Jump to content
IGNORED

Začini

Tihajeza

Recommended Posts

Posted
On 3/5/2017 at 3:37 PM, halloween said:

On je grