August 13, 20196 yr Cela planeta u celoj njenoj istoriji je uzivala u lenjosti i onda su se pojavili milenijalci. Nema rasprave dalje.
August 13, 20196 yr Author Očigedno nisi ni pročitao ni shvatio o čemu se radi. Video si samo tekst u urlu i došo da se napraviš pametan. Edited August 13, 20196 yr by miki.bg
August 17, 20196 yr U nekoj replici prethodnih dana je @slepa živana spomenula narikače, ali ne nalazim gde tačno. Evo ovde zanimljivog štiva: Quote Sve što ođe kazem, živa je istina i priča o životu u jednom teškom i za mnoge mukotrpnom vremenu. Rođena sam 1944. godine u selu Raško u Morači. Otac se iz rodnog Lipova preselio tamo da živi na mirazu jer moja majka nije imala rođene braće, pa je on imao obavezu da sahrani njenu majku. Baba je umrla u vrijeme rata, 1943. ili ‘44. godine, ne pamtim. Ja sam, dakle, rodena te ’44. godine u aprilu mjesecu, na treći dan Vaskrsa. U dokumentaciji piše da je to ustvari bilo 1946, ali to je greška. Moja krštenica nestala je u požaru u zgradi Opštine poslije koga je, k’o što to obično biva, pis’o kako je ko stig’o – mene niko ni pit’o nije. Milica Milošević: od Sinjavine do pomena za Marsela Dišana (fenomeni.me)
December 19, 20196 yr Milan Živanović na XXZ portalu sasvim lično o Almodovaru, sa osvrtom na Dolor Y Gloria: Sve o mojoj bajci
March 25, 20215 yr Na brzinu sam pogledao domaće veb portale i nisam naišao ni na jednu vest o tome da Grčka obeležava 200 godina od svoje nezavisnosti (početak ustanka protiv Otomanske imperije). Dobar osvrt Vijesti: Dvjesta godina grčke nezavisnosti (vijesti.me)
April 23, 20233 yr https://velikeprice.com/ - ovo lici na neki regionalni substack ili ja nesto pogresno gledam ? Ko ga je pokrenuo ?
April 23, 20233 yr https://velikeprice.com/ - ovo lici na neki regionalni substack ili ja nesto pogresno gledam ? Ko ga je pokrenuo ? Ako sam dobro skapirao, pokrenuo ga je onaj Lalić iz Nedeljnika.Možda grešim........shiit has hit the fan.
October 15, 2025Oct 15 Nedavno sam spomenuo da mi se, zbog teme kojom se bavi gledala dokumentarna serija o Srbima u Dalmaciji, pa sam, zbog Porfirija prekinuo gledanje već nakon prvih par minuta.No, evo teksta koji sam sa zadovoljstvom pročitao, a koji je se bavi istim tim prostorom: Vrlika: putopis Zlatka Crnogovrca za RadarIgrom slučaja, ta ista dokumentarna serija RTS-a takođe se spominje u tekstu. Edited October 15, 2025Oct 15 by Ras