Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

2 minutes ago, Nikodije said:

osim sto el igra normalnu ligu od 38 kola, bez podela na grupe

za sada

• Replies 9.4k
  • Views 637.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Dacu Nikolicu stigao nalaz iz Turske. Ne mora na terapije i moze da se vrati kosarci cim se oporavi od operacije jer je malo usporen posle zahvata na mozgu. Ali svakako odlicna vijest...

• objavila cedolimpija da je ziga dobro nema posledica pada, prikljucio se saigracima u hotelu (iz srbije idu u rumuniju gde u sredu igraju evrokup)

Posted Images

jedi bre govna lolol

ja mislim prenosis neki tekst, koji je pisan na osnovu informacija iz aba

bice sigurno naknadnog ukrstanja grupa, prvih pet i poslednjih pet iz obe grupe

Just now, levi said:

za sada

pa za sada, ako se i oni budu dalje sirili povratkom rusa i ulaskom abu dabija, preci ce na grupe

Treba se samo prepustiti

1 minute ago, pbg12345 said:

jedi bre govna lolol

ja mislim prenosis neki tekst, koji je pisan na osnovu informacija iz aba

bice sigurno naknadnog ukrstanja grupa, prvih pet i poslednjih pet iz obe grupe

pa to je bila prva najava, ali to je onda isti fond utakmica kao ranije, a sve mi se cini da ce ipak ici na smanjenje broja utakmica u aba ligi.

dodatni razlog moze da bude to sto hrvatski klubovi hoce da igraju i u evropi.

hrvatski klubovi su debili, jer igraju hrvatsku ligu

nit ce zadru i splitu sta doneti sto igraju tokom sezone i to valjda tri puta sa sinjom i zabokom, nit ovima narocito znaci da ih ovi redovno guze

ali dobro, ko ih jebe

za vecinu klubova aba liga je bila glavno takmicenje, sad ulazimo u fazu gde se po svaku cenu od aba lige oce napraviti nesto usputno, po moguctvu kup

ako je blizancima mnogo da igraju aba ligu, nek je jednostavno ne igraju i svi dobri

pa bolje da se igra bilo kakva aba liga, makar i u smanjenom obimu, nego da zakljuce da je preglomazna, nepotrebna i suvisna i da je treba ugasiti. razumem tvoje stanoviste, ali tu ima mnogo interesa koje treba zadovoljiti. siguran sam da se ni dubaiju ne igra aba liga od 50 utakmica imajuci u vidu koliko vremena ce provesti u avionu.

Edited by Nikodije

mislio sam na završnicu lige

mislim da bi se i bliznaci i dubai pobunili protiv 38 utakmica

juče je na kzn karaičić rekao neke sulude cifre radnih dana i utakmica koje je kkp imao u sezoni

20 minutes ago, Nikodije said:

pa to je bila prva najava, ali to je onda isti fond utakmica kao ranije, a sve mi se cini da ce ipak ici na smanjenje broja utakmica u aba ligi.

dodatni razlog moze da bude to sto hrvatski klubovi hoce da igraju i u evropi.

Dva meca / kola manje su u novom formatu aba u odnosu na stari.

Edited by MiddleClass

1 minute ago, MiddleClass said:

Dva meca manje su u novom formatu aba u odnosu na stari.

da, ako ostanu pri tome da ce praviti tu neku superligu od 10 klubova posle prve faze, po pet iz obe grupe. a ako pogledas koje opcije je juce izneo sport klub izgleda da su od toga odustali:

Prva – 20 klubova, dve grupe po 10 ekipa, plej-in, četvrtfinale plej-ofa, F4.

Druga – 18 klubova, dve grupe po devet, četvrtfinale plej–ofa, F4.

Treća – 16 klubova, bez deljenja u grupe, četvrtfinale i F4.

Četvrta – 16 klubova, dve grupe, četvrtfinale plej–ofa, F4.

Edited by Nikodije

Pa ako se spominje varijanta 2 grupe po 10, a posle toga plej-in, jedna runda plej-ofa pa F4 onda je logicno da bude onaj scenario da se posle 18 kola u obe grupe prave 2 nove po 10 tj plej-of i plej-aut grupe.

