Bojan Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Sad odgledala u Fontani. Ako se uzme u obzir da sam karte za film kupila prošlog vikenda nasumično, samo zbog naslova*, i ubola poslednje slobodno mesto u sali (prvi red, sedište 1 levo) - film je prijatno iskustvo. Volim Ninu Hos i ne smeta mi sporost filma. Međutim, nešto mi je nedostajalo da se uživim u njihove priče i živote. Nešto nedostaje. *ja sam redak komad budale koji od celog Njujorka najviše voli Long Ajlend i ima životni cilj da se dokopa Montauk-a sledeći put kad ode tamo Pa može da bude to što se glavni lik zapravo ne otključava emocionalno, već uglavnom intelektualizira. Stub njegovog problema i životnog puta uopšte je otac, koga baš pominje u monologu na početku, a i kasnije. Neka moja teza je da je, za muško dete, neophodno da otac otvori svoje emocije prema njemu. Ako to ne učini onda sin nasleđuje samo obrazac ponašanja i ne oseća se sigurno da zakorači izvan toga. To je, ja mislim slučaj i kod glavnog lika u ovom filmu. On je nekoliko puta u javnim nastupima, kada bi ga pitali da li je menjao stavove, odgovarao kako "on nije drvo pa da stoji na jednom mestu", već je "kao životinja koja ide okolo i traži...". Ali je zapravo on drvo u svom emotivnom životu, što se vidi kada se prema njegovoj životnoj priči kontrastira životna priča lika koga igra Nina Hos.
Bojan Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Ima intervju sa Šlendorfom u današnjoj "Politici" Izgleda da je Nina Hos jako lepa, ne samo na filmu „Повратак у Монтаук” сте радили као неко ко је поново заљубљен, учинило ми се? Није вам се учинило, био сам све време заљубљен у глумицу Нини Хос! И то толико да стално купујем часописе на чијим смо насловним странама она, онако лепа и висока, и ја овако мали, стар и ћелав! Она је стварно изнад моје лиге. Нина Хос је била моја муза на снимању овог филма. Она је дивна и као глумица и као особа. Стално сам јој доказивао свој љубав и цео тим се забављао. Само сам могао њу да замислим у улози Ребеке, жене која се враћа из једне љубавне прошлости и као равноправну партнерку Стелану Скарскарду у главној улози. Због Нине сам интервенисао и у сценарију преобративши лик чувене адвокатице која је требало да буде Американка у лик Немице која тај посао као експерт обавља у Њујорку.
*edited by mod Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Danas gledao Lov na Divljake. Pravi feel good movie za nedeljno popodne. komonto bi mogao i u mainstream distribuciju :)
pt 2.0 Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Izgleda da je Nina Hos jako lepa, ne samo na filmuTo se vidi u svakom njenom filmu. Mislim to da nije lepa samo na filmu. Hvala za objašnjenje o glavnom junaku. Moguće da je to po sredi.
*edited by mod Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Odgledao Paterson a bolje da nisam. Po meni daleko najlosiji Dzarmus. Sve vreme sam se osecao kao da gledam dosadnijeg rodjaka Forest Gampa.
Apollo Creed Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 https://www.fest.rs/Program/202/Filmovi.shtml
Ajant23 Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 (edited) Olivier Assayas je radio scenario za film Polanskom. To mu je verovatno najkvalitetniji film na kojem je radio do sada u karijeri. Čini mi se onako na neviđeno... Edited January 31, 2018 by Ajant23
kobni zelaya Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 Stvarno Asajas radio scenario? Nisam ni obratio pažnju. Možda i pogledam, hvala što si mi skrenuo pažnju .....
FPLS Posted January 31, 2018 Author Posted January 31, 2018 Ima dole tema za ovogodisnji fest, covek otvorio juce
Recommended Posts