Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted

i okolna ostrva slicno. generalno, medju lokalnim specijalitetima najcesce nije nista morsko, vec mesno. sto je cudno, jer su, jel, okruzeni morem na sve cetiri strane. naravno, ima restorana gde ce ipak sluziti svezu ribu, ali po mom iskustvu to je nothing to write home about. ima samo jedno mesto na krfu gde mi zao sto nisam imala vremena da probam ribu i morske specijalitete i tu verujem da je odlicna jer se nalazi u oblasti gde nema turizma, vec samo ribarskih brodova i ribara. a ambijent :wub: .ali, bice prilike.

Posted (edited)

dupli

Edited by Isis
Posted

Gde migu da vidim cenu i satnicu trajkta iz Igumenice do Krfa? I pisite koje kafane obavezno da posetim zbog klope.Sent from my cigla using Tapatalk

Posted
i okolna ostrva slicno. generalno, medju lokalnim specijalitetima najcesce nije nista morsko, vec mesno. sto je cudno, jer su, jel, okruzeni morem na sve cetiri strane. naravno, ima restorana gde ce ipak sluziti svezu ribu, ali po mom iskustvu to je nothing to write home about. ima samo jedno mesto na krfu gde mi zao sto nisam imala vremena da probam ribu i morske specijalitete i tu verujem da je odlicna jer se nalazi u oblasti gde nema turizma, vec samo ribarskih brodova i ribara. a ambijent :wub: .ali, bice prilike.
koordinate, lokacija, informacije!
Posted

U kombinaciji za odmor, nicim izazvano pojavila se opcija Zakintos.Vredi ici, valja, ne valja, jako vruce...? Svaka informacija dobrodosla.

Posted (edited)

frhost, jel lefkada nije za malu decu u smislu danema peskovitih plaza, da krece duboko odmah a ne da pesacis 200m dok ti voda ne dodje do struka?pa to trazimo :wub:edit: assuck, sace info za ribu

Edited by Isis
Posted
U kombinaciji za odmor, nicim izazvano pojavila se opcija Zakintos.Vredi ici, valja, ne valja, jako vruce...? Svaka informacija dobrodosla.
isto vruca kao i druga ostrva. lepa priroda, ima fantasticnih plaza. infrastruktura losa, i bez auta si osudjen na ne bas dobar odmor. no, svakako vredi ici. obavezno da izbegnes mesto laganas koje je "englesko" na zakintosu.
Posted
tesko, mnogo je bliza atina. bg atina je mislim oko 1200 km, samo bg istanbul je tacno 1000km a dalje do izmira bar jos 500-600.
sto do izmira preko istanbula?ja sam dvaputa isla drumski do izmira i ide se na çanakkale prelaz na dardaneliju, bosfor ostaje goreod kusadasija imas trajekt, do samosa 1,5 sat.iz pireja se putuje bar 5-6 sati, onim brzim.ali,istina, iako je drumska kilometraza bgd-atens,bgd-izmir(preko dardanelija) skoro ista, neuporedivo brze se stize do atinepa ko sta vise voli/mrzi, da se mrcvari drumom il vodomja sam jednom isla do atine busom pa smo uzeli trajekt do krita i to je bilo mrcvarenje i 'nikad vise' iskustvoisis, mnogo zakeras :D jest, lefkada je npr to sto trazissretno,putuj!:)
Posted

