Jump to content
IGNORED

Fest 2017


FPLS

Recommended Posts

Osecam duznost da te odvratim od korejanskih zombuja u vozu.

Nije da se nesto moze ocekivati od date teme ali ono je prosto stupidno...

A i traje skoro 2 sata :(

Link to comment

silence je masterpiece - trebalo mu je (pazi, njemu!) dugo vremena da nađe pare, al ako je ovo njegova labudova pesma jer je već poprilično ušao u godine, onda ovaj film nije pesma, već simfonija

Link to comment

Iz istog overavam Creepy

 

Kuripi ima odlicno uradjenu jezivu atmosferu, i glavni ~negativac je takodje odlican, ali film ima dosta nelogicnosti, gluma nije najbolja (u stvari sam detektiv, glavni lik, bode oci svojom losom glumom)..Dakle od onih filmova za koje vidis da su mogli biti mnogo bolji, jos kad ocekujes vise od toliko iskusnog rezisera. Na neka nasa pitanja i zapazanja o tim nelogicnostima Kurosava nije ni znao bas sta da odgovori (mada mislim da je bilo i do prevodioca koji se nije dobro snalazio na licu mesta), od interesantnih stvari rekao je da bio inspirisan stvarnim dogadjajem u Japanu od pre nekoliko godina.

Ovim ne kazem da ga ne pogledas, jer zbilja ta jezivost je zlata vredna, ali mozda da ne ocekujes drugi Cure. Nas nekoliko smo razglabali o filmu dobrih pola sata posle projekcije, svi smo bili u istom fazonu, sta nam se svidelo a sta je ?! Ali taman ako pogledas, interesuje me sta mislis o jednom nerazjasnjenom detalju, pa se javi :)

 

Ja ne bih propustila madjarski Tiszta szívvel (Ubice iz kolica, tako nesto) :)

Link to comment

xexe, prevod naslova u englesko-govornom području, je piš živi: kills on wheels

 

dosadnjikav pokušaj nečega drugačijeg, koji ne odudara ni po čemu od b produkcije "drugačijeg"

Link to comment
  • 4 weeks later...

Niko ne ide?  :whistle:

 

Odgledao komada 2...u petak Nocturnal animals, odmah u subotu Mančester...ok su oba, ali ništa da se raspametiš. Iskreno, vec su počele pomalo da me nerviraju uloge koje u skoro svakom filmu imaju i Amy Adams i Michelle W. i Kejsi...ova prva uvek nekog ledenog izraza, mistična, lako histerična, ova druga svaki film tužna faca, teži oblik histerije/depresije, plač i naravno Kejsi uvek nadrkani baja, težak život, sve se svalilo na njega...Sa druge strane, Majkl Šenon je Bog! Gledao bih bilo koji njegov film sve i da ga fkn Kusta režira.

SC izgleda zaista moćno sa onim sranjima što ga štite od prokišnjavanja, Berlin i Kan verovatno grickaju mooda što nemaju takvu dvoranu. Sponzori katastrofa...ranijih godina si mogao da dobiješ neki čips, gricke, kafu za dž, sad šipak... :fantom:  Dosta velika gužva bila na oba filma, čini mi se da je poseta bolja nego ranijih godina.

Za neki dan odoh da gledam Goksung...to je film koji me realno i najviše interesuje... i na kraju Silence...

Edited by Apollo Creed
Link to comment

Gost emisije biće Miroljub Stojanović, filmski kritičar, urednik Izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije.

Razgovaraćemo o tome koliko FEST prati vladajuće trendove na drugim filmskim festivalima u svetu, šta znamo o kinematografijama u usponu kakve su grčka, izraelska ili indijska, jesmo li zaista zainteresovani za umetnički film.

 

Moze se poslusati i skinuti cela emisija: http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/2642532/u-prvih-pet---kulturni-dogadjaj-nedelje-.html

 

Link to comment

Danas pogledao slovačko-češki film Ucitelka (The Teacher). Dobar prikaz epohe poznog komunizma. Enterijer posebno dobar (s akcentom na tapete). Duh komičnosti se provlači kroz ceo film, mada situacije idu i do napetosti. Fino teče i drži pažnju. Odlična glumačka ekipa, sa puno dobro razrađenih likova. U svakom slučaju preporuka za gledanje.

 

Juče pogledao Frantz. Film sa antiratnom porukom, smešten u sumorno okruženje neposredno po završetku prvog svetskog rata. Solidno urađeno. Paula Beer vrlo prefinjena i lepa. Prošle godine sam pogledao još jedan Ozonov film (Un nouvelle amie). Isto, sasvim dobar utisak, ali ništa preterano.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...