April 27Apr 27 RIP Goran Babic Vidim – ljudi su odjedared nastali lijepi,a sjećam se, prije stotinjak godina,mnogo je bilo sakatih, kljastih,hromih i ćoravih, grbavih, krastavih…Čitavog čovjeka gotovo da nisi mogao sresti.Bar ne u mehani ili na drumukojim su lutali hajduci, pustahije.Narod se, jednostavno, proljepšao.Nema nepravilnih, razrokih, hiljavih,sklonili smo negdje čak i sumanute,gotovo da nijedan razuman ne mucau iole pristojnom društvuili na javnom mjestu.Gdje nestadoše tolike nakaze,mnogobrojna čudovišta?Gdje su oni s jednim okom,bez nogu gdje su invalidi?Na sreću, pamet je ostala istate se misao oslanja na silubaš kao u prvo vrijeme.I to me tješi, čini me spokojnim.Jer prije hiljadu godina bio sam Barbarin,koji se iza granice, limesa,iskreno divio Rimu.Bio sam Hun i Avar, Got i Vizigot,bio sam Travunjanin, Druid, Gal i Dačanin.Liburn i Delmat, Japod, možda Ilir.I tad sam se prvi put upitao –kako bismo izdržali dobrotu,mi koji smo od pamtivijekana zlo naviknuti?Ovako znam – sve će,ma koliko postalo prekrasno,jednako biti poharano, razoreno,popaljeno, opljačkano, uništeno.Kad dođe čas koji će svakako doći.Kad se oglasi rog u mračnoj šumii iz šipražja izmile prikaze s močugama.Podlaci na čelu s herojem.
April 27Apr 27 Listam knjigu Vidno polje, u poslednjem poglavlju se bavi razmisljanjem gde da bude sahranjen. Ima taj tekst online:https://casopis.skd-prosvjeta.hr/sahrana-neznanog-junaka-gorana-babica/
April 27Apr 27 Odličan pisac, slava mu!Kupio Vidno polje ove godine, svašta ima, hronika više života i vremena.
April 28Apr 28 Ima dobra emisija sa Babićem na PTC, on sedi u onoj njegovoj "trafici/kancu" u dvorištu a reporter ga intervjuiše kroz ono prozorče, šalter što bi rekli narodski. Nisam ga puno čitao, ali mi je posle te emisije ostavio jak utisak čoveka od koga se dosta može čuti i naučiti.
June 5Jun 5 2 hours ago, Lezilebovich said: Quote Marjane Satrapi, creator of Persepolis and acclaimed French-Iranian artist, dies aged 56Ovo je četvrta tema...Zaslužila je
Saturday at 21:193 days Slavenka DrakulićKo nije pročitao, obavezna lektira je "Oni ne bi ni mrava zgazili", zbirka portreta ratnih zločinaca kojim je pokazala da zločinci nisu čudovišta, već "obični ljudi" koje su okolnosti i ideologija pretvorile u ubice. A i mnogo toga drugog, ali ovo je meni ostavilo posebno jak utisak.
Sunday at 20:532 days I eto, tek danas sam saznao da je na omotu Artističke radne akcije njena ćerka Rujana