u pravu si za canakkale/dardaneli prelaz, posle sam se setio toga - jedino sto je taj put kada se kod jedrena (ederna) skines sa autoputa bio solidno grozan pre 10 godina, ne znam da li je i dalje tako. ali svejedno, super je taj filing kada izadjes na dardaneli tako da bih i ja isao tuda. e sad, ono sto jebe (mislim) je ceo taj hladnoratovski koncept ferija izmedju turske i grcke koji pamtim od pre 10 godina kada je prelazak iz ajvalika na lezbos kostao bubreg i litar krvi uz gomilu nekih ograda da je povratna karta vazila za isti dan i tome slicno, a da ne pominjem da nije bilo moguce staviti kola na brod. iskreno se nadam da se tu nesto ozbiljno promenilo posto ozbiljno planiram u doglednoj buducnosti napad na ceo taj potez samos - ikaria - furnos - patmos - leros itd.... gde mi se uopste ne tegle kola nego bi se privalio na neki charter let za kusadasi....riba u grckoj: naravno da ima da se jede super riba manje vise svuda + sto dobre kafane imaju ili bazene sa jastozima ili svezu ribu na displayu. i tacno je da su u obavezi da naglase kada je riba smrznuta, stoji onaj simbol pahuljice pored svakog takvog jela, jedino sto se toga drze SAMO u solunu i atini jer kapiram da inspekcija ne posecuje dalje odatle. sto se rostiljanja tice, moje iskustvo je da je sveza riba jezivo skupa, kupovao sam i u ribarnici i direktno sa broda - doduse na paxosu i lefkadi, na itaki nisam - i dobro se secam da sam neke prcoljke od barbuna placao 25e kilo (oni su bas na ceni), dok je divlja bela riba tipa zubaca ili orade iole zamasnijih gabarita 25-30e kilo. ono sto se po secanju najvise isplati su fileti/stekovi od sveze sabljarke (to je bilo nesto tipa 15-17e kilo ili od neke bonito varijante tune, to je tu 20-22e)....ko podegne na itaku i ode u kioni, bar na jedno vece, neka ne propusti restoran "3 mills" na molu.... jedna od najboljih taverni u kojima sam jeo u grckoj - dolma od kupusa (sarma) punjena ribom u limonovom besamelu, manastirska pasta (sa hobotnajom), grilovana riba punjena mirodjijom, spageti sa jastogom.... super OK cene s obzirom na kvalitet

Posted

jeee, red mullet je barbun!jeste, iz mog iskustva se dosta pravi na krfu.samo, ja sam ga jela 100x boljeg negde par hiljada km odatle. nije pitanje svezine, nego sta rade s njim. ako je manje parce przenje, ako je iole mesnatiji gril. nije im neka nauka. meni gazzo ove tvoje cene zvuce visoko. nisam gledala, ali koliko su rekli oni koji su uzimali, orada je na krfu oko 10e/kg. ono sto znam je da u restoranima oko 60e/kg.

Posted
koordinate, lokacija, informacije!
lokacija je mesto boukari, nesto juznije od grada krfa.glavno ribarsko mesto je petriti, jos malo ispod i to ti je kao neko da je tu lokaciju bacio iz neke druge price na to mesto. dakle, s morem u smislu turizma nema veze. marina sa ribarskim brodovima, razapete raznobojne ribarske mreze, oko ribari grube spoljasnosti i suncem oprljenih lica. mesto kao da je potpuno iscupano iz okolisa u kom se nalazi. gledas ih kako se bave tim pretskim poslom i pitas se zasto ribolov, kad mogu turizam. ali nije valjda svakom babo ostavio kucu na obali. dakle, tu se riba lovi.i niceg vise zanimljivog nema.a ti kad podjes dole, prodjes krf i naidjes na boukari. put je lep jer za promenu ide tik pored mora. u toj oblasti ces videti dve ili tri taverne i svejedno je gde udjes, biraj po ambijentu. tu se riba jede.
Posted

Ljudi trajekt Igumenica - Krf anyone?

Posted (edited)

a Google, moco :Dvozi nekoliko kompanija, svaka na min tri sata. kad ih sve ukrstis, nema sanse da ne ubodes neki za max sat vremena.

Edited by Isis
Posted

sta? cuka-cuka i po, put do gumice renoviran samo tako

Posted (edited)
isto vruca kao i druga ostrva. lepa priroda, ima fantasticnih plaza. infrastruktura losa, i bez auta si osudjen na ne bas dobar odmor. no, svakako vredi ici. obavezno da izbegnes mesto laganas koje je "englesko" na zakintosu.
Fuck, ima li barem vetra? Nije Laganas, blizu je Tsilivija...Bah, sad si me sjebo moram opet da lutam po last minute sajtovina. Edited by wall