goofs Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 ...ali ima promocije? Quote Glavni razlog je svakako izostanak takmičarskog motiva jer će u Evroligi i Evrokupu igrati iste ekipe kao i tokom protekle sezone, pa nastavak borbe u ABA ne donosi ništa osim prestiža. Svidja mi se sto je sama liga svesna svoje beskorisnosti i sto drzi tj. pokusava da stvori neku tradiciju. Ovo im bukvalno znaci da onog dana kada peder zatvori EL za klubove sa Jadrana, da ABA liga moze da se rasformira. I to su sami sebi potpisali.
Filozof manijak Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Od lige koja je ranije imala dve garantovane ekipe u EL, do lige čiji šampion možda dobije wc za učešće u EL, za svega par godina, Svaka im čast, obesmislili su sami sebe
Nikodije Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 (edited) aba nikako nije besmislena bez obzira na njen status spram evrolige, jer sta je alternativa? domaca liga cele sezone? nema nista besmislenije od toga. aba samo ima problema sa upravljanjem, sada je vec jasno da klubovi sami to ne mogu dobro da vode. Edited May 27, 2020 by Nikodije
Filozof manijak Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Njen status se derogira svake godine. Više nema garantovano mesto u EL
Nikodije Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 cak i da ne bude mesta u evroligi, aba treba da se igra.
Filozof manijak Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Zašto, ako nema više takmičarski značaj? isti klinac kao naša pašteta Zanima me kakav je status pobednika Baltičke lige u odnosu na EL?
levi Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 1 minute ago, Filozof manijak said: Zašto, ako nema više takmičarski značaj? isti klinac kao naša pašteta Zanima me kakav je status pobednika Baltičke lige u odnosu na EL? a zašto se igra Evroliga? koji je njen takmičarski značaj
Filozof manijak Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 (edited) Poređenje ti je mnogo besmisleno. I nije odgovor na moje pitanje edit. ali imaš pravo po jednoj osnovi, ovakva privatna EL koja teži da imitira NBA iako je to u Evropi nemoguće, takođe postaje sve besmislenija Edited May 27, 2020 by Filozof manijak
keitel Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 1 minute ago, levi said: a zašto se igra Evroliga? koji je njen takmičarski značaj I zašto uopšte postoje klubovi, kada se basket može igrati i rekreativno.
keitel Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Sprdnja od odluke, inače. Ako se već tražila neka konzistentnost, onda Borac i Split nemaju osnova da traže promociju.
pbg12345 Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 naravno da treba aba nezavisno od evrope oce li vise ta odluka o promociji vrtim vesti i portale svaki minut jbg, cekam 30 godina, otac 40, deda jos 40...
Nikodije Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 (edited) 8 minutes ago, Filozof manijak said: Zašto, ako nema više takmičarski značaj? isti klinac kao naša pašteta Zanima me kakav je status pobednika Baltičke lige u odnosu na EL? kako nema takmicarski znacaj? trofej aba lige je objektivno najvredniji trofej koji nasi klubovi mogu da osvoje. pride, aba liga se igrala i imala znacaj i mnogo pre nego sto je postala jedini prozor ka evroligi, pa ako je tada imala takmicarski znacaj, ne znam zasto bi ga sada izgubila. zar legendarna kecmanova trojka u zagrebu nema takmicarski znacaj? tada se iz aba nije islo u evroligu. Edited May 27, 2020 by Nikodije
Filozof manijak Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Just now, keitel said: Sprdnja od odluke, inače. Ako se već tražila neka konzistentnost, onda Borac i Split nemaju osnova da traže promociju. ovo je tek wtf ABA2 ima pobednike, ABA nema jer...kopira EL Konzistentnost teži sprdačini
BWA Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 (edited) Ahahahahahah. Znači prva liga poništena, a druga nije. Ali čuj liga bi se igrala samo zbog prestiža. Pa debili, liga se igra zbog trofeja kao i svako drugo takmičenje na planeti. Edited May 27, 2020 by BWA
Recommended Posts