Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

Koliko sam shvatio danas je većina bila za to da se na dnevni red stave Cibona i Mornar, pa je Ostoja teatralno zapretio izlaskom kkp iz lige, te se odustalo od ideje vraćanja ovih.

Edited by Nikodije

• Replies 9.6k
  • Views 647.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Dacu Nikolicu stigao nalaz iz Turske. Ne mora na terapije i moze da se vrati kosarci cim se oporavi od operacije jer je malo usporen posle zahvata na mozgu. Ali svakako odlicna vijest...

• objavila cedolimpija da je ziga dobro nema posledica pada, prikljucio se saigracima u hotelu (iz srbije idu u rumuniju gde u sredu igraju evrokup)

Posted Images

24 minutes ago, Nikodije said:

Btw ne znam zašto Čović ne povuče fmp iz aba i prebaci ga da igra nacionalnu ligu. Neka na tom primeru pokaže da je ozbiljan.

Jeste,pa da Partizanu da još dva slobodna kola u ABA

5 minutes ago, Nikodije said:

Koliko sam shvatio danas je većina bila za to da se na dnevni red stave Cibona i Mornar, pa je Ostoja teatralno zapretio izlaskom kkp iz lige, te se odustalo od ideje vraćanja ovih.

moja salatatm kaže da to nema veze sa životom, a vaštm je

29 minutes ago, Heaviside said:

ti manji pristaju jer im znače mrvice koje dobiju od divljih karti, a ne odgovara im da se zbog novih timova izbaci neko od njih dok je 34 kola previše i za njih.

mogli su da se udruže i glasaju protiv ovih promena, nije da su morali ili da pristanu na ovaj format ili da izađu

ma nisu mogli da se udruze

u teoriji apsolutno stoji ovo sto pises, ali u praksi stvari nazalost stoje drugacije

jesam sa tobom bese imao "prepirku" na tu temu?

mnogo je interesa, povezanih klubova

opet naglasavam cinjenicu koja vecini ovde nije bitna, ali lepo oslikava mnogo o ABA ligi

borac (a i split) nisu u vlasnickoj strukturi lige, sc derbi koji je usao posle njih u ligu jeste (zapravo split je bio i ranije u ligi to mu je bio povratak)

dakle, ajd na stranu "moj borac", split kao ex visestruki sampion evrope, apsolutno jedan od najveih ex yu klubova, u ligi od prvog dana bio, nije u vlasnickoj strukturi, a sc derbi, koji je u ligu usao pre valjda tri sezone, expozitura buducnosti jeste

1 hour ago, Heaviside said:

zavisi šta se želi od aba liga, a kapiram da kao i u svemu ostalom dugoročni zajednički cilj ni ne postoji

ako je cilj da aba bude “nacionalna” liga onda je ovo korak u pogrešnom smeru. previše učesnika, timovi iz emirata i rumunije, polu-amateri iz Austrije, divlje karte kojima se preskaču timovi iz aba2, podela na grupe, moguće final 4 umesto plejofa.

ako je cilj masovno međunarodno takmičinje za klubove kojima trebaju utakmice (ne mogu da imaju domaću ligu kao Dubai ili je imaju ali su preslabi za FIBA takmičenje) onda je ovo pravi potez.

u stvarnosti su na primeru Dubaija videli da mogu da uzmu neke pare od klubova van jugoslovenskog prostora, a zvezdi, partizanu i Dubaiju odgovara da se igra manje utakmica i onda imamo ovo.

kako se preskaču timovi iz aba 2 lige? ako su dva aba 2 tima došla do prve aba lige na način koji je predviđen sistemom takmičenja. zašto bi neko iz aba 2 lige kao trećeplasirani ili šestoplasirani imao prednost u dobijanju wild carda ako nešto tako već postoji?

što se mornara i cibone tiče suza mi suzu stiže zbog ekipa koje su ovu sezonu služili za koš razliku i onda im je data prilikda da ostanu u takmičenju tako što će platiti manje od potencijalnih novih članova i oni nemaju pare. verovatno bi onda i sledeće sezone imali jače timove nego ove.

sigurno je bolja nova čovićeva liga u kojima igrači koji su igrali po 40 minuta u KLS sledeće sezone idu u Rumuniju i Slovačku za 3 (TRI) puta veće pare. takva liga obećava kvalitet definitivno.

