Jump to content
IGNORED

FK Radnički Niš 2017/18

Dali_man

Recommended Posts

Posted (edited)

Edited by ackonish
  • Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Constantin

1144

• Rumpelstiltskin

1000

• MaErAkLoIJA

605

• Dali_man

425

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dobih mail da su sredstva za komunikaciju sa PR službom ponovo dostupna...mail...tel.. 

Posted

Fino dete, strpljivo...kaže "mora jedno po jedno, stepenik po stepenik, ne može se odmah iz omladinske u superligu" .... :( 

Posted

И Пироћанци си муче своју муку...

Za godinu dana Radnički je izgubio petnaestak izuzetno talentovanih dečaka. Da ironija bude veća nikakve koristi za klub. Poslednji primeri su reprezentativac Dimitrije Kamenović, Čukarički, Vukan Djordjević Crvena Zvezda, Marko Djordjević Radnički Niš itd. Mnogi su se preselili u Niš u privatne klubove Red Star, Real, Filip Filipović…

http://www.plusonline.rs/marjan-zivkovic-odveo-ristova-markovica-i-necu-petrova-u-novi-pazar-sa-njim-je-i-trener-milan-ciric-odlaze-prvotimci-ali-i-talentovani-decaci-kako-ce-zoran-nikolic-tudje-greske-da-ispravlja/

Posted (edited)

Nisam se oglasavao u ova par dana po ovoj temi za koju se, kolko vidim, razvila dobra diskusija, sto zbog manjka vremena, sto zbog zelje da ne dolivam ulje na vatru koju sam i sam zapalio, al evo, da se i ja ne ispustim.

Dobro, aj sklonimo emocije po strani, da rasčlanimo koji su motivi i potencijalni razlozi ovakvog ponašanja rukovodstva kluba.
- lamentira se porivima Ivice da ponovo dođe u klub. Empatija, meko srce, žal za mladost sigurno nije. Razlog je očigledno finansijski momenat. Time sto vodi politiku bednog plaćanja igrača definitivno ne ostavlja sebi prostora da će se okititi nekakvim fudbalskim uspehom ali opet sa druge strane, da bi se Ivica nafatirao sa šuške činjenica da će imati tim koji se bori za opstanak nesto ne pije vodu.
- Koliko smena ili odlazak rukovodstva omladinske škole u stvari ima uticaj na poslovanje celog kluba ? Da li sportski radnici u mlađim kategorijama imaju uvid u poslovne knjige, ako takve uopšte i postoje u nas ? Odgovor na oba pitanja je "zanemarljiv" ili "odričan".
Kukamo sto je Ivica preuzeo klub ... A zaboravili smo da je pod Radanom Ilićem klub bio pred raspadom. Igrači takođe nisu redovno primali plate, vršen je tihi bojkot sto se direktno odrazilo na rezultate u jesenjem delu. Da je on ostao, ni playoff pitanje je da li bi smo zakačili a sada u timu ne bi bilo ni Arse ni Nome ni bilo koga od kvalitetnijih igrača.
Najlakše je sada prozivati i kukati a memorija nam ne seže dalje od par meseci unazad. Memorija ko u kokoške.
Meni čak ne smeta ni tajnovitost, ni neniški ljudi u klubu. Smetaju mi oni tekstovi na sajtu koji su rangu klinca petog razreda OŠ.
Sacekajmo početak prvenstva i kraj prelaznog roka da vidimo na sta će ličiti nas tim i kako će sve to delovati na terenu. Leko je samo kritikovati i uočavati samo nečije mane bez obaziranja na njegove vrline. Lepo nam bilo sto natrtismo Čarapane dvaput pod Bagdalom. Godio nam je osećaj sto nas sudije samo ne potkradaju već počeše pomalo i da duvaju za nas. Prijalo je postojanje nade za to smrdljivo četvrto mesto. Ali ne, mi smo Arsenal, neuspeh se ne prašta. Ivica je kriv za sve. Uzeo je hilti i napravio rupe u plafon svlačionica. Napravio kiselim kišama zapadnu tribinu stariju jos 20 godina. Omogućio suncu da bespomučno bije po stolicama na novim tribinama i čini ih roze, i tako u nedogled .....
Aj da vidimo rezultate za jedno tri meseca. Uvek ima vremena za kolac i šiljenje patke.

Evo vam čaršaf 1/1

Dobro jutro

Ovaj carsaf potpisujem od reci do reci. Ne pamtim post sa kojim sam se vise slagao, u svojoj forumaskoj karijeri, do ovoga.

