Yesterday at 16:291 day ma najbolje da igraju kluž i oradeaa da nema mesta za cibonuverujem da će se naći modeltmmogao bi ćoravi da im vrati za uslugu
Yesterday at 16:371 day Isti kurac da li ce igrati ovakva Cibona ili Oradea. Takodje, ceo taj koncept neispadanja je kriminalan. Cemu onda ABA2? Koliko je trula Evroliga, toliko je trula i ABA..
Yesterday at 16:421 day 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:ma najbolje da igraju kluž i oradeaa da nema mesta za cibonuverujem da će se naći modeltmmogao bi ćoravi da im vrati za usluguKluž i Oradea su veoma ozbiljni klubovi, bukvalno svemirski brod za današnju Cibonu, a i većinu abaligaša osim možda prvih 5. Imaju velike budžete, nove dvorane. Evo krenulo je finale, prva tekma u Oradeii, 6-7 k ljudi, svi u crvenim dresovima. Kada je u Zagrebu poslednji put bilo tako? Za vreme Dražena, verovatno.
Yesterday at 16:541 day 7 minutes ago, Nikodije said:Kada je u Zagrebu poslednji put bilo tako? Za vreme Dražena, verovatno.posednji put je bilo kad je kecmanara spustio zastore sa tim rumunima će biti ko sa solnokoma taj je prvo ulagao u vaterpolo klub oradea, pa se sad prešaltao na basketveća kinta
Yesterday at 17:061 day Mislim da su ovo ozbiljniji projekti od Solnoka. Solnok je igrao u školskoj sali, dvorane Oradee i posebno Kluža ispunjavaju EL standarde. Meni je ok da se liga okrene projektima van ex yu, ne može Cibona doveka da živi od toga što su bili prvaci Evrope pre 40 godina. Poslednjih 10 godina životare, nema para, nema igrača, gleda ih 200 ljudi. Ne čudi me što aba nije nešto preterano zainteresovana da ih spasava. Edited yesterday at 17:141 day by Nikodije
Yesterday at 17:371 day dobro je da Cibona nije osnivač nba lige.....pa bi morali da gledamo tekme tipa Indijana-Cibona 280-43, i to zato što su ovi prvi malo prikočili u poslednjoj četvrtinikošarka u Evropi se totalno pojebala. EL je obemislila Aba ligu, Aba liga je obesmislila nocioanlna prvenstva, sad će da se uključi NBA pa će verovatno da obemisli EL.....Fiba ima neka paralelna takmičenja, koja verovatno retko ko prati. evo ja sad ne bi znao da kažem ni kako se tačno zovu ta takmičenja, ni kakav je sistem takmičenja, niti da navedem i jednog osvajača toga, a mislim da u životu nisam odgledao neku utakmicu tih takmičenja. ako je Partizan nekada igrao neko od tih takmičenja, onda jesam. al ne znam dal je igrao, možda za vreme Mute ili Džileta, to mi je nešto u ćošku mozga.bukvalno privizorijum. mi smo kao dobili trogodišnji ugovor sa EL, a realno niko ne može da garantuje da će to i da postoji za tri godine.u fudbalu nije rajska situacija, ali u odnosu na ovo je san snova. postoji nekakav logičan sistem koji ide odozdo pa na više. Edited yesterday at 17:381 day by Ted
23 hours ago23 hr jesu rumunski klubovi poprlicno ozbiljni, samo sto mene uopste ne zanima ishod potencijalne plejof serije izmedju kluza i izmozdene zvezde koja u nju ulazi nakon minimum 60-70 utakmica i svim resursima je okrenuta plejof seriji evrolige koja ide paralelno ili mnogo verovatnije skroz izduvana jer su opet izduvali u nekom plejinu.zanimalo bi me da vidim plejof seriju protiv partizana kada bi se igrala u koliko toliko normalnim uslovima, napredak lokalnih projekata po srbiji ukljucujuci i megu i duele sa tradicionalnim rivalima cibonom, olimpijom, splitom, bosnom pa i buducnosti pod uslovom da su na pristojnom nivou kvaliteta i u stanju da orgnizuju regularnu utakmicu. dakle, srpski klubovi plus olimpija.aba mi je imala neku draz kao obnova prvenstva