5 minutes ago, theanswer said:

kako se preskaču timovi iz aba 2 lige? ako su dva aba 2 tima došla do prve aba lige na način koji je predviđen sistemom takmičenja. zašto bi neko iz aba 2 lige kao trećeplasirani ili šestoplasirani imao prednost u dobijanju wild carda ako nešto tako već postoji?

što se mornara i cibone tiče suza mi suzu stiže zbog ekipa koje su ovu sezonu služili za koš razliku i onda im je data prilikda da ostanu u takmičenju tako što će platiti manje od potencijalnih novih članova i oni nemaju pare. verovatno bi onda i sledeće sezone imali jače timove nego ove.

sigurno je bolja nova čovićeva liga u kojima igrači koji su igrali po 40 minuta u KLS sledeće sezone idu u Rumuniju i Slovačku za 3 (TRI) puta veće pare. takva liga obećava kvalitet definitivno.

i na sve to, asploutno svi znamo kud bi plovio brod kojim covic upravlja

meni u potpunosti izmice kako bilo ko ko voli kosarku, a nije bas potpuno zaslepljen klupskim strastima, moze prizeljkivati domacu ligu u ovim okolnostima

e: a prilicno sam siguran da su isle vesti da su mzt i vojvodina bili u otpicaju da plate ucesce, ali da jednostavnu nisu u stanju da daju potrebne pare i garantuju budzet za narednu sezonu

Edited by pbg12345

1 minute ago, theanswer said:

mani se čovića i njegove lige, lepo sam napisao disklejmer. btw, to što je stanje toliko tužno je zapravo argument u korist toga da se napravi pristojna domaća liga, a ne protiv, ali nebitno. jasno mi je da je nemoguće da prođe bilo šta što ljudi zovu čovićeva liga. i bila bi njegova, slažem se oko toga, pa i nema potrebe da se o tome dalje diskutuje. igra se aba i kraj priče.

što se aba2 tiče, mislio sam na to da koncept valjd karda nije u duhu nacionalnih liga jer daje mogućnost da direktno uđeš u najviši rang, kao što nisu ni grupe, eventualno fajnal 4, ad-hoc učešće timova sa bliskog istoka, veliki broj učesnika sa tendencijom smanjenja broja utakmica i tako dalje. 1/1 klasično međunarodno takmičenje u kojem može da igra i kurta i murta ako skupi 500 hiljada (za tri godine ? ). i to je ok ako je to cilj. po meni je to loše za sve naše osim zvezde i partizana, ali to je ono što klubovi žele.

Za Vojvodinu sad ide priča da ni za aba 2 nisu sigurni. Naprednjak Rebrača bi i kamen pokvario.

Btw izgleda da će aba2 igrati i Student Igokea, nisam znao da i Dodik ima filijalu, al zašto da nema.

9 minutes ago, pbg12345 said:

i na sve to, asploutno svi znamo kud bi plovio brod kojim covic upravlja

meni u potpunosti izmice kako bilo ko ko voli kosarku, a nije bas potpuno zaslepljen klupskim strastima, moze prizeljkivati domacu ligu u ovim okolnostima

e: a prilicno sam siguran da su isle vesti da su mzt i vojvodina bili u otpicaju da plate ucesce, ali da jednostavnu nisu u stanju da daju potrebne pare i garantuju budzet za narednu sezonu

ono što tebi promiče je da je moguće priželjkivati promenu okolnosti i pisati šta misliš da bi bilo najbolje principijelno i bez vezivanja za čovića.

ono gde navijačka ostrašćenost ulazi u igru je odbijanje da se domaća liga uopšte uzme u razmatranje jer je čovićeva liga i to tako mora biti.

5 minutes ago, Heaviside said:

ono što tebi promiče je da je moguće priželjkivati promenu okolnosti i pisati šta misliš da bi bilo najbolje principijelno i bez vezivanja za čovića.

ono gde navijačka ostrašćenost ulazi u igru je odbijanje da se domaća liga uopšte uzme u razmatranje jer je čovićeva liga i to tako mora biti.

pa jbg ako pricamo u trenutnim okolnostima prosto je bedasto zanemariti faktor covic

ako pricamo o nekom buducem vremenu, to je onda nesto sasvim drugo, ali ja zaista nisam razumeo da se o tome radi

17 minutes ago, Nikodije said:

Btw izgleda da će aba2 igrati i Student Igokea, nisam znao da i Dodik ima filijalu, al zašto da nema.