Daklem, imali smo uprave, od Teletabisa do Radana koji su npr.:

- dali firmi da gradi stadion koja je, i ono malo sto napravila, isfuserisala maksimalno, pa kao bankrotirala, pa se povampirila kad je, po ko zna kojoj osnovi, orobila klub za 100.000e

- doveli Gaja koji je mesec dana  protezao noge po Cair za 20.000e koje je uredno naplatio tuzbom

- kupili dva rljava semafora iako je za te, pa i manje, pare moglo da kupi jedan sasvim solidan LCD semafor

- potpisali ugovor sa Ticket Line kao da se ljudi biju za ulaznice na ulici pa eto, daje se mogucnost da ljudi mogu da naruce karte preko neta, da se ne stvaraju neredi ispred blagajne

- doveli trenerskog maga cika Bekija, koji je, em bio placen vise nego Rasta em nam je maznjavao lovu valjanjem njegove robe

- potpisivali igrace (npr. braca Pejcici) za koje se, na osnovu tuzbi, ispostavilo da su imali platu otprilike kolko i Caki. Valjda su toliko i vredeli, jel da?

- Slucaj Bankovica i njegove velikodusne pozajmice da ne pominjem

O svemu ovome, i jos mnogo vise, smo nas par na forumu prduckali tu i tamo, ne preterano glasno jer smo bili koncentrisani na teren i tu evropu. Pa smo, eto, zmurili na oko ipo kad se ovo urusavanje kluba desavalo. I sad dodje neko, koji se po ovim pitanjima uopste nije oglasavao, da udara u kuknjavu kako ce Toncev da nas upropasti. Ajdeeee. Uopste se ne radi ovde o tome dal je Toncev dobro ili lose resenje, vec o nekoj mrvi principijelnosti. Ako sam cutao na sve ovo, cutacu i na Tonceva i na neka buduca namestanja, kupoprodaju bodova, sve dok mi se ne smuci, povucem se u ilegalu i svoje slobodno vreme utrosim na pametnije stvari. Dotle cu shuneli i da pratim razvoj situacije na terenu. A da li je Toncev bolji u odnosu na ostale uprave? Rec "bolji" tesko da, kad je nas fudbal u pitanju, moze da stoji u bilo kom kontekstu. Jeste i bezobrazniji i pokvareniji i od Radana i Bulatovica, ali svakako nije nesposobniji, jer tesko da iko moze da bude nesposobniji od njih. Iz prostog razloga, jer su svi prosli predsednici bili niko i nista u svetu fudbala kod nas. Toncev nije. I ukoliko zelimo neki bolji polozaj i tretman u nasem fudbalu, nece nam trebati neko ko je bolji od Tonceva, vec naprotiv, triput veca stoka i baraba. Neko ko ce morati i moci da gazi preko mrtvih zarad rezultata. To je srpski fudbal, takva su pravila igre. I bice sve dok nekom iz UEFE ne dopizdi i izbaci i klubove i reprezentaciju iz svih takmicenja na jedno 10 godina. Toncev nije nikakav uzrok raspadanja voljenog nam kluba vec posledica stvorenog sistema unutar FSS-a. Ako nas gurne u vece blato onda za bolje i nismo. Samo, ako vec mora, nek ucini sto pre.

Edited by Dali_man
Posted

Lepo ali nije igrao godinu dana, ako ga Pakult vrati u formu bice odlicno ako ne onda smo bacili pare. Slavisa Stojanovic nije lose, moze da pomogne ali sam se nadao da ce ipak nekog agilnijeg ili viseg igraca. Medjutim kako je krenuo ni ovo nije uopste lose.

Jankovic bivsi igrac Cuke mi nije nista posebno, ne znam njegove karakteristike ali obzirom da ga lome da dodje verovatno je jako dobar. Sa druge strane ne bi ga Cuka tek tako pustila u CG da je toliko bio dobar.

Zivkovic mislim da je bolji golman ili bar u rangu Bajica i Zogovica tako da tu ako nista ne dobijemo bar nista i ne gubimo. To je to.

Posted

Мени овај текст говори да ми заправо тренутно можемо само да наслутимо како ће да нам изгледа тим у следећој сезони и да су могуће велике промене у односу на садашњи тим. Прелазни рок је до 1. септембра, чини ми се, много времена.

Живковић на голу, већ сам писао, мислим добро решење (који по реду играч из Пазара?  :)) Сада ми је још апсурдније да смо чак у Словенију ишли за, претпостављам, резервног голмана. Аксентијевића и тог Јанковића не познајем уопште, тако да не могу да судим. У Чуки су играла два Јанковића у исто време али капирам да је реч о црногорском играчу о коме је и Маре писао. Стојановић ми је типичан СЛ шпиц, може да му буде дан па да убоде нешто, може ништа. У Раднику је дао неке голове, тамо је колико се сећам изводио пенале па је од свих тих голова многе дао и са креча. У Изреалу видим да није нешто био расположан. У сваком случају, било је време да неко изађе са неким вестима, по мени позитивним. Требало би неки костур тима спремити што пре због почетка сезоне, да се уиграју играчи колико-толико.

