Jumanji Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 Kad smo reaktivirali temu, samo da kazem da je super pomesati seme korijandera sa razlicitim biberima u zrnu i to ulupati pre koriscenja. Napravio sam mesavinu belog, crnog, zelenog i crvenog bibera, pimenta iz Vera i semena korijandera. Probajte. Moze obrazrivo dodati i slacica. Mmmmm ovo bas zanimljivo zvuci.Mesavinu bibera sa pimentom sam koristila, ali i korijanderom ne, iako i njega ga koristim.Najbolje za neka mesista ili moze podjednako i za variva?
Venom Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 1 hour ago, beyoncé said: zvuči interesantno, zamišljam kako ih korijander "podigne" malo. probaće se. za šta ti koristiš tu mešavinu? (inače, korijander u zrnu mogu, a lišće jok) I ja isto uvek mrzeo... ali ima jedan thai take away u inostranstvu koji ponekad posetim koji je toliko do jaja, da im je i korijander dobar
Venom Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 1 hour ago, beyoncé said: zvuči interesantno, zamišljam kako ih korijander "podigne" malo. probaće se. za šta ti koristiš tu mešavinu? (inače, korijander u zrnu mogu, a lišće jok) I ja isto uvek mrzeo... ali ima jedan thai take away u inostranstvu koji ponekad posetim koji je toliko do jaja, da im je i korijander dobar
pacey defender Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 1 hour ago, Jumanji said: Mmmmm ovo bas zanimljivo zvuci. Mesavinu bibera sa pimentom sam koristila, ali i korijanderom ne, iako i njega ga koristim. Najbolje za neka mesista ili moze podjednako i za variva? Mislim da može i za variva, sve zavisi od ukusa i želja. Ja koristim biber u zrnu za kuvana jela, odnosno biber ubacujem na samom početku. Kod dinstanja mesa (na primer za musaku koristim ovu mešavinu. I generalno zta svo biberenje koje uobičajeno izvodimo tako što se dohvatimo bibernika na trpezarijskom stolu. Samo što je ovaj kombo sveže izlupan. Imam neki minijaturni drveni avan, suvenir poklon koji je konačno dobio namenu.
ivy Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 (edited) ja koristim mlinove od Premia mesavina iz Maxija jer njihovi mogu da se koriste i kasnije..u jedan sam stavila pimet prvo malo nagnjecen u avanu, i u jedan sam stavila zeleni biber i sve sveze meljem.. ovo je mlin..a super je i mesavina,i ovde ima zrna korijandera https://www.maxi.rs/online/Osnovne-namirnice/Zacini/Namenski-zacini/Premia-mlin-mesavina-za-jela-sa-mesom45g/p/7290138 Edited May 7, 2019 by ivy
Haralampije Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 6 hours ago, Jumanji said: Mmmmm ovo bas zanimljivo zvuci. iako i njega ga koristim.
Haralampije Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 (edited) 4 hours ago, Venom said: I ja isto uvek mrzeo... ali ima jedan thai take away u inostranstvu koji ponekad posetim koji je toliko do jaja, da im je i korijander dobar puta 3 Edited May 7, 2019 by Haralampije
Jumanji Posted May 7, 2019 Posted May 7, 2019 Avan je super stvar, ima pocasno mesto kod mene i volim sa zacinima da eksperimentisem.Ovo sto se mlinovi Premijum mogu dopuniti je sjajno, mislim da sam skoro ovde bas od@ivy i procitala. [emoji23]Hahaha desava se...brisem, pisem, a ne procitam pre slanja u etar [emoji38]
ivy Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 e pa da..eno na prethodnoj strani ali stvarno je super stvar i nisu uopste losi mlinovi..
ivy Posted November 3, 2019 Posted November 3, 2019 ovih dana su mi omiljeni pimet i crveni biber, oba su slatkasta i topla a opet spajsi u svasta ih mecem
ivy Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 pravila sam so sa mlevenim suvim vrganjima bas odlicna stvar...samo nisam bas ubola razmeru tj. stavila sam previse soli pa cu dodati jos vrganja a i samlecu da imam samog praha za posipanje svuuddaaaa :P 1
Anonymous Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Anis je čisto ludilo, ubacio jednu zvezdu u supu od paradajza, zamirisala čitava kujna i komplet preuzeo ukus supe. Odlična je ispala, ali mislim da sam debelo preterao, nisam znao da je toliko jak. Mislim da tu zvezdu mogu još jednom upotrebiti. Za šta još se može koristiti?
Jumanji Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Da, jaka je jedna zvezda za supu. Zrna anisa su mnogo blaza, iako su to u sustini razliciti zacini.Inace koristi se za kuvano vino, razna mesista, azijsku generalno i kinesku klopu (jedan je od sastojaka 5 zacina), kompote...Ja ga koristila pretprosle u dzemu od smokava sa earl gray cajem Odlicna kombinacija.I da, super se slaze sa cimetom, tako da eksperimentisi, ko zna sta otkrijes 1
Haralampije Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 (edited) 13 hours ago, Anonymous said: Anis je čisto ludilo, ubacio jednu zvezdu u supu od paradajza, zamirisala čitava kujna i komplet preuzeo ukus supe. Odlična je ispala, ali mislim da sam debelo preterao, nisam znao da je toliko jak. Mislim da tu zvezdu mogu još jednom upotrebiti. Za šta još se može koristiti? Za sva kineska, citaj azijska jela. Ja ih stavim obicno 3 kad kuvam Stvar ukusa ali ako ti je prejak izvadis ga (da prostis) na pola i gotovo Edited April 1, 2021 by Haralampije
Recommended Posts