Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

Izgleda Zelimir blokira i F4.

• Replies 9.6k
  • Views 647.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Dacu Nikolicu stigao nalaz iz Turske. Ne mora na terapije i moze da se vrati kosarci cim se oporavi od operacije jer je malo usporen posle zahvata na mozgu. Ali svakako odlicna vijest...

• objavila cedolimpija da je ziga dobro nema posledica pada, prikljucio se saigracima u hotelu (iz srbije idu u rumuniju gde u sredu igraju evrokup)

Posted Images

15 minutes ago, pbg12345 said:

najjaci momenat sto ce grupe po 9 timova zapravo imati isti broj kola kao da su grupe po 10 lolol

da, bice te dve utakmice manje, odnosno svaki klub ce dva kola biti slobodan, ali to moze pasti bilo kad i evroligasima sustinski ne menja nista

pisem to ne zbog mornara i cibone, koji svakako ne treba da igraju ABA u ovom stanju, nego zbog narativa koji se stvara da je ogromna razlika izmedju lige sa 18 podeljeno na dve grupe i lige sa 20 podeljeno na dve grupe

zna li se sta uopste o becu, sklapaju li oni iole konkurentu ekipu

najpre je bila prica da ce u aba 2 sto bi im i prilicilo kvalitetu, onda se odjednom pronela vest da ce ipak u najjace takmcienje i svi su to uzeli zdravo za gotovo

njihova proslogodisnja ekipa nije ni za kls, bili su pri dnu austrijskog prvenstva, a ubedljivo najbolji igrac im je bio ivan gavrilovic koji nije imao mesta u borcevih 12 kad smo usli u ABA

A propo Beča meni nije jasno zašto nisu ušli u aba2 plativši pozivnicu 25k pa da onda uđu u aba1 umesto što plaćaju aba1 pozivnicu 500k. Ako uopšte plaćaju, možda je to neka kombina, taj klub vode naši ljudi.

@Heaviside je obećao da će da se raspita kakav je to klub i kakve su im ambicije.

ni meni tu nista nije jasno, jos sam zaboravio taj momenat sa pozivnicom od pola miliona evra

gledajuci njihovu proslogodisnju ekipu, to je budzet plafon 300k e

dakle oni ove godine moraju promeniti apsolutno celu ekipu, jer niko od proslogodisnjih igraca nije aba nivo, em im budzet mora biti 3-4 puta veci od dosadasnjeg da bi bili iole konkurentni, racunajuci i pare za pozivnicu, budzet mora biti 5x proslogodisnji

bas teska prica za drzavu poput austrije i grad bec koji apsolutno nisu kosarkaski, a nisu ni sredina gde mozed da ulazes gradske/drzavne pare u profi klub a da te niko nista ne pita

nadam se da ti nasi ljudi nisu "oni nasi ljudi" sto se u becu bave kriminalom

Naši ljudi su igrali bitnu ulogu u osnivanju i sada rade u mendžmentu kluba, ali nisu uopšte vlasnici. Vlasnik je austrijanac i nije kriminalac, ima svoju kompaniju već 30 godina i spoznoriše klub. Hallman Holding je kompanija, on se zove Klemens Hallmann.

Nisam uspeo da saznam šta se dešava. 500k su za austrijsku košarku gigantske pare, a sipanje para bez ideje kako da ih povratiš je za profi sport u austriji neprihvatljivo. država sigurno ne pomaže u bilo kom ozbiljnijem obliku. ne rade to ni za mnogo popularnije sportove.

priča je totalno nejasna. mislim da nisu još nijednog igrača doveli. možda se stvarno Hallmann istalio sa nekim našim krimosima, mada ne verujem.

realno će biti ubedljivo najlošiji u aba ligi. ovo što oni imaju u klubu i što su igrali do sada je nezamislivo nizak nivo za balkanske standarde. većina igrača ni ne trenira svaki dan.

Edited by Heaviside

Koliko sam do sada video, kosarka je na jako niskom nivou u Austriji i stvarno ne znam na sta ce sve da lici. Vecina timova koje sam gledao nisu ni KLS nivo a kamoli da igraju u nikad jacoj ABA ligi. Pretpostavljam da misle da ce biti veliko interesovanje zbog jako velikog broja ljudi poreklom sa nasih prostora.

