Parsons Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 ako se iko odluci da za grcku ide preko turske, nek planira da taj deo edirne/canakkale itd...proveze nocu, jer su putevi zakrceni preko dana od kamiona i putuje se beskonacno. nusprodukt procvetale privrede. ima kamiona i nocu, ali moze da se vozi normalno.
InvisibleLight Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 (edited) e sad, ono sto jebe (mislim) je ceo taj hladnoratovski koncept ferija izmedju turske i grcke koji pamtim od pre 10 godina kada je prelazak iz ajvalika na lezbos kostao bubreg i litar krvi uz gomilu nekih ograda da je povratna karta vazila za isti dan i tome slicno, a da ne pominjem da nije bilo moguce staviti kola na brod. iskreno se nadam da se tu nesto ozbiljno promenilo posto ozbiljno planiram u doglednoj buducnosti napad na ceo taj potez samos - ikaria - furnos - patmos - leros itd.... gde mi se uopste ne tegle kola nego bi se privalio na neki charter let za kusadasi....da, to nisam uzela u obzir, ono sto znam da je bilo svakodnevnih odlazaka za samos za cca 50e povratnu (fleksibilnu)bas sam sad pitala prijateljicu iz turske kaze da to jos ne shtima, ne mozes kolima na samos @parsona - oba puta sam prelazila dardaneli u sred noci, svi kunjaju dole na feriju, ja gore na svezem vazduhu, gledam mesec i slusam diamandu galas na mp3 plejeru :D Edited June 24, 2012 by InvisibleLight
yolo Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 (edited) jeee, red mullet je barbun!jeste, iz mog iskustva se dosta pravi na krfu.samo, ja sam ga jela 100x boljeg negde par hiljada km odatle. nije pitanje svezine, nego sta rade s njim. ako je manje parce przenje, ako je iole mesnatiji gril. nije im neka nauka. meni gazzo ove tvoje cene zvuce visoko. nisam gledala, ali koliko su rekli oni koji su uzimali, orada je na krfu oko 10e/kg. ono sto znam je da u restoranima oko 60e/kg.to su te cene koje sam ja video/placao i to je sve divlja, ulovljena riba. riba od 60e def nije ta orada iz ribnjaka - to se prodaje kao porcija od 12-15eto za 60e je malo ozbiljniji rad Edited June 24, 2012 by gazza1
Isis Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 sad sam gladna :(pretpostavljam da je tako jer bi inace odnos cena od 6:1 bio preteran.
Ros Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Fuck, ima li barem vetra? Nije Laganas, blizu je Tsilivija...Bah, sad si me sjebo moram opet da lutam po last minute sajtovina.ja sam bio u tsiliviju onomad. :)pocetkom septembra na "gornjoj" strani ostrva nije bilo mnogo vetra. bilo je dana kad se kupas, a voda mirna kao u bazenu. ali, posto je ostrvo, onda ipak duva vetric.
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja sam bio u tsiliviju onomad. pocetkom septembra na "gornjoj" strani ostrva nije bilo mnogo vetra. bilo je dana kad se kupas, a voda mirna kao u bazenu. ali, posto je ostrvo, onda ipak duva vetric.Alea iacta est. Nadam se vetru i temp. do 32 C.
Ros Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Alea iacta est. Nadam se vetru i temp. do 32 C.posto si je bacio, onda mozes i ovo procitati:http://www.putovanja.info/forum/topic/7677-zakynthos-the-flower-of-the-levant/covek je obisao skoro sve sto se treba videti na zakintosu.
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 posto si je bacio, onda mozes i ovo procitati:http://www.putovanja...-of-the-levant/covek je obisao skoro sve sto se treba videti na zakintosu.Ceo putopis. Hvala!
Ros Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ceo putopis. Hvala!moji highlights:- selo exo hori - biti predvece tamo u taverni u centru i jednostavno gledati zivot- plaze porto zorro, aghios nicholaos, xigia: http://www.zanteguru.com/beaches/beaches.html- naravno shipwreck - odgore takodje. najbolje odes do mesta porto vromi i tamo odes do plaze sa nekim od brodica- vidikovac na krajnjem severozapadu ostrva...odes do mesta aghios nicholaos ujutro ranije, unajmis camas do pecina, pa kad se vratis onda idi na vidikovac odatle, a u povratku na sveze lignje u jednom od restorana u mestu. - manastir macherado: http://www.zanteguru.com/places/macherado.html- voznja od sela volimes pa "donjom" stranom ostrva prema keriju (najveca zastava na svetu + fantastican zalazak sunca). put ide delom kroz cetinarsku sumu. miris, boje...- vidikovas bohali iznad grada zakintosa. danju obavis castro kad je najveca vrucina. fantastican hlad. a onda i uvece...- u gradu zakintosu, subotom uvece, u taverni "APEKIA" svira lokalna muzika, za lokalnu ekipu. turista skoro da uopste nema... klopa je fantasticna i nije skupa. restoran se nalazi u gradu, na putu prema krioneri/akrotiri (pravac prema tsiliviju). sa leve strane puta je taverna, ali su leti postavljeni stolovi sa druge strane ulice. jednostavni stolovi i klupe. sve je fantasticno jednostavno, ali fantasticno. to je porodicna taverna, sin, snajka i par ljudi sluze, ali racune pise i naplacuje gospodja mama/svekrva koji sedi sa jednim stolom i "strazari".
