabere kadar nešto slabiji, samim tim su mu šanse manje.

To što je drugi na tabeli posledica je laganog rasporeda na početku i imanja najboljeg golmana na svetu. Junajted nije bio bolji ni u jednom od tri derbija (TOT, LIV, CHE)

Verovatno je odabrao i loše igrače u navali, Lukaku ne zna sa loptom toliko da bi bio novi Drogba ili Diego Costa, njegovoj defanzivnoj igri su pogodovale 10ke kakve su bili Sneijder ili Ozil, igrači navikli da iz tri kratka poseda stvore dve ekstra šanse, Miktarijan nije taj kalibar...i slaba su mu krila koja bi mu bila od super pomoći za tu defanzivnu a direktnu igru. 

No ko zna, De Gea i Pogba su najbolji mogući temelj za 1 čitavu deceniju, i SAFu je trebalo pet godina da napravi nešto još u onoj puno lošijoj konkurenciji

Edited by dillinger
Posted

Ruxine, ispade da je KDB bio golman pre nego ga je uzeo Pep :D

Posted

Ruxine, ispade da je KDB bio golman pre nego ga je uzeo Pep :D

Pa činjenica je da kdb sad igra dublje nego što je ikad igrao. Ne kažem naravno da je pep stvorio, ali to je činjenica.

Možda to deluje kao mala stvar, ali uklopiti kdb-a i silvu da budu u isto vreme na terenu i da to liči na nešto je prilično bilo pola pepovog posla.

Misliš da postoji teoretska šansa da bi murinjo koristio njih dvojicu na isti način? Misliš da postoji teoretska šansa da bi kod murinja čak uopšte bili u timu u isto vreme? Mislim, imao je jednog od njih...

Posted (edited)

OK, nije toliki nemač da ne može brzinom da iskoristi prisustvo majstora kao što su KDB, ćelavi Silva, kosmati Silva, Kun, Sane, i ostali. Ali to isto je umeo i u društvu Suareza, tako da nije neki napredak. Pepa stavlja samo u prestižno društvo jednog Brodžersa, rekordera i legende škotskog fitbala sa severa Irske.

Ti to pricas kao da je to nesto lako.

U svakom slucaju poredili smo Pepa i Murinja, to sto je Gvardiola znalacki iskoristio Sterlinga je samo jedna stavka. U stvari je KDB odlican primer jer Murinjo ga nije cak ni hteo.

Edited by Meazza
Posted

Murinjo je pre 10 god bi car, sve osim jedne ekipe na nekom top nivou igrale su fudbal kakav je on doktorirao, jedini pravi izazov bila mu je Barselona.

Danas ipak ima nešto više ekipa koje igraju napadački i/ili igru poseda, a verovatno je i bazen defanzivnih igrača iz kog može da odabere kadar nešto slabiji, samim tim su mu šanse manje.

To što je drugi na tabeli posledica je laganog rasporeda na početku i imanja najboljeg golmana na svetu. Junajted nije bio bolji ni u jednom od tri derbija (TOT, LIV, CHE)

Verovatno je odabrao i loše igrače u navali, Lukaku ne zna sa loptom toliko da bi bio novi Drogba ili Diego Costa, njegovoj defanzivnoj igri su pogodovale 10ke kakve su bili Sneijder ili Ozil, igrači navikli da iz tri kratka poseda stvore dve ekstra šanse, Miktarijan nije taj kalibar...i slaba su mu krila koja bi mu bila od super pomoći za tu defanzivnu a direktnu igru. 

No ko zna, De Gea i Pogba su najbolji mogući temelj za 1 čitavu deceniju, i SAFu je trebalo pet godina da napravi nešto još u onoj puno lošijoj konkurenciji

Odlicna analiza

Posted

Pa činjenica je da kdb sad igra dublje nego što je ikad igrao. Ne kažem naravno da je pep stvorio, ali to je činjenica.

Možda to deluje kao mala stvar, ali uklopiti kdb-a i silvu da budu u isto vreme na terenu i da to liči na nešto je prilično bilo pola pepovog posla.

Misliš da postoji teoretska šansa da bi murinjo koristio njih dvojicu na isti način? Misliš da postoji teoretska šansa da bi kod murinja čak uopšte bili u timu u isto vreme? Mislim, imao je jednog od njih...

Podseticu te da sam letos pisao da za KDB i 2 Silve nece biti dovoljne ni 2 lopte i omanuo sam u proceni (bar za sad :fantom: ), priznajem, ali KDB je isto igrao i prosle sezone ali su u ovoj Sane i Sterling stasali. Prosle godine su i Nolito i Navas bili prethodnici Sane Sterling tandemu plus stariji i sporiji bekovi da im drze ledja.

Posted

@Meazza

Sto Pogbu pominjes kad lik ne igra vec dva mjeseca?

@dillinger

Bili su bolji od Totenhema i to osjetno.

Posted

Pogbu pominjem zbog prosle sezone, mislim da nije bio na nivou svog talenta. U svakom slucaju nije preterano napredovao kod Zozea.

Posted (edited)

Докле та прича о дефанзивном Мурињу? У 10 првенстава које је освајао његови су тимови били најефикаснији у лиги седам пута. У Шпанији је поставио рекорде у броју датих голова и то у време наводне супериорности НК Фарса. То што је најбољи организатор одбране на свету и што има најбољег голмана на свету и што ће до краја првенства да се и мучени Фил Џонс уздигне на ниво Белодедића не значи да Мурињо игра дефанзивно. Он игра паметно и добро. :heart:

Edited by Прслин
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...