Jump to content
IGNORED

Westworld


Ajant23

Recommended Posts

Westworld
 

Šta je ovo sajberkurajber kauboji?

moguće da je serijski rimejk onog filma sa Jul Brinerom....

Jeste

Uuuu to sam gledao u zimskom/letnjem bioskopu dvajes puta...

Tog su se baš nadavali, čini mi se tokom svakog raspusta.
 
Čitam na imdb-u da je Jonathan sa suprugom pisao scenario za svih deset epizoda. Valjda se oženio sa sposobnijim scenaristom od sebe i brata.
 
Videh isto da je Crichtonu prva serija koju je kreirao bila svojevrsni nastavak ovog. Nikad čuo za nju. Bilo kako bilo, devedesete su ga stvarno u jednom trenutku lansirale na vrh, kada je paralelno njegov ER rasturao na TV-u, a njegovi dinosaurusi iz doba jure po bioskopima. Prošle godine se videlo da se na dinosaurusima i dalje može lepo zarađivati, možda može i na ovom.
 
Dobra je to premisa za seriju. Najzad, posle Westworlda (1973) bio je i nastavak Futureworld (1976), ali Nolan teško da mi uliva poverenje.
 
Ova serija može biti povezana i sa istorijom 3D animacije. Direktor Pixara, Edwin Catmull svojebremeno je napravio 3D animaciju sopstvene ruke, koja je bila toliko uspela da je našla svoje mesto u pomenutom Futureworldu. Tako je nastavak Westworlda postao prvi film u istoriji koji je koristio 3D animaciju. Na drugoj strani, važan beočug u istoriji kompjuterske animacije bila je ekranizacija upravo Crichtonog romana, Park iz doba Jure. Nju je radila Industrial Light & Magic, a zanimljivo je da je Lucas odeljenje kompjuterske animacije upravo i stvorio zahvaljujući izvanrednom utisku koji su na njega ostavili Westworld i Futureworld. Ishod je poznat, autor sopstvene 3D ruke je već dugo prvi čovek Pixara.
 
Ogroman je potencijal svega što se može preplesti u ovoj seriji, ali Nolan...

počinje westworld valjda danas
 
bumo videli šta je pisac mementa, interstelara i brat reditelja, uspeo da uradi s krajtonovim predloškom

Link to comment

Kreće, ali sam smatrao da nije u redu da ne prenesem dobar post boshokua kao što ne bi bilo u redu ni da ispravljam tu sitnu grešku koja mu se slučajno dogodila.

 

Inače, da, serija počinje drugog oktobra i zaslužuje da ima svoj topic, čak iako je od brata Nolana...

Edited by Ajant23
Link to comment

Za razliku od filma sa Jul Brinerom koga se stariji medju nama sećaju (išao je nekad davno u tzv. Zimskom Bioskopu), ovde su svari promenjene, pa su ljudi negativci, a androidi pozitivci.

 

 

Vredi sačekati taj treći oktobar i videti da li je stvarno tako dobra kao što se najavljuje, ili je u pitanju samo hype.

Edited by Jeremija
Link to comment

Ja sam mislio da je samo ideja preuzeta a da se film zove drugacije.

Hvala svima a posebno debelom Toniju.

Nadjoh ga na kodiju sad cu ga pogledati.

Edited by Moća
Link to comment

Jedno pitanje iz tabora neupućenih: Što je J. Nolan toliko ocrnjen?

Gledao sam one nolanovske Betmene i nisam bio baš oduševljen ali filmovi nisu propast. Što s' mene tiče, prvi je dobar, svaki sledeći je bio sve lošiji.

Gledao sam i onu Person of interest seriju što mi je Ajant krišom podmetnuo i nije bila hrdjava, lepo sam se zabavljao - mozak na otavu i tako to.

Stoga se sad iznenadih žestinom osude Nolana.

Link to comment

Hm, interesantno. Izgleda da ja stvarno ne obraćam pažnju na to ko je napisao koji post, no samo brinem o sadržaju.

Baš ono oko čega lamentiraju iskusni forumaši kad pričaju o dobrim starim vremenima.

 

Dakle, sad tek vidim, jer sam isčitavao ponovo, da upravo Ajant osipa paljbu  po Nolanu. Ako se dobro sećam, on je pohvalio Person of interest.

 

Zbunjet sam, jbg.

Link to comment

Mislim da nema mnogo mesta za brigu, čitao sam svojevremeno leakovani scenario za Interstellar, i, po mom mišljenju, ovaj je mnogo superiorniji od onoga što je na kraju njegov brat "ponarodio" (čitaj - pojednostavio).

Edited by Jeremija
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...