Igokea koja želi da uči

18 minutes ago, Nikodije said:

Za Vojvodinu sad ide priča da ni za aba 2 nisu sigurni. Naprednjak Rebrača bi i kamen pokvario.

ma bre... jebeni naprednjaci

prica vidjena x puta kod instant projekata, pruzanje preko svojih mogucnosti, udarac kurcom o ledinu i onda gasenje/nestanak sa bilo kakve scene

jbt, neki dan naletim na intervju, izvesno narucen, jos od pre nekoliko meseci, na nekom od ovih kosarkaskih protala, uglavnom rebraca prica o tome kako je i zasto vojvodina rezultatski posrnula u odnosu na ocekivano

klasican naprednjak, apsolutno prebacuje odgovornost na druge, svi su krivi, samo on koji je najodgovorniji nije

njih je (pored klasicnog naprednjastva) dosta ujebala bolest trenera, mislim da ih je to bas unazadilo i da su od tad dosta lutali

14 minutes ago, Nikodije said:

razocaravas me i kao covek i kao fan egzoticnih kosarkaskih takmicenja

nisam ni ja doduse znao da ce igrati aba 2 (malo mi i cudno jer imaju borac bl kao ispostavu na tom nivou), videh skoro spisak bih ekipa u aba2 , njih nisu spominjali, ali itekako mi poznat projekat student igokee

znam da igraju igokeini klinci i ove godine su osvojili neko takmicenje, valjda ligu republike srpske i plasirali se u najjacu bosansku ( ili mozda kup srpske)

moguce da upadaju umesto leotara, oni su po plasmanu trebali igrati i na kraju pre neki dan doneli odluku da nece, jer im hala ne ispunajva uslove, kao obezbedili i budzet, ali prosto nisu u stanju da halu dovedu na potreban nivo

bas bzvz

kad vec delim ovako zanimljive i nepotrebne informacije D ujedno sam saznao da trebinje ima i nov i to prilicno atraktivan zatvoren bazen

cak jadran hnovi igra tamo ligu sampiona

Sloboda Tuzla je upala umesto Leotara pošto Leotar nema adekvatnu halu, tj. imaju viseće koševe i parket koji je iscrtan za odbojku, a to nije po aba propisima pa su morali da odustanu.

Inače, Hrvati ne igraju aba2, komični su, pošto hoće da igraju neku Severnoevropsku ligu sa Englezima i Dancima. To je Bosna iskoristila pa će imati čak 5 aba2ligaša i ukupno 7 klubova u aba sistemu što je super. Ušla je i Jahorina sa Pala.

44 minutes ago, Heaviside said:

mani se čovića i njegove lige, lepo sam napisao disklejmer. btw, to što je stanje toliko tužno je zapravo argument u korist toga da se napravi pristojna domaća liga, a ne protiv, ali nebitno. jasno mi je da je nemoguće da prođe bilo šta što ljudi zovu čovićeva liga. i bila bi njegova, slažem se oko toga, pa i nema potrebe da se o tome dalje diskutuje. igra se aba i kraj priče.

što se aba2 tiče, mislio sam na to da koncept valjd karda nije u duhu nacionalnih liga jer daje mogućnost da direktno uđeš u najviši rang, kao što nisu ni grupe, eventualno fajnal 4, ad-hoc učešće timova sa bliskog istoka, veliki broj učesnika sa tendencijom smanjenja broja utakmica i tako dalje. 1/1 klasično međunarodno takmičenje u kojem može da igra i kurta i murta ako skupi 500 hiljada (za tri godine ? ). i to je ok ako je to cilj. po meni je to loše za sve naše osim zvezde i partizana, ali to je ono što klubovi žele.

ne pišem ja o čoviću i njegovoj ligi jer si ti pisao o njoj nego što je to binarni izbor, šta je bolje.. aba liga ima trideset razloga što nije bila dobra u prošlosti i što nije bila dobra sada ali meni deluje da se razvija nekim normalnim tokom.. druga aba liga donosi prvu aba ligu ali ako se kvaliikuješ za nju, pa nije to regularno prvenstvo da ako se ne kvalifkuješ a dođe proširenje moraš baš ti da uđeš, to nije tako nigde.. jeste tako takmičenje slažem se, po ugledu na evroligu a neki bi rekli i na nba ligu u smislu da igra onaj ko može a ne baš onaj ko zaslužuje itd.