Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted (edited)
kontiki hoće da proda samo avionsko mesto. proverila pre dve godine. istina- jesu me malo zavlačili i držali na čekanju. prednost su imali oni što preko njih rezervišu kompletne aranžmane, ali mi je nagovešteno da se ne brinem i da uvek bude mesta u avionu.
mene su bas odjebali za krit pre tri godine. kao-nije moguce koristiti njihov charter bez njihovog aranzmanavalja pokusati ako kazes da ima shanse, trazila sam danas ceo dan jeftin avio prevoz za antaliju, najblizi aerodrom kaş-u kojim me moji turci dave vec 5. leto..mozda odem na 5 dana u septembru ako nadjem jeftin let. bio neko tamo i zasto ga toliko hvale? imamo topic o turskoj obali?btw, najeftinije sto sam nasla do antalije je flyniki od graza, povratna je 350e <_< plus, smanjite malo intenzitet tizera za ova grcka ostrva, sad bih malo i na itaku i kos. itaku imam zacrtanu jos od lani, ovo gazzino mi je beyond rapture iskustvo. Edited by InvisibleLight
Posted

dakle, sta odabrati?tri osnovna uslova: ostrvo, dovoljan broj sljunkovitih plaza (pesak stop!), postojanje neke vece i zanimljive urbane naseobine.neka replika krfa, recimo :D ako postojiprvi pik mi je bio krit, ali ja koliko uspeh da vidim, tamo je sljunkovita plaza rektost, a i kad postoji, okupiraju je nudisti.pa razmisljam o lefkadi i kefaloniji, sto se tice prva dva uslova, odgovaraju, ali ne znam ti gradovi tamo, imaju li kriticnu velicinu ili bar dovoljno sadrzaja da ne smore? koliko je to mrtvo, toga se bojim...misim, nisam party animal, ali ne bih bas ni da zaglavim negde gde je centar presek dve ulice.ima li jos nesto sto bi zadovoljilo kriterijume?

Posted (edited)
dakle, sta odabrati?tri osnovna uslova: ostrvo, dovoljan broj sljunkovitih plaza (pesak stop!), postojanje neke vece i zanimljive urbane naseobine.neka replika krfa, recimo :D ako postojiprvi pik mi je bio krit, ali ja koliko uspeh da vidim, tamo je sljunkovita plaza rektost, a i kad postoji, okupiraju je nudisti.pa razmisljam o lefkadi i kefaloniji, sto se tice prva dva uslova, odgovaraju, ali ne znam ti gradovi tamo, imaju li kriticnu velicinu ili bar dovoljno sadrzaja da ne smore? koliko je to mrtvo, toga se bojim...misim, nisam party animal, ali ne bih bas ni da zaglavim negde gde je centar presek dve ulice.ima li jos nesto sto bi zadovoljilo kriterijume?
Kao veliki ljubitelj Lefkade ipak moram da kažem da se ovo ostvrvo ne uklapa u kriterijume koje si postavila. Najlepše plaže na zapadnoj obali su peskovite, a grad Lefkas je neuporediv sa Krfom. Edited by pacey defender
Posted
supruga je bila na Kefaloniji pre nekoliko godina. sad sam baš pitao, Ergostoli kao glavni grad je gradić, ni nalik Krfu. ništa stari grad, ponovo je izgrađen posle velikog zemljotresa. kaže da je ostrvo slično Krfu i baš lepo, ali grad je dosada.
Posted

hvala :)mozda sam se malo pogresno izrazila, ne ocekujem bas grad krf, znam da je on neponovljiv. bar u nekom solidnom radijusu nema takvog grada i kombinacije svega na jednom mestu.ne mora da bude toliko velik, ali da bude u tom ili slicnom duhu. kakva su mesta na lefkadi?

Posted

haha, pa ne postoje. tamo je samo lefkada gradic (meni super btw) a ostalo je ili trash (nidri) ili mikrosela sa par taverni (agios nikitas, vasiliki)....

Posted

e pa lefkada, jel to nesto autenticnije od modernih primorskih mesta sa jednom ulicom (ma koliko ona super bila)

Posted
ako ti je do sljunka, onda ostrvo samos. sve imas sto zelis.
Posted
e pa lefkada, jel to nesto autenticnije od modernih primorskih mesta sa jednom ulicom (ma koliko ona super bila)
lefkada je funkcionalni mali grad. ima veliku i dugacku pesacku ulicu oko koje se racva nekakav poprecni zivot. ja sam bio lociran u agiosu nikitasu (ako sam dobro upamtio ime) i par puta sam otisao tamo tako da ne znam kakav je osecaj ako si svaki dan u lefkadi. arhitektura nije posebno moderna ali nije ni stari grad posto je lefkada generalno sjebana zemljotresima, ali daleko od toga da je trash kakvih ima po grckoj. vidi se da su u uzem centru pokusali da renoviraju razruseno, znaci kultivisana je i civilizovana. kafica, restorana i raznih poslasticarnica ima u izobilju a meni je najlepse kod nje to sto vidis da grad ima svoj zivot i kada odu turisti, tako da je zapravo dobar (i po meni najbolji) deo ponude orijentisan na same lokalce. ono sto znam sigurno je da sam tamo bio u jednom od najboljih grillova (ulicnog tipa) u grckoj.ne znam da li planiras hotel ili apartman, ali generalno ako hoces da budes u selu i imas sljunkastu plazu ispred sebe koja je totalno sejf za malu decu a da opet budes u dometu lefkade na ne vise od 20-25 min voznje, mislim da je ovo najbolja opcija koju znam:http://www.lefkada-fetsis-apartments.gr/nije to neki smestaj realno, dosta je 70s i tako to, ali je lokacija neprejebiva
Posted

ros, hvala za samos. deluje bas lepo, ali ne znam koliko je izvodljivo stici kolima, to dodje vrlo blizu turske.gazzo, bas sam to htela da pitam - da li gradic deluje kao da ima zivot i bez turista. takve volim. dakle, lefkada jeste takva, iako je mala.

Posted
ros, hvala za samos. deluje bas lepo, ali ne znam koliko je izvodljivo stici kolima, to dodje vrlo blizu turske.gazzo, bas sam to htela da pitam - da li gradic deluje kao da ima zivot i bez turista. takve volim. dakle, lefkada jeste takva, iako je mala.
kolima ti je mrka kapa. do pireja pa trajektom, ali to bi traaaaaaaaaajalo.
Posted

Verovatno je brze doci do Izmira, pa tamo hvatati ladju.

Posted
Verovatno je brze doci do Izmira, pa tamo hvatati ladju.
tesko, mnogo je bliza atina. bg atina je mislim oko 1200 km, samo bg istanbul je tacno 1000km a dalje do izmira bar jos 500-600.
Posted
Verovatno je jevtinije doci do Izmira, pa tamo hvatati ladju.
Posted
E da, jagnjetina je tamo stvarno mamojebna, ali je steta ne satirati ribice kad ih niko nece i prodaju ih u bescenje. Mi smo navatali nekog ribara koji nam je svako jutro donosio svezu ribu za smesne pare. Nikako mi ne ide u glavu da orada u Crnoj Gori kosta 25 evra/kilo, a u Grckoj 8.
Samo da se nadovezem na ovo...kada sam bio na Lefkadi, lik koji mi je iznajmljivao apartman, inace profesor informatike u Lefkasu, mi je rekao da po restoranima ne jedem ribu jer uglavnom nije sveza vec kupovna smrznuta...sto ne znaci da je svuda tako, samo nije mogao da mi preporuci restoran gde je ima sveze. Lefkadjani se izgleda ne bave previse ribolovom.