5 hours ago5 hr Kad je već sistem postavljen ovako nakaradno da se lova abnormalno gura blizancima a ostali imaju tek da prežive, glupo je pričati o nekim takmičarskim ambicijama tih klubova. U principu ti mali klubovi treba da budu što više razvojni i da forsiraju mlade, trofeje svakako ne mogu da osvoje. U tom smislu Mega radi dobar posao, koliko god takav klub delovao nakaradno. Ali bolje da je tu Mega nego neki Zlatibor koji igra sa veteranima za opstanak.
5 hours ago5 hr mega je bukvalno najbolja stvar u srpskoj kosarcia oko blizanaca smo ispricali pricu nebrojeno putaovo sto rade je jako lose dugorocno za srpsku kosarku,ali oksamo nek je leba i igara
5 hours ago5 hr poenta forsiranja mladih u kk miško ražnatović je da im se nabudži statistika i da se zavale negdepominjao si da si ih gledao, gledao sam ih i ja i u jerkoviću i u hali sportova, pa tamo ima više skauta u publici nego publike koja je došla da ih gleda: stric albert on:u moje doba kkp je imao “monopol” na ceo osnovnoškolski nbg, pa su svi od preko 180 u 7 razredu bili draftovani i trenirali, a bilo je mesta i za kk ušće, kk imt…a to su sad preuzele raznorazne školice košarkenije da su bliznacitm krivi za svešto je pričao dule vujošević, fali sofkatm
5 hours ago5 hr 11 minutes ago, pbg12345 said:mega je bukvalno najbolja stvar u srpskoj kosarcia oko blizanaca smo ispricali pricu nebrojeno putaovo sto rade je jako lose dugorocno za srpsku kosarku,ali oksamo nek je leba i igaraIspričano je milion puta sve i o blizancima i o Megi ali Ted voli tako katkad da padne s marsa iako je i sam više puta isticao da ga zanima samo kkp a ne košarka kao takva. Jer da ga zanima košarka voleo bi Megu.
4 hours ago4 hr iz tog razloga odo da gledam kkpjbg. Mega je ispala, pa ne mogu njih, ali siguran sam da se nisu potresli. oni ionako igraju za budući ugovor, a ne za rezultat. verovatno bi se jedino potresli kad bi ispali iz aba lige
4 hours ago4 hr Pa eto, imaju takmičarsku ambiciju- da ne ispadnu iz aba lige. To je jedina ambicija koju ima više od pola lige.
4 hours ago4 hr pa nije baš više od pola, realno uvek ima dva, tri kandidata za zlatnu malinua kad bi se lepo rasporedili igrači iz neporojećeg kluba u postojeće, bilo bi zanimljivije
4 hours ago4 hr U kkp se ne bi sigurno rasporedili pošto vas ne zanimaju mladi igrači, tako da ti je svejedno da li je neki Bogoljub Marković u Megi, Spartaku ili na koledžu.
4 hours ago4 hr to da se u megi "budzi statistika" je jedna od jeftinijih podvala koja se lepo primilane znam samo kako, makar kod onih koji gledaju aba liguisto vazi i za "takmicarske ambicije, objasnio je nikodije uostalomto sa budzenjem statistike bi imalo smisla kad bi misko dovodio kakve polovnjake, ne znam igrace iz povrede, sa losom minulom sezonom, igrace koji prvi put igraju u evropi i onda im "budzio statistiku" i slao ih daljeali ne desava sebukvalno su fabrika igraca i jednako vazno treneracini mi se da malo trenera ima slobodu koju imaju treneri mege, plus su to po pravilu uvek mladi treneri, prvi put na velikoj sceninama je sad vec najveci broj reprezentativaca i onih koji ce to postati kroz godinu, dve prosao upravo kroz meguto da bi ti igraci sigurno dobili sansu u drugim klubovima da nije mege, je tek budalastinadovoljno je pogledati sta radi fmp (cak ove sezone donekle i pokazuju naznake da bi nestio menjali) koji je idealna sredina za razvoj mladih igraca u teoriji, pa nisu napravili igraca od gudurica koji je 1995 godistena kraju krajeva, da menadzer, narocito neko ko ima udeo u trzistu kakav ima misko ne bi smeo da ima svoj kosarkaski klub jer bi na mnoge nacine mogao da utice na regularnostali to je na listi problema koju imaju srpska klupska i regionalna kosarka daleko od vrhau ovakvim okolnostima, mozemo samo da budemo sretni sto imamo megu
3 hours ago3 hr 3 hours ago, Nikodije said:Dvorana novog abaligaša BC Vienna, ne izgleda nešto impresivno@Heaviside kakva je popularnost košarke u Austriji? Hoće li ovo da gledaju samo Srbi kada dolaze blizanci ili će da zaluta i poneki Austrijanac da gleda Krku i Borac?Popularnost košarke u Austriji je bez preterivanja manja od popularnosti recimo slobodnog penjanja i jedrenja. Čudna su nacija po tom pitanju i vrlo slabo prate profesionalni sport iako im je fizička kultura na izuzetno visokom nivou. To dovodi do toga da se većinski bave hobističkim sportovima pa tu ume da padne i neka olimpijska medalja i onda i znaju ta imena dok niko živi ne zna da imaju NBA igrača, a kamoli kako se on zove. Ako pokušamo da napravimo fer poređenje i uporedimo košarku sa drugim dvoranskim sportovima sa loptom opet dolazimo do poražavajuće činjenice da je košarka manje popularna od odbojke, rukometa, verovatno i futsala. Manje je popularna i od recimo američkog fudbala i to mislim na domaće i evropsko takmičenje u tom sportu, ne na NFL. U najvišem rangu košarke većina igrača uopšte nisu profesionalci u pravom smislu te reči. Tipične posete se mere u stotinama ljudi. U Beču žive stotine hiljada ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, nisu samo Srbi u pitanju. Ide to i preko pola miliona ako se računaju i oni koji imaju državljanstvo, druga generacija itd. Zbog toga mislim da će Beč uspeti da skupi hiljadu-dve ljudi da popuni ovu dvoranu. Austrijsku ligu ne gledam ni ja, ali na ABA bih išao redovno i očekujem znatno veću posetu od uobičajene. Raspitaću se malo da li gazda planira da uloži malo u roster pošto preskaču jedno 2-3 nivoa u jednom koraku i to može izgledati poprilično ružno što će rezultirati praznom dvoranom.