jugoslavije i liga koja donosi igranje evrolige, jedno vreme i evrokupa i korak ka kulturnoj reintegraciji jugoslovenskog prostora. bila je jedno vreme i dobro organizovana. ovo sad ide u pravcu balkansko-bliskoistocne lige, nekog medjunarodnog takmicenja niskog ranga i neravnopravne snage ucesnika u kojoj ne postoje jasni uslovi kako se u nju kvalifikuje i iz nje ispada, u kojoj je format i dalje nepoznat, u koju klubovi ulaze i izlaze kako im se cefne i ciji pobednik ne dobija nista. ako i dodje do plejof serije izmedju relativno ravnopravnih protivnika one se neretko odvijaju u teskom svinjcu.ne vidim nijedan benefit takve lige za zvezdu, partizan i dubai koji ce imati i vise nego dovoljno jakih utakmica. cemu gostovanje u rumuniji izmedju dva dupla kola evrolige? cacak i ostali srpski gradovi su u redu radi opsteg interesa, ljubljana zbog kvaliteta protivnika i tradicije, buducnost je vec upitna zbog svinjca, a sve ostalo je potpuno besmisleno. aba postaje liga primerena za klubove koji bi da igraju jos jedno takmicenje pored nacionalnog prvenstva ali nemaju budzete da prodju grupu u fiba takmicenjima, za timove koji igraju evropsko takmicenje koje nije evroliga ali su iz kosarkaski malih zemalja sa slabom ligom i naravno za timove iz srbije koji su odlucili da ne zele da imaju najjacu mogucu domacu ligu. Edited 23 hours ago23 hr by Heaviside
23 hours ago23 hr Ima smisla sve što pišeš, ali mislim da treba držati aba ligu na najvišem mogućem nivou jer ko zna šta nosi budućnost evrokupova. To što su kkcz i kkp danas regularni učesnici el sa budžetima od 20+ milki ne mora da znači da će biti i za 5 ili 7 godina. Ko zna u kom pravcu će se to kretati i gde ćemo mi biti u tome. Zato je dobro da se sačuva nekakva jadranska/balkanska liga kao sigurno utočište i garant da ćemo uvek imati šta da gledamo. Ako sada proglasimo aba kao suvišnu i nebitnu jer je ispod našeg nivoa pošto smo sada pijani milioneri i odlučimo da je razbucamo, ko zna da li bismo mogli opet da je sastavimo a može se desiti da nam zatreba jednog dana.
22 hours ago22 hr definitivno je ne treba sabotirati, a i nemam neki konkretan predlog sta bi KSS i srpski klubovi mogli da urade. Nama su najbolji klubovi koji nisu blizanci preslabi sa FIBA takmicenja i ABA im treba. Idealno bi bilo da se pare ravnomernije rasporede pa da oni naprave korak napred, ali znamo odakle te pare dolaze i da to nece jos dugo trajati. Vise rantujem jer je ceo evropski klupski sistem u totalnom kurcu, ne mislim da je ABA uzrok problema.
21 hours ago21 hr Iz salate: Nenad Marković bi trebalo da bude novi trener Bosne. Izgleda da su uspeli da obezbede dosta solidan budžet, drago mi je zbog toga.
20 hours ago20 hr Ali Žakelj koji drži Kamenjara u zadnjem napadu i ovaj uredno promaši oba bacanja...
20 hours ago20 hr Zanimljivo da miloćaci umeju skroz normalno da se ponašaju kada igraju protiv kkp što im baš nikako ne polazi za rukom protiv kkcz.
20 hours ago20 hr 35 minutes ago, hrkljush boys_2 said:Ali Žakelj koji drži Kamenjara u zadnjem napadu i ovaj uredno promaši oba bacanja...Nomen est omen.17 minutes ago, Nikodije said:Zanimljivo da miloćaci umeju skroz normalno da se ponašaju kada igraju protiv kkp što im baš nikako ne polazi za rukom protiv kkcz.Popu pop, bobu bob.
13 hours ago13 hr 7 hours ago, Nikodije said:Zanimljivo da miloćaci umeju skroz normalno da se ponašaju kada igraju protiv kkp što im baš nikako ne polazi za rukom protiv kkcz.Ako se samo malo promeni ugao gledanja, brzo se uvidi gde leži problem...