Ipak, ne bunim se jer cu konacno moci da vodim sina da gleda ozbiljnije timove, kada vec ne mozemo da gledamo Euroleague uzivo.

Jel ta 500k pozivnica godisnja? Ili trogodisnja? Sta ce biti s njima ako rezultatski ispadnu u aba2?

Glasace se..

1 hour ago, IgaBiva said:

Koliko sam do sada video, kosarka je na jako niskom nivou u Austriji i stvarno ne znam na sta ce sve da lici. Vecina timova koje sam gledao nisu ni KLS nivo a kamoli da igraju u nikad jacoj ABA ligi. Pretpostavljam da misle da ce biti veliko interesovanje zbog jako velikog broja ljudi poreklom sa nasih prostora.

Ipak, ne bunim se jer cu konacno moci da vodim sina da gleda ozbiljnije timove, kada vec ne mozemo da gledamo Euroleague uzivo.

Oni su igrali Alpe-Adria Cup koji je na kraju 23/24 sezone prestao da postoji. To su igrali i neki hrvatski klubovi koji su ispod aba2 nivoa i tu je BC Vienna imala solidne rezultate. Imali su 1-1 skor sa Šibenkom u sezoni 23/24 na primer.

Dobro je što žele da igraju međunarodna takmičenja i što se okreću Balkanu, ali aba1 im je verovatno preveliki zalogaj. Inače, hala u kojoj su do sada igrali ima kapicetet od 1300 gledalaca. To je realno neki poluprofesionalno nivo. Kapiram da su ih banditi iz aba izložili da igraju aba1 kada su videli da ovi imaju da plate 500k. Al ono, nije ni bitno, videće gde stoje pa onda mogu u aba2 ako vide da im se ne isplati da podignu klub na nivo potreban za aba1.

A GRUPA

Partizan Mozzart Bet
Dubai
Kluž
SC Derbi
Igokea
FMP
Borac Mozzart
Split
Krka

B GRUPA

Crvena zvezda
Budućnost
Cedevita Olimpija
Spartak
Bosna
Mega
Zadar
Ilirija
Beč

grupe deluju kao da su drčela i ostoja došli i odigrali zimi-zami-zum, pa onda birali ekipe po zmija sistemu

56 minutes ago, Nikodije said:

A GRUPA

Partizan Mozzart Bet
Dubai
Kluž
SC Derbi
Igokea
FMP
Borac Mozzart
Split
Krka

B GRUPA

Crvena zvezda
Budućnost
Cedevita Olimpija
Spartak
Bosna
Mega
Zadar
Ilirija
Beč

plitak potok

lagano se bijemo sa rumunima za trece mesto u grupi fantom

27 minutes ago, goofs said:

grupe deluju kao da su drčela i ostoja došli i odigrali zimi-zami-zum, pa onda birali ekipe po zmija sistemu

na prvu mi se ucinilo da je b dosta jaca, ali zapravo vidi se da su isli po sistemu gde dva sujednaka tima stavljaju u dve razlicite grupe

mene vise zanima sistem takmcienja

valjda se opet nece menjati u toku i na kraju aktuelne sezone

nigde ne vidim kako se takmicenje razvija posle ove prve faze po grupama. verovatno se pravi "superliga" sa po pet prvoplasiranih, ali jos nije potvrdjeno.

Edited by Nikodije

to bi imalo najvise smisla

mada kad je vec 9 po grupi, mozda bi bolje bilo 4 u "superligu" da imaju manje utakmica, a ovi slabiji po 5 za opstanak

jer iz superlige ide i PO

34 minutes ago, Nikodije said:

nigde ne vidim kako se takmicenje razvija posle ove prve faze po grupama. verovatno se pravi "superliga" sa po pet prvoplasiranih, ali jos nije potvrdjeno.

Da, to i mene buni. Da li se možda igra dvokruzno u svojoj a jednokruzno sa drugom? Ili ide liga za plej-of? Ili odmah kreće plej-of? Da li će biti plejina?

A ovako na prvu loptu druga grupa deluje jače iako prva ima dva EL tima.