Jump to content
IGNORED

Trance/House


Simon

Recommended Posts

Не нађох сличну тему, ако има негдје у архиви (нисам имао времена тамо да копам) па ако заживи нек модератори споје.

Link to comment
  • 3 years later...

ne znam da li je simon, kada je otvarao temu, imao na umu da se ovde kače hibridi trensa i hausa (s obzirom da je tu westbam koji je tribrid (+elektro) lol)

ovo će za mene biti još jedna emo tema jer je trensara zvuk moje rane mladosti. :cry:

tiesto je moj sinan a sarah mclachlan ceca, paul oakenfold bora drljača, a olive dragana mirković.

sve vokalistkinje kao da su zalutale iz tvi ili drim popa u trens a takvi su i tekstovi.

trens nikada nije dočekao da neko sa njega spere mejsntrim ljagu i ga učini dovoljno kul drugosrbijanštini kao što je to učinio beforeafter sa turbom.

ako može južni vetar da bude krautrock može i trens da bude twee. :happy:

 

3in1 za početak

 

ovo je nezaobilazno, najdraži UK no.1 hit ikada, bend koji je kasnije uzeo 10cc pod svoje, kakav nebeski potez! :heart:

 

 

u tom nekom kontinuumu progressive house i trance hibrida je i nepravedno zaboravljeni mandalay, tripahopa dramendbejs bend koji je zvučao skroz kao sestra bliznakinja lamb pa i ebtg tendencija, možda još malo senzualnije, a od kojih je victor calderone napravio novi silence. svi ostali remiksi beautiful su također beautiful. :heart:

 

 

bog na nebu, tiesto na zemlji. izgradio je sebe na remiksima deleriuma i saradnji sa drimi vokalistkinjama, a među je i julie knight koja je imala još neke, možda čak i spektakularnije trenutke sa drugim producentima, ovo je malo više milenijalsko i u EDM vodama, razblaženo u odnosu na prvu ligu 90-ih (silence i innocente) no i dalje dovoljno tearjerking epsko kad krenu ovi talasasti arpeđi na kraju. :violin:

 

 

 

Link to comment

Uh, mislim da Sinan ima vise duse od Tiesta :laugh: tj. Tiesto je nema ali da se ne vredjamo, ukusi su razliciti :sleep: Za cecu i drljacu se slazem, ovu olivu sam propustila nekako. 
Delirium album sa hitom Silence sam slusala na repeat svojevremeno.

Doduse volem i “klasicnog” trensa.

Od mene sad nesto sasvim drugacije, nije standardni trens ali moze da udje u kategoriju.

 

 

Edited by nera
  • Wub 1
Link to comment

Mene uopšte ne rade EDM, euro trance, uplifting, pa ni Tiesto i kompanija, ali sam uvek za ovakve stvari:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ legende kao što su Astral Projection, 1200 Micrograms i ostali. Slušam i dosta novijeg goa trensa i psy proga, ali za poslednji pomenuti podžanr postoji jedan fenomenalan klip koji je jako istinit:

 

 

 

 

Edited by napadaj
  • +1 1
Link to comment
On 16.10.2020. at 9:25, napadaj said:

+ legende kao što su Astral Projection, 1200 Micrograms i ostali.

 

Avi i Lior su konstanta u mojim plejlistama već 20+ godina, statusno su mi u svom žanru gromada kao npr Dejvid Gilmor u svom. Odmah se čuje kada su nekom inspiracija. I dan danas otvorim njihovu Fejsbuk stranicu da vidim jesu l' živi. I jesu, partijali su neprestano diljem planete do korone, ali novu muziku ne objavljuju već duže od decenije, nažalost. Imali su samo onu kompilaciju sa remiksima prije nekoliko godina, a autorsko ništa iako ko zna koliko gigabajta toga imaju. Često kače kratke klipove neobjavljenih stvari, ali ih čuvaju samo za žive nastupe. Vjerovatno nema finansijskog opravdanja za ulaganja u izdanja na toj stranputičnoj sceni. Poštujem ih jer imaju takav tehnički skil da mogu da produciraju/miksuju bilo kome bilo šta, ali se drže ovog svog, guraju i reklo bi se uživaju.

 

Bio sam im na dva nastupa u Barutani krajem devedesetih, iako nisam ni klaber ni denser, zanimalo me je da vidim taj svijet uživo. Ne pamtim detalje, osim zelenog lasera i dima, dizelaša koji su se mlavili u pozadini tokom jednog seta, da je meni lično bilo više nego preglasno za astralni polet i njih dvojice kako nakon svirke kroz masu idu ležerno do šanka. Nije ih niko smarao (ili ih nisu prepoznali onako masovno odvaljeni kojekakvim koncentratima), pa ni ja, a u to vrijeme su bili bogovi eksplodirajuće goa/psy scene.

 

I mene nekad što kažeš radi ta grana naglašeno ekspresivnog trensa bez vokala, sa AP kao čvorištem. Ide to na toliko strana, jedna je ova malo mekša:

 

 

 

 

 

Edited by autsajder
Link to comment

 

On 16.10.2020. at 7:20, nera said:

Uh, mislim da Sinan ima vise duse od Tiesta :laugh: tj. Tiesto je nema ali da se ne vredjamo, ukusi su razliciti :sleep:

 

Uh, pa zašto tako...:laugh:

 

spacer.png

 

Meni isto uvek slabo išao psy, mislim da sam se već gore opredelio za trens kao neku vrstu narodnjaka/ popa, mada mogu i ove uplifting/ibiza trance/ progressive house varijante ako su dovoljno euforične, i'm a sucker for melody content...:wub:

 

Ima jedan veći Sinan od Tiesta, zove se James Holden! i takođe ima dve (neo)trensare veka sa Julie Thompson!

 

 

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

zjuu koliko acidičnog trensa u jednom postivanju. devedesete zakivaju, a dobrodošli su i milenijalski hibridi, pogotovo bilo šta sa brejkovima. :wub:

nescafe 3 u 1 (trensasti tek-haus) - omiljeni john tejada trenutak sa retro-balearskom svežinom.

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

još malo 1996-1997, favoriti ili ti neiscrpni folder 'euforija'.

brejkoviti trens way out west je manje-više sveprisutan danas, u različitim formama. ako je nešto proto-aisha devi, to mora da je 'ajare'.

BT (pa ti bi) je egzotika po sebi, kao amer koji pravi trens. give me a break?...AND I GIVE YOU A BREAK! (bolje brejk nego kik?). :laugh:

....a onda i ovaj atmosferični d&b deo na kraju...mmm bombonitza

a tu su i disco citizens. tip iz chicane +1. pomalo zaboravljeni faithless-core, insomnia je najveći influenser tog doba...

 

 

 

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...