Miki_belavista Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Ne zivim vec duze u Srbiji.Iako sam u kontaktu sa prijateljima(cija su primanja iznad proseka),ne znam kako se krecu plate u BG ovih dana.Moze li neko da navede primer,tipa ekonomista u stranoj kompaniji ili kuvar u hotelu.
Miki_belavista Posted January 25, 2017 Author Posted January 25, 2017 Nemoj se vraćati. Ne zavisi od mene,na ugovoru sam.Interesuje me cisto da vidim kako se krece raspon plata.
Reaktor Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Ne slušaj ih, ovde je žurka 24/7. Nemamo plate jer nam ni ne trebaju, razmena robe i usluga funkcioniše besprekorno. Uskoro će da bude i zdravstvo.
Ayatollah Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Ne zivim vec duze u Srbiji.Iako sam u kontaktu sa prijateljima(cija su primanja iznad proseka),ne znam kako se krecu plate u BG ovih dana.Moze li neko da navede primer,tipa ekonomista u stranoj kompaniji ili kuvar u hotelu. Iz mog iskustva, u stranim i boljim domaćim kompanijama i bankama, izvršilačka radna mesta za visokoobrazovane se uglavnom kreću u rasponu od 800 do 1200 evra neto mesečno. U lošijim kompanijama znaju da budu i mnogo ispod 800 evra. Menadžerske zarade u boljim kompanijama idu od oko 1500 evra neto mesečno za sitne menadžere, dok je za top menadžment najviše što znam bilo 30 soma mesečno, ali to su bili strani menadžeri u gigantskoj kompaniji, i tu se verovatno prala neka lova. Bez takvih elemenata, mislim da ide najviše do 10 soma + godišnji bonus. Prodaje funkcionišu skroz drugačije, tamo može da zaradiš i 5 soma mesečno, ali da primiš samo 200 evra minimalca, zavisi od prodaje.
boshoku Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 ekonomista u stranoj kompaniji ili kuvar u hotelu. kakve, pobogu, imaju veze? kao median misliš? u bg msm da nije ni 50k prosek odokativno, 35 soma
ivy Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Beograd je druga planeta u odnosu na ostatak drzave.
boshoku Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Beograd je druga planeta u odnosu na ostatak drzave. kad gledam, a to je tebi blizu, novosadske cene (ono, osnovne prehrambene potrebštine, komunalije, bus, i to), nema razlike cene u restoranima, iste to, svakako nije cela vojvodina, al je spram platežnog statusa, ns tu negde s bg
El Guapo Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 U BG ti je najbolje da ne gubiš vreme na rad, već da živiš od zarađenog u inostranstvu, do sledeće prilike.
Reaktor Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Beograd je druga planeta u odnosu na ostatak drzave.
Time Crisis Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 kad gledam, a to je tebi blizu, novosadske cene (ono, osnovne prehrambene potrebštine, komunalije, bus, i to), nema razlike cene u restoranima, iste to, svakako nije cela vojvodina, al je spram platežnog statusa, ns tu negde s bg Pa sad, u NS-u se za 200-300 dinara navozaš taksijem, u Bgu to je jedva start ako se ne varam. U NS-u za 150-180€ mesečno možeš da iznajmiš jednosoban stan da biraš (naravno pod uslovom da nije baš u najstrožem centru), u Bg mislim da sa 150 možeš da se slikaš. Ne bih se kladio ni da su cene po restoranim baš iste, mada nisam davavno bio u Bg.
boshoku Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Ne bih se kladio ni da su cene po restoranim baš iste, mada nisam davavno bio u Bg. imaš na donesi.com - odeš na ns, pa bg - isto nekada je odista bilo jeftinije u novom sadu za sve u odnosu na beograd, danas, mislim eventualno 10%
Frank Pembleton Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Nemojte pričati o ukupnom proseku u BG , pošto bi rezultat bio daleko niži od očekivanog. Jedino što bi čoveku koji pita pomoglo je da kaže za koja zanimanja, pa da vidimo neke informacije... ....shit has hit the fan...
Recommended Posts