Jump to content
IGNORED

Transfer novca iz inostranstva.

Moća

Recommended Posts

Posted

Pitanje za Aussie komšije - kako šaljete novac u Srbiju?

Western Union je pre imao (i i dalje ima) bezobrazno visoke transfer fees kada se plaća karticom, ali počeo sam da ih koristim kako su uveli mogućnost plaćanja preko POLi. Flat transfer fee od 9 dolara na 500 ili 1000 poslatih mi je OK cena usluge, mada znam da me dodatno pokradu(ckaju) na kursu. Ima li šta povoljnije, osim saveta da dam novac vozaču broda/aviona?

Posted

WU ima bezobrazne transfer fees u svakom načinu plaćanja, idu i do 14%. Nevidjeni kriminal. Najbolje Paypal-om ili neki drugi od tih sličnih  WU sistemu.

• 4 months later...
Posted

Na koji nacin je najbolje(citaj najjeftinije) prebaciti nekoliko hiljada evra iz Srbije za Hrvatsku?

Posted

Autobusom. ako bude Mile vozac, samo mu reci da sam te ja poslao. Ne treba nista.

Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk

Posted

Znao sam da je trebalo da naglasim da mora ici nekim zvanicnim putem.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Posted

Sta, kao Mile nije neka zvanica?

Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Ne znam gde bih drugo sa ovim pitanjem obrnutim u odnosu na topik: koliko novca je moguce poslati blizem srodniku u inostranstvo iz Srbije preko bankovnog racuna, a da ne traze previse nekih dokumenata? 

Edited by Tolaa
Posted

Ne znam limit, najbolje da ides do bankarskog sluzbenika pa pitas. Placao sam par puta grupno letovanje, do nekih 600e, a teta u banci mi je rekla da kao svrhu uplate pisem bas to - "pomoc clanu porodice" - jer se to ne oporezuje, a sve ostalo da.

Posted

sta znaci "previse dokumenata"?

znam za 5k da moze bez problema.

Posted

Citala sam po netu da za neke iznose treba ugovor o poklonu, izvodi iz maticne knjige zbog dokazivanja srodstva, itd. 

Radi se o 8-9k. 

Posted

raspitajte se u vise banaka, svaka ima svoja pravila, i sustinski svi mogu da odrade posao bez bilo kakvog spec dokumenta. ako su negde cisti racuni, onda su tu.

mislim da nece biri problema. ugovor o poklonu sigurno ne treba, neki traze izvod, ali znam da ima banaka koje rade i bez njega. u najgorem slucaju mozete iz 2 puta da posaljete.

Posted

Hvala. :) Htela sam da vidim je li neko imao iskustva, a svakako cemo pitati u banci.

Posted

Pravila su ista za sve, fizičko lice može poslati drugom fizičkom licu bez bez ikakve dokumentacije do 10 hiljada evra mesečno. Preko toga izvod iz matične kjnige da se vidi da su u srodstvu do trećeg stepena ili supružnici, plus dokument koji omogućava primaocu boravak u inostranstvu (strana lična, pasoš, radna/studentska dozvola/viza..)

Posted

Odlicno, hvala. Preko 10k nije, tako da onda nece biti problem. 

Posted

nevezano sa slanjem novca, zar nema neki limit od 10 000e priliva na racun generalno?