Klubovi koji se nadju u plej-aut grupi igraju jos 10 kola (po 2 puta sa klubovima koji su bili u drugoj inicijalnoj grupi ) za opstanak, a ovi u plej-of grupi isto 10 kola za konacan raspored na tabeli pred doigravanje. Bilo bi manje utakmica u regularnoj sezoni nego ove sezone ali samo 2 manje tj 28 umesto 30.

Jedino mi u tom sistemu ima smisla pominjati plej-in pa da standardno pozicije od 1 do 6 cekaju jos dva ucesnika plej-ofa kad pozicije od 7 do 10 odigraju plej-in utakmice.

Ne vidim kako npr imamo 2 grupe po 10 od pocetka, odigra se samo 18 utakmica da odredi plasman klubova u te 2 grupe i onda sledi plej-in izmedju klubova koji uopste nisu igrali u istoj grupi.

Edited by Borca

12 minutes ago, Nikodije said:

pa bolje da se igra bilo kakva aba liga, makar i u smanjenom obimu, nego da zakljuce da je preglomazna, nepotrebna i suvisna i da je treba ugasiti. razumem tvoje stanoviste, ali tu ima mnogo interesa koje treba zadovoljiti. siguran sam da se ni dubaiju ne igra aba liga od 50 utakmica imajuci u vidu koliko vremena ce provesti u avionu.

ja mislim da je ovakvom i prave da bi je posle sa tom argumentacijom gasili

naravno da nikom ne treba liga koja se igra dvokruzno sa 20 klubova

zato su je i trebali ostaviti na 16 klubova

ili ok, ako rade ovo sto rade onda dve grupe po 10, pa ili druga faza 5+5 i 5+5 sto je 18 +10 , odnosno 28 utakmica u regularnom delu

ili da se igra bez drugog dela, dvokruzno sa svima iz svoje grupe, a jednom sa protivnicima iz druge grupe, a to bi opet bilo 18+10, odnosno 28 sto je svima prihvatljivo

a sto se tice interesa, svaka cast dubaiu, ali ako ce aba posle godinu dana da se vodi njihovim interesima onda do kurca

sto se tice ex yu klubova imamo 2 kluba kojima je prioritet el i sve ostale kojima je prioritet aba liga

pa nije samo dubai i blizanci, imas i interes hrvatskih klubova i saveza, imas i interes domace lige koja bi svakako zelela da mega, borac, fmp i spartak igraju kls od pocetka, razumem da je interes borca da aba bude sto glomaznija i da se duze igra, ali tesko da ce borac da odredjuje pravila.

3 minutes ago, Nikodije said:

pa nije samo dubai i blizanci, imas i interes hrvatskih klubova i saveza, imas i interes domace lige koja bi svakako zelela da mega, borac, fmp i spartak igraju kls od pocetka, razumem da je interes borca da aba bude sto glomaznija i da se duze igra, ali tesko da ce borac da odredjuje pravila.

ama nije samo interes borca, ne razumem sto svodis na to

stvarno mislis da je interes hrvatskih aba klubova da se mlate po hrvatskim selendrama sa poluprofesionalnim ekipama?

igokea, bosna, cedevita, krka, buducnost, derbi, mornar (ako je jos u igri), mega, fmp apsolutni inters svima je igranje aba lige

Just now, pbg12345 said:

ama nije samo interes borca, ne razumem sto svodis na to

stvarno mislis da je interes hrvatskih aba klubova da se mlate po hrvatskim selendrama sa poluprofesionalnim ekipama?

igokea, bosna, cedevita, krka, buducnost, derbi, mornar (ako je jos u igri), mega, fmp apsolutni inters svima je igranje aba lige

kad kazem "interes borca" mislim i na sve ostale male klubove aba lige, ali oni trenutno nemaju predstavnika na forumu.

ne, ja ne mislim da je to sto si naveo interes velikih hrvatskih klubova, ali njihov savez ne odstupa od ideje da svi klubovi moraju da igraju domace prvenstvo od prvog kola. oni nemaju kadar za dve glomazne lige paralelno.