Budja Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Jeste, ljudi mrze sve establishment gopere vise nego tramparu. Problem je Hillary, nju niko ne voli. I daj, budi ozbiljan - niti 1 minority ne glasa ni 30% za GOP. Docim nijedan whtie working class male ne glasa ni 30% za Dems, ili tako nekako. Nije trik gledati apsolutne procente, vec dinamiku oko tih procenata i izlaznost.
mandingo Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 (edited) Dobro si stavio "white male." Ne znam samo zasto se raspravljas. Edited December 18, 2016 by mandingo
theanswer Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Moram da ponovim da ne treba gledati na exite kao na sveto pismo. Exiti iz 2012. su bili nemogući po cenzusu, odnosno popisu stanovništva, za exite ove godine treba imati još više skepse jer ako pollovi nisu mogli da predvide rezultate zašto bi ljudi posle glasanja bili iskreni. Tako da taj broj od 30% ne bi trebalo da je tačan. Ono što se demografski najverovatnije desilo ovde je da još uvek, znači još uvek postoji dovoljno belih glasača u swing states da izaberu republikanca ali samo pod ovim entuzijazmom. Kada demokrate uspeju da uzmu deo tih glasača onda latino demografija dolazi u opticaj. Bila je popularna teza da bi Romni da je dobio procenat latino glasača kao Buš ili bar približno, opet izgubio u electoral college landslide-u jer bi eventualno imao šansu možda jedino da okrene Floridu.
Budja Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Dobro si stavio "white male." Ne znam samo zasto se raspravljas. Zato sto su, eto, ti glasali za demokrate ne tako davno. Zacrtati demografiju kao datost, kao i preferencije date demografije je put u politicku smrt, kao sto su stratezi Hilari efektno pokazali.
Lord Protector Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=oj7odMnTd08
apostata Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 https://twitter.com/immigrant4trump/status/810283856150597632
Weenie Pooh Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Moram da ponovim da ne treba gledati na exite kao na sveto pismo. Exiti iz 2012. su bili nemogući po cenzusu, odnosno popisu stanovništva, za exite ove godine treba imati još više skepse jer ako pollovi nisu mogli da predvide rezultate zašto bi ljudi posle glasanja bili iskreni. Tako da taj broj od 30% ne bi trebalo da je tačan. Ono što se demografski najverovatnije desilo ovde je da još uvek, znači još uvek postoji dovoljno belih glasača u swing states da izaberu republikanca ali samo pod ovim entuzijazmom. Zašto bi bili iskreni posle glasanja? Misliš da su zaokružili Clinton a onda izašli i rekli da su glasali za Trumpa? Sasvim je moguće da exit polls nisu dovoljno reprezentativni, ali suludo je reći da ti procenti od 30% Latino ili 45% fakultetski obrazovanih Trump glasača "ne bi trebalo da su tačni" samo zato što se ne uklapaju u unapred zamišljene projekcije. Najbolje da se demokrate zatvore u svoju identity politics ljušturu i očekuju da im sleduje 80% glasa od svih manjina just because, da su na pravom putu, samo im sreću kvare ti mrski beli swing state glasači ali i to će se jednog dana promeniti... Što više raste udeo manjinskih populacija u biračkom telu, to su manje pouzdane te široke generalizacije po pitanju njihovog glasa. Suludo je držati etnički default kao glavnu uzdanicu kad su budući izbori u pitanju.
Meazza Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 (edited) Ja ovo tumacim drugacije. Optuzuju ga da je Putinov covek i na taj nacin mu vezuju ruke u njegovom ophodjenju s Rusima. Svaki njegov dogovor s njima i smanjivanje tenzija bice tumaceno u tom kljucu. Edited December 18, 2016 by IndridCold
iDemo Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Za dobro USA i celog sveta, nadam se da neće biti nekih zajebancija u ponedeljak, jer bi one mogle imati nesagledive posledice. Je l' opet dezuramo ovde - k'o i oni izbori kad su bili?? Kakva je situacija opet ce neko sr@nje da izbije... #pitamzadruga
Dagmar Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Ja ovo tumacim drugacije. Optuzuju ga da je Putinov covek i na taj nacin mu vezuju ruke u njegovom ophodjenju s Rusima. Svaki njegov dogovor s njima i smanjivanje tenzija bice tumaceno u tom kljucu. Ja baš to komentarišem u kancu, sad mora da dokaže da nije Putinov buddy.
theanswer Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Zašto bi bili iskreni posle glasanja? Misliš da su zaokružili Clinton a onda izašli i rekli da su glasali za Trumpa? Sasvim je moguće da exit polls nisu dovoljno reprezentativni, ali suludo je reći da ti procenti od 30% Latino ili 45% fakultetski obrazovanih Trump glasača "ne bi trebalo da su tačni" samo zato što se ne uklapaju u unapred zamišljene projekcije. Najbolje da se demokrate zatvore u svoju identity politics ljušturu i očekuju da im sleduje 80% glasa od svih manjina just because, da su na pravom putu, samo im sreću kvare ti mrski beli swing state glasači ali i to će se jednog dana promeniti... Što više raste udeo manjinskih populacija u biračkom telu, to su manje pouzdane te široke generalizacije po pitanju njihovog glasa. Suludo je držati etnički default kao glavnu uzdanicu kad su budući izbori u pitanju. Da, zašto bi bili iskreni posle glasanja ako nisu bili pre? Potpuno legitimno pitanje. Ne mislim da su to uradili nego obrnuto. Što utiče na exit pollove loše iako na papiru povećava procenat Trampu među određenom grupom zbog načina kako praviš demografski uzorak exit poll-a. Ja uopšte ne zastupam taj stav da je to the right way to move forward već jednostavno treba uzeti u obzir da je moguće da je ovo tačno. Ništa nije suludo u projekciji da crnci u procentu od 90% glasaju za demokrate, to se nije promenilo od 60ih, možda se promeni ali za sada nema dokaza u tome. Druga stvar su latino glasači jer pod 1 oni i nisu uniformna grupa kao crnci jer ih ima različitih background-a i nije isto dal si Portorikanac ili Kubanac na Floridi. Znači ja uopšte ne podržavam takvu politiku demokrata koja je prisutna, samo ti kažem da postoji.
mlatko Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Otkad je M. Mur ovoliko prso?Pa uvek je bio protiv republikanaca, vidi Bush Jr. kampanje Levicar je ali zadrti. Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
Miralem Posted December 18, 2016 Author Posted December 18, 2016 Ja baš to komentarišem u kancu, sad mora da dokaže da nije Putinov buddy. radis nedeljom? ako, ako.
Weenie Pooh Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Znači ja uopšte ne podržavam takvu politiku demokrata koja je prisutna, samo ti kažem da postoji. Znam da postoji, samo što su ovi izbori efektno demonstrirali koliko je kontraproduktivna. Projektuje se da sve manjine imaju glasati kao crnci, 80-90% dem, a onda kad se ispostavi da neki ljudi imaju i druge brige u životu osim svog rasnog pitanja / da traže nešto više od deklarativne podrške za svoje rasno pitanje, onda nisu bile pogrešne projekcije nego je Putin hakovao. Inače, Krugman nabacuje kako bi Trump mogao da organizuje terorističke napade na USA da bi skrenuo pažnju sa Ruskog Pitanja
Recommended Posts