porucnik vasic Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Хуманистичке науке у САД су бастион политичарења, лактања и понајмање озбиљног рада. Постали су једноставно идеолошки чувари поретка у коме су плаћени да суштински ништа не раде или ако раде са огромним политичким предрасудама... Тек ти тинктанкови су за причу. Али ни они сви ђутуре нису проблем колико ова гамад која се политиком професионално бави откад се испилила...
Budja Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Хуманистичке науке у САД су бастион политичарења, лактања и понајмање озбиљног рада. Постали су једноставно идеолошки чувари поретка у коме су плаћени да суштински ништа не раде или ако раде са огромним политичким предрасудама... Тек ти тинктанкови су за причу. Али ни они сви ђутуре нису проблем колико ова гамад која се политиком професионално бави откад се испилила... Iz onoga sto sam procitao moguce da je tako. Mada, ja vise govorim o ekonomiji i biznis skolama. Moguce je da je bas zbog toga njihov glas nesto cenjeniji i da humanisti zbog toga pizde. E, sad, treba rastaviti akademski rad, na primer, Krugmana i Stiglica od njihovih kolumni. Sto se think tankova tice, iako su vecinom partizanski na jednu ili drugu stranu, ipak se njihov rad ne svodi na imanje misljenja i prelistavanje novina i tvitera.
Eraserhead Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Nije to bas tako. Imas profesore drustvenjake koji se bave imanjem misljenja na sve cetiri strane i to im jedino zanimanje. Imas i one koje rade neka istrazivanja, metodoloski rigorozna, pa je onda i misljenje iz toga proizilazi malo kredibilnije. Imas i Think Tanks koji takodje rade dobra istrazivanja, a imas i Jelenu Milic, Misu Djurkovica ili Djordjija. Nije sve isto. Pa upravo i ja kazem da takav blanket statement nije dobar. Necije misljenje vredi nezavisno od toga koliko je widgeta napravio. S druge strane mogao je danapravi milione pa da lupeta. Jednostavno pogresan kriterijum. Nego. BREAKING: Trump to issue orders to reduce US role in the United Nations Tako je. Treba to odjebati ionako.
Anduril Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 (edited) Ono tvoje dirljivo pismo je baš post truth ispostaviće se. Pa to si se ponadala jer po obicaju nista nisi razumela. Tamo se govorilo o ozbiljnoj diskusiji, a ne o onelinerima koji su mnogo bolja mera. Jel sada bolje razumes? Edited January 25, 2017 by Anduril
Budja Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Pa upravo i ja kazem da takav blanket statement nije dobar. Necije misljenje vredi nezavisno od toga koliko je widgeta napravio. S druge strane mogao je danapravi milione pa da lupeta. Jednostavno pogresan kriterijum. Nego. BREAKING: Trump to issue orders to reduce US role in the United Nations Tako je. Treba to odjebati ionako. Sta ovo tacno znaci?
Budja Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Pa verovatno i hoce, jer dekreti nisu zakon i lako ih je nesprovesti. Upravo tako. President Trump on Wednesday conceded that U.S. taxpayers will foot the initial bill for his proposed wall on the nation's southern border, a project that will start “in months.”
Eraserhead Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 (edited) Sta ovo tacno znaci?To cemo da vidimo. Ja pretpostavljam seca finansija i politicka odluka da se UN uzima manje ozbiljno. Sumnjam da ce napustati. Edit: Da izgleda da je ukidanje finansiranja u pitanju. Mislim da 20% ukupnog novca UNa dolazi od strane USA. Edited January 25, 2017 by Eraserhead
Redoran Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Ma znam, al u prvih 5 dana i Obamaker i TPP i zabrana ulaska muslimanima i zid i najava tax cuts zbog zaposljavanja... nisam ocekivao tj. ocekivao sam da ce bar pola toga baciti u vodu. Sve to je bulja od obećanja. Još uvek ga čekaju dve apsolutno najvažnije stavke na kojima je dobio izbore: 1. Vraćanje radnih mesta iz Kine (nije isto što i kažnjavanje Kine zaštitnim carinama) 2. Uvođenje sistema zdravstvenog osiguranja koji je bolji i funkcionalniji od Obamcare (nije isto što i ukidanje Obamacare) U prevodu, može on lako da lupi Kinezima carine ali to neće vratiti radna mesta u SAD. Štaviše, ništa ih neće vratiti. Isto tako može jednim potezom pera da pošalje Obamacare u večna lovišta ali to zatim treba zameniti nečim boljim što će average Joe bez koledža moći da priušti dok čeka da mu se solidan posao vrati iz Kine. Tako nešto je moguće samo uz žestoko udaranje na korporativno-bezbednjački sistem što mislim da Trampara baš i nema u planu.
Dagmar Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Pa to si se ponadala jer po obicaju nista nisi razumela. Tamo se govorilo o ozbiljnoj diskusiji, a ne o onelinerima koji su mnogo bolja mera. Jel sada bolje razumes? Prilično sam sigurna da sam razumela da odlaziš jer ovo nije mesto za tebe. To što si još uvek su kapiram te neke alternatibne činjenice.
mustang Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 mene zanima ko se razume bas dobro u ekonomiju...zasto gugl, jahu, epl ne placaju taksu drzavi? nije da im radnici plivaju u parama, verovatno veliki deo profita odlazi na razvoj ali opet, da li bi te firme opstale da porez placaju americi? hvala lepo nekom iz gugla ko ima platu 100K a zivi u sf....to je kao da radi za 50K godisnje a radis non stop.
Roger Sanchez Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Nije ista situacija, Kina nema tehničkih mogućnosti da uništi SAD, Rusija ima (i obrnuto). Ha?
Redoran Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 (edited) Možda računa da raketni štit može da zaustavi svih 56 komada DF-5A (CSS-4 Mod 2) ICBM 20 13,000+ km DF-31A (CSS-10 Mod 2) road-mobile ICBM 24 11,200+ km DF-31 (CSS-10) road-mobile ICBM 12 7,200+ km Edited January 25, 2017 by Redoran
Eraserhead Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Sta ovo tacno znaci? Evo malo vise: The first of the two draft orders, titled “Auditing and Reducing U.S. Funding of International Organizations” and obtained by The New York Times, calls for terminating funding for any United Nations agency or other international body that meets any one of several criteria. Those criteria include organizations that give full membership to the Palestinian Authority or Palestine Liberation Organization, or support programs that fund abortion or any activity that circumvents sanctions against Iran or North Korea. The draft order also calls for terminating funding for any organization that “is controlled or substantially influenced by any state that sponsors terrorism” or is blamed for the persecution of marginalized groups or any other systematic violation of human rights. The second executive order, “Moratorium on New Multilateral Treaties,” calls for a review of all current and pending treaties with more than one other nation. It asks for recommendations on which negotiations or treaties the United States should leave. The order says this review applies only to multilateral treaties that are not “directly related to national security, extradition or international trade,” but it is unclear what falls outside these restrictions. For example, the Paris climate agreement or other environmental treaties deal with trade issues but could potentially fall under this order. An explanatory statement that accompanies the draft order mentions two United Nations treaties for review: the Convention on the Elimination of all Forms of Discrimination Against Women and the Convention on the Rights of the Child.
Miralem Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Prilično sam sigurna da sam razumela da odlaziš jer ovo nije mesto za tebe. To što si još uvek su kapiram te neke alternatibne činjenice. najnovija verzija je da uopste nikad nije isao redom po topicima objasnjavajuci svima da je otisao, nego nas je samo kaznio skracujuci svoje postove. gde ce mu dusa :(
Recommended Posts