borris_ Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 17 minutes ago, Filozof manijak said: Po mom mišljenju Ebdo karikature često iskaču iz okvira slobode govora, a da ne pričam o dobrom ukusu. Valjda sloboda govora podrazumeva i neku odgovornost za izrečeno/nacrtano Pa se onda mogu i ubiti, jel' tako? Kao što sam napisao, ovo je dvovjekovna tradicija u francuskoj, pocelo je poslije revolucije, najvise za vrijeme restauracije. Tada je kralj zatvarao novinare ali na sreću nije slao ubice na njih. Katolici u fr su prošli kroz sito i reseto karikaturista zadnja dva vijeka pa se nešto ne sjećam da su vršili atentate na novinare i karikaturiste. Francuska je laicka republika i svako ima pravo na svoju religiju ali i drugi imaju pravo da kritikuju te iste religije. 3
borris_ Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 2 minutes ago, Hamlet Strašni said: Nešto mi ne ide danas sa objašnjavanjem. Ne razumem francuski, pa mi nije jasno konkretno značenje ove naslovne strane, i ovih karikatura koje su na njoj. Da li su to nove karikature, ili stare? Ovo su stare karikature a naslov je "Sve to, za ovo"
Filozof manijak Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 4 minutes ago, borris_ said: Pa se onda mogu i ubiti, jel' tako? Kao što sam napisao, ovo je dvovjekovna tradicija u francuskoj, pocelo je poslije revolucije, najvise za vrijeme restauracije. Tada je kralj zatvarao novinare ali na sreću nije slao ubice na njih. Katolici u fr su prošli kroz sito i reseto karikaturista zadnja dva vijeka pa se nešto ne sjećam da su vršili atentate na novinare i karikaturiste. Francuska je laicka republika i svako ima pravo na svoju religiju ali i drugi imaju pravo da kritikuju te iste religije. Boldovano je jako ružno, nigde nisam opravdavao ubistvo novinara. Fokus mi je na slobodi govora
borris_ Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Jeste ruzno ali to je bio samo odgovor na onu tvoju zadnju rečenicu o odgovornosti kada znaš kako su završili ti novinari.
namenski Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 56 minutes ago, Hamlet Strašni said: Nešto mi ne ide danas sa objašnjavanjem. Ne razumem francuski, pa mi nije jasno konkretno značenje ove naslovne strane, i ovih karikatura koje su na njoj. Da li su to nove karikature, ili stare? 54 minutes ago, borris_ said: Pa se onda mogu i ubiti, jel' tako? Kao što sam napisao, ovo je dvovjekovna tradicija u francuskoj, pocelo je poslije revolucije, najvise za vrijeme restauracije. Tada je kralj zatvarao novinare ali na sreću nije slao ubice na njih. Katolici u fr su prošli kroz sito i reseto karikaturista zadnja dva vijeka pa se nešto ne sjećam da su vršili atentate na novinare i karikaturiste. Francuska je laicka republika i svako ima pravo na svoju religiju ali i drugi imaju pravo da kritikuju te iste religije. 52 minutes ago, borris_ said: Ovo su stare karikature a naslov je "Sve to, za ovo" Kakve god da su i kakav god da je odnos prema novinama/novinarima, u Francuskoj sa njenom tradicijom posebno, bojim se da ovde previdjate sustinu: da razni Instagrami polako ali sigurno preuzimaju ulogu arbitra jos uvek je rano reci cenzure, ali stvari bez greske idu u tom pravcu. I tu se, buduci da se radi o takozvanom masovnom mediju koji hoce-nece mora da udara na жуто, jer mu je jedina uredjivacka politika profit i samo profit bez i naznake ideoloske, idejne ili programske orijentacije, krije opasnost da se ti Instagrami, takvi kakvi su pretvore u krojace, tvorce javnog mnjenja koji ce da slede samo ukus takozvane publike... Danas takozvana politicka korektnost, sutra nesto drugo... Jednom recju - sranje. 2
pasha Posted September 12, 2020 Posted September 12, 2020 Coronavirus: More than 200 arrested during first yellow vest protest since France lockdown lifted https://news.sky.com/story/coronavirus-more-than-150-arrested-during-first-yellow-vest-protest-since-france-lockdown-lifted-12069788
borris_ Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 Napad nožem pored nekadašnje zgrade Charie Hebdoa. Za sada 4 povrijeđenih. Napadač je uspio pobjeći.
iDemo Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 I u Parizu glupiranje sa avionima... https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/09/30/Major-explosion-heard-in-Paris-AFP
iDemo Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Just now, borris_ said: Nisam nista cuo. Ma ne sumnjam - vidis da je neka izmishljena firma/medijska kuca™...
borris_ Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Svugdje pise (evo procitah i u Le Figaro-u), ali ipak nisam cuo (tada sam bio u firminom restoranu pa je vjerovatno zbog toga).
Tinman Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 Evo ga i saopstenje policije, koje kaze da je u pitanju probijanje zvucnog zida Quote Préfecture de Police @prefpolice Un bruit très important à été entendu à Paris et en région parisienne. Il n'y a pas d'explosion, il s'agit d'un avion de chasse qui a franchi le mur du son. N'encombrez pas les lignes de secours !
Recommended Posts