Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Moj "definitivan" stav je bio upućen samo tvom istom takvom - da u Americi prosto nije moguće uvesti državno zdravstveno osigranje zbog nekih apstraktnih idiosinkracija države kao takve.  Na taj stav sam naišao milion puta, i još nijednom ga niko nije konkretno obrazložio baš kao što i ti ne možeš. Uvek se radi o tako nekom opštem utisku koji su, eto, izazvala razna loša iskustva sa državnom birokratijom. Dakle bazirano je apsolutno ni na čemu, ali iznosi se kategorički samouvereno.

Single payer je bio opcija na izborima u Koloradu, Bernie je bas agitovao za to, mimo podrske Hilari. Pukao je ko zvecka, 80-20. To ti je jedino obrazlozanje koje ti treba zasto je nemoguce uvesti drzavno zdravstveno osiguranje.

http://denver.cbslocal.com/2016/11/08/single-payer-health-care-system-rejected-colorado-votes-down-amendment-69/

Edited by ObiW
  • Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Single payer je bio opcija na izborima u Koloradu, Bernie je bas agitovao za to, mimo podrske Hilari. Pukao je ko zvecka, 80-20. To ti je jedino obrazlozanje koje ti treba zasto je nemoguce uvesti drzavno zdravstveno osiguranje.

Da, to je tako sad. Ali samo zato sto je to tako trenutno, ne znaci da nikadnije moguce. To je samo odraz trenutnog stanja, koje nije rezultat nekavke urodjene i trajne specificnosti, vec je dugogosisnji conditioning. Weenie je u stoga u pravu.

Iste argumente sam cuo i za milion drugih, vaznijih stvari:  Amerikanci nikad nece zavoljeti soccer, nikad nece kupovati aute sa 4 cilindra, nece kupovati japanski pick-up, crni Pro Bowl QB je nemoguc, itd.

Sa vremenom i odgovarajucom promidzbom sve je moguce. E sad, ko je spreman da ulozi i istraje na promidzbi, to je glavno pitanje. 
Posted

+ milijardu

jedna lasta ne cini prolece

Posted

amerika je specijalna, magična zemlja, tamo zakoni fizike i logičnog razmišljanja ne važe. nešto kao srbija, samo mnogo magičnija.

naravno da je magična.njen nastanak,razvoj itakoto.

žali bože ove planete da nema usa

Posted

Da, to je tako sad. Ali samo zato sto je to tako trenutno, ne znaci da nikadnije moguce. To je samo odraz trenutnog stanja, koje nije rezultat nekavke urodjene i trajne specificnosti, vec je dugogosisnji conditioning. Weenie je u stoga u pravu.

Iste argumente sam cuo i za milion drugih, vaznijih stvari: Amerikanci nikad nece zavoljeti soccer, nikad nece kupovati aute sa 4 cilindra, nece kupovati japanski pick-up, crni Pro Bowl QB je nemoguc, itd.

Sa vremenom i odgovarajucom promidzbom sve je moguce. E sad, ko je spreman da ulozi i istraje na promidzbi, to je glavno pitanje.

Mislim da je isto tako važno - ako ne i mnogo važnije ko je protiv bilo kakve promene i ko je spreman da uloži kintu da sve ostane kako je. A kad će u Amerikama da zavole fudbal? Pa - gledam kako je u Australiji fudbal krenuo da "uzima deo kolača" od 2-3 sporta sa jajastom loptom (negde posle 2000te) - ogromne pare su uložene u to i svakako se polako vraćaju al' je "borba" da digne nos iz blata trajala godinama... E sad - isto tako pa x meleon kad se radi o ozbiljnim stvarima, ne?

Inače - mala zemlja kao Australija (po broju stanovnika) je mogla dekretom da oduzme automatsko oružje... Slab gun lobi, nikakva tradicija - i tako.

Sent from my GT-I9305 using Trapatalk.

Posted

Eraser, na primer.  :)

A ovo oko radnicke klase, pogledaj podatke Ditona o rastucoj smrtnosti bele radnicke klase (ostalima smrtnost ne raste). Onda je jasno ko dan sta se u Micigenu desilo.

Zapravo ja sam prilicna manjina ovde u bankarskom svetu. 70-80% su GOPeri. U staroj firmi od 12 MDjeva 2 su bili Demokrate. E sad sa Trampom sam postao vecina jer se linija podele promenila. Medjutim i dalje ogroman broj ljudi ga podrzava kao "nije dobar ali ovi komunisti su gori". Ovde sada vidim da neki od matorijih bankara svrsavaju u gace od mogucnosti da se promene porezi.

Posted (edited)

Jbg, neko na inauguraciji ima Brusa Springstina i U2, a neko "Frontmen of Country" ...

Evo ga i američki dino merlin ...

Edited by stoka
Posted

Vala ovo U2 nikom nije plus.

Donald kao da je bubnjar, iza pleksiglasa. 

• Create New...