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Možda, kada bi boravili jedno mesec dana.Nisam (nismo) taj tip aktivinih turista, više kao mešanac lenjivca i pečurke, tako da navagio plaža i još jedan izlet i to je to.
Ros Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Možda, kada bi boravili jedno mesec dana.Nisam (nismo) taj tip aktivinih turista, više kao mešanac lenjivca i pečurke, tako da navagio plaža i još jedan izlet i to je to.stavke 1,3,4,5 i 6 obavis za jedan dan. :)a poslednje dve stavke obavis subotom od 18h, pa zavrsis u taverni od 22h
Pantelija jr Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 imal' kakijeh savjeta za Santorini? novcanik mi unaprijed place, ali je moja bolja polovina jednoglasno odlucila da idemo tamo... :) olakotna okolnost je sto se taj put planira za drugu polovinu septembra. sad bi mi dobro dosli neki savjeti iz prve ruke, tipa kako se dobaciti do tamo, gdje odsjesti, gdje pojesti & popiti bez da prodas bubreg-dva, itd.hvala unaprijed. :)
Ros Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 imal' kakijeh savjeta za Santorini? novcanik mi unaprijed place, ali je moja bolja polovina jednoglasno odlucila da idemo tamo... :) olakotna okolnost je sto se taj put planira za drugu polovinu septembra. sad bi mi dobro dosli neki savjeti iz prve ruke, tipa kako se dobaciti do tamo, gdje odsjesti, gdje pojesti & popiti bez da prodas bubreg-dva, itd.hvala unaprijed. :)ja ti mogu reci kako se dobaciti do tamo.trajekt od pireja. ide u 07,25h iz pireja (sredinom septembra). pogledaj ovde: http://www.greekferries.gr/ta voznja je nesto za pamcenje. :)bio sam tamo prosle godine na jedan dan, na izletu. santorini je fantazija za videti, ali je ne bih isao tamo na odmor. ali opet, to je stvar ukusa.
yolo Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 ko jos nije odlucio gde ce na more, samo da u prolazu nabacim par impresija vezano za situaciju u grckoj. otkada idem tamo, a to je nekih poslednjih 6-7 godina, cene nikada nisu bile nize i obala praznija - cini mi se zapravo da su i sami grci digli ruke od toga da bi ova sezona mogla biti bilo sta drugo nego debakl, tako da je atmosfera opustena i bizarno vesela, sve podseca na pocetak kraja sveta i rekao bih da grcka nikada u poslednjih najmanje 10-tak godina (otkako je evra) nije bila ovako dobra destinacija. cene su, ako trazite smestaj na licu mesta a ne na netu, u totalnom strmoglavu - a nisam bio na paradajz turizam destinaciji nego na jednom vrlo pristojnom severno egejskom ostrvu - bazicne dvokrevetne sobe su 20e, pristojan manji studio sa svim nepotrebnim stvarima (klima, TV) i ponecim sto ume da zatreba (frizider, sporetic) je 25e. naravno sve to uz malo cenjkanja (pocetne cene su nekih 5-10e gore). to je skoro pa podeljeno sa 2 u odnosu na prethodne godine.veca guzva je najavljena od ovog vikenda kada se cela atina (koja ima posao tj pare) seli na obalu tamo negde do 20 avgusta, ali svejedno, malo je mesta gde je sve sold out. snabdevanje, benzin i sve ostalo je apsolutno perfektno. zapravo sve deluje toliko normalno kao da su resili da u inat celom sranju u kome se nalaze pokazu da mogu. neprijatna stvar je sto je prevoz do ostrva i dalje brutalno skup. do ovih daljih, do kojih se vozi nekih 10-12 sati, bez 350e za 2 osobe (sa lezajima) i auto, nema sanse.anyway, htedoh reci, grcka je super ove godine....
Recommended Posts