April 17Apr 17 Jedna svevremenska iz njegove "Hasanaginice": Ne svetli ništa ni u kući, ne svetli ni na sokaku, neko s nekim o tvojoj sudbini razgovara u mraku.
April 17Apr 17 Vrlo prefinjen autor.Na užas mog ćaleta kao mlađi sam "odbijao" da ga čitam.Kad saž omatorio sam "prelomio" i shvatio kakvo blago sam propustio...
April 17Apr 17 Odavde, sa ovog praga, kad jevedro,vidi se more iza devet gora!A ujesen se spusti takva tamada ti je najdalji vidik onajstog!Sedis na pragu, zuris u mrak,i ne znasje li sve na svetu pogasiozato sto te je napustio,ili zato da bi ti blizeprisao, Bog!divni ljubomir.... Edited April 17Apr 17 by adam
April 17Apr 17 izuzetno sam ga cenio, ali me je uvek zanimalo kako se odnosio prema mitologizaciji njegove drame "Boj na Kosovu" i filmu snimljenom po njoj.nikada neću saznati...
April 17Apr 17 Tebe je nesreca džaba zadesila...." jedna od najlepsih i najstrašnijih recenica iz nasih pozorisnih komada- Čudo u Šarganu. Setila sam je se pre neki dan
April 26Apr 26 Dekanu Fakulteta dramskih umetnostiSuočena sa užasnim razaranjem zemlje koju i dalje smatramsvojom domovinom, sa divljačkim rušenjem najvrednijih spo-menika kulture u čijim su okvirima nastale i one duhovne vred-nosti o kojima predajem na ovoj školi, s neizmernim ljudskimstradanjem, a svesna činjenice da u tome i kao žrtva i kao ru-šitelj ima krupnog udela i narod kome sama pripadam, vođenadubokim osećanjem ogorčenosti i stida, ja Vas obaveštavam dau ovakvim okolnostima ne mogu i ne želim da držim nastavuna Fakultetu koji nije našao načina da se svemu tome usprotivi.Sa današnjim danom, dakle, ja prestajem da držim nastavu izpredmeta Istorija Jugoslovenskog pozorišta i drame u narednihmesec dana. Molim da mi se obustave sva novčana primanja zamesec oktobar, a ukoliko za to vreme u ovoj zemlji ne bude uspo-stavljen mir, ja ću napustiti ovu školu.Beograd, 7. oktobar 1991Mirjana Miočinović