Posted

Пре неки дан ме другар пита шта је са ОФК Нишом, па рекох можда вам буде интересантан текст...

ofk%20ni_zpsn6ya39nv.jpg

Posted

Koliko ljudi u gradu baš navija za OFK Niš. Odnosno, kada bi igrali protiv Radničkog, koliko bi navijalo za njih, a koliko za Radnički? Otprilike naravno pitam

Posted

Nisam se oglasavao u ova par dana po ovoj temi za koju se, kolko vidim, razvila dobra diskusija, sto zbog manjka vremena, sto zbog zelje da ne dolivam ulje na vatru koju sam i sam zapalio, al evo, da se i ja ne ispustim.

Ovaj carsaf potpisujem od reci do reci. Ne pamtim post sa kojim sam se vise slagao, u svojoj forumaskoj karijeri, do ovoga.

Daklem, imali smo uprave, od Teletabisa do Radana koji su npr.:

- dali firmi da gradi stadion koja je, i ono malo sto napravila, isfuserisala maksimalno, pa kao bankrotirala, pa se povampirila kad je, po ko zna kojoj osnovi, orobila klub za 100.000e

- doveli Gaja koji je mesec dana  protezao noge po Cair za 20.000e koje je uredno naplatio tuzbom

- kupili dva rljava semafora iako je za te, pa i manje, pare moglo da kupi jedan sasvim solidan LCD semafor

- potpisali ugovor sa Ticket Line kao da se ljudi biju za ulaznice na ulici pa eto, daje se mogucnost da ljudi mogu da naruce karte preko neta, da se ne stvaraju neredi ispred blagajne

- doveli trenerskog maga cika Bekija, koji je, em bio placen vise nego Rasta em nam je maznjavao lovu valjanjem njegove robe

- potpisivali igrace (npr. braca Pejcici) za koje se, na osnovu tuzbi, ispostavilo da su imali platu otprilike kolko i Caki. Valjda su toliko i vredeli, jel da?

- Slucaj Bankovica i njegove velikodusne pozajmice da ne pominjem

O svemu ovome, i jos mnogo vise, smo nas par na forumu prduckali tu i tamo, ne preterano glasno jer smo bili koncentrisani na teren i tu evropu. Pa smo, eto, zmurili na oko ipo kad se ovo urusavanje kluba desavalo. I sad dodje neko, koji se po ovim pitanjima uopste nije oglasavao, da udara u kuknjavu kako ce Toncev da nas upropasti. Ajdeeee. Uopste se ne radi ovde o tome dal je Toncev dobro ili lose resenje, vec o nekoj mrvi principijelnosti. Ako sam cutao na sve ovo, cutacu i na Tonceva i na neka buduca namestanja, kupoprodaju bodova, sve dok mi se ne smuci, povucem se u ilegalu i svoje slobodno vreme utrosim na pametnije stvari. Dotle cu shuneli i da pratim razvoj situacije na terenu. A da li je Toncev bolji u odnosu na ostale uprave? Rec "bolji" tesko da, kad je nas fudbal u pitanju, moze da stoji u bilo kom kontekstu. Jeste i bezobrazniji i pokvareniji i od Radana i Bulatovica, ali svakako nije nesposobniji, jer tesko da iko moze da bude nesposobniji od njih. Iz prostog razloga, jer su svi prosli predsednici bili niko i nista u svetu fudbala kod nas. Toncev nije. I ukoliko zelimo neki bolji polozaj i tretman u nasem fudbalu, nece nam trebati neko ko je bolji od Tonceva, vec naprotiv, triput veca stoka i baraba. Neko ko ce morati i moci da gazi preko mrtvih zarad rezultata. To je srpski fudbal, takva su pravila igre. I bice sve dok nekom iz UEFE ne dopizdi i izbaci i klubove i reprezentaciju iz svih takmicenja na jedno 10 godina. Toncev nije nikakav uzrok raspadanja voljenog nam kluba vec posledica stvorenog sistema unutar FSS-a. Ako nas gurne u vece blato onda za bolje i nismo. Samo, ako vec mora, nek ucini sto pre.

​Uh...skoro uvek sam se slagao sa tvojim postovima, ali sa ovim mogu da kežem da se u jednom delu ne slažem.

​Kapiram šta hoćeš da kažeš. Pokušaću da objasnim zašto se ne slažem.

​Meni se uopšte ne sviđa ta logika koju si naveo. Slažem se sa delom koji si napisao o greškama koji su prethodici pravili. To nikako ne može i ne sme da bude opravdanje za pravljenje novih grešaka. Kada su se dešavale stvari koje si naveo, nisu prošle nezapaženo na forumu. Bilo je kritika na taj račun.

​Sa druge strane, kako vreme odmiče, tako se malo i kriterijumi menjaju. Godinama ide priča da se sačeka, pa da se vidi, pa da se ne kritikuje i sl. Od toga čekaj da vidimo šta će da bude nema ništa.

​Jednostavno strpljenje se gubi, a sa svakom upravom je ista ili gora priča. 

​Iz mogu ugla, pre svega treba biti realan.....što znači da nešto, što bilo ko iz bilo kog razloga smatra, pozitivnim ili negativnim, to treba i da spomene, napiše, objasni. Koliko god to bilo pozitivno ili negativno. Što se mene tiče, u većini slučajeva sam kritikovao funkcionisanje kluba, a pokazuje se kao tačno na veliku žalost. Rad trenera Rastavca mi je najsvetlija tačka u klubu u poslednjih ko zna koliko godina. Lično mnogim stvarima nisam bio zadovoljan. Naravno sve je to subjektivno. Posmatram iz tog aspekta, da ja od Radničkog nikakav interes nemam, a voleo bih da bude jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova u zemlji. Razlog upućenih kritika jeste taj što bi pre svega voleo da bude bolje. Verujem da i ostali tako misle, bar većina. Naravno ima onih koji iz interesa kreiraju svoju sliku oko kluba.

​Stanje našeg fudbala je mislim nikada gore, bar od kada pratim. Ljudi koji su se navukli u većini klubova nisu baš za neki pozitivan primer.

​Ali opet, ne sviđa mi se logika koju kod nas većina ljudi koristi, a to je, on je stoka, što da ne budem i ja. I čime je ta logika rezultirala svih ovih godina ?

​Crvena zvezda i Partizan su dotakli dno, koje čak uspevaju i da probiju sa ljudima koji se nalaze u njima. Pitam se, zašto da Radnički teži ka tom primeru? Zašto da se ne teži primeru Čukaričkog ili npr. Voždovca.?

​Reakcija ljudi na ovu upravu je skroz normalna. Prethodnici poput Vidaka i Radana npr. su čini mi se bili nepoznanica kada su došli, barem meni. Kada dođe neko nov, onda strpljenje postoji. Ti ljudi su kako je vreme odmicalo, gubili poverenje ljudi koji prate RN. Posle svih tih ljudi, u Radničkom dolazi čovek koji je i te kako poznat svima. Ni po čemu pozitivnom. Što zbog politke, što zbog prethodnog perioda u FK RN. Tu već u potpunosti razumem svakoga ko je, 'ajde tako da kažem, zabrinut.

​To je logična reakcija. Mislim da niko od forumaša zapravo nije izneo ni jednu neistinu ili netačnu informaciju u vezi funkcionisanja kluba. Razumeo bih da se zameri nekome što radi to, samo da bi pljunuo po ljudima iz kluba. To niko nije uradio.

​Da sumiram, razumem da ti je zasmetalo to što se sada podigla veća buka nego za loše funkcionisanje prethodnika, ali trenutni predsednik nije nepoznanica i jednostavno njemu će sada se ''sudi'' daleko strože. Slažem se sa delom da je trebalo i ranije da se reaguje, ne slažem se da sada treba da se gleda kroz prste ili ćuti na loše poteze, zato što se nekada ćutalo. Radnički trpi sve vreme, strpljenja je manje i trenutni preCednik nije neko ko baš ima kredita.

Posted

Koliko ljudi u gradu baš navija za OFK Niš. Odnosno, kada bi igrali protiv Radničkog, koliko bi navijalo za njih, a koliko za Radnički? Otprilike naravno pitam

Bilo je prilika ranije....kao i "gradski derbi" sa Sindjelićem, kada su bili u istoj ligi....Imaju oni, što se kaže svoje navijače, ali odnos je u najboljem slučaju 20-80 u korist Radničkog...Naravno...svi oni navijaju za Radnički u SL.

Posted

Nadam se da su ova najavljena "pojacanja" samo neki mamac za ostale... Ocekivao sam i ocekujem bolje, videcemo..

Posted

Пре неки дан ме другар пита шта је са ОФК Нишом, па рекох можда вам буде интересантан текст...

ofk%20ni_zpsn6ya39nv.jpg

Jebes OFK Nis bez bracu Krstic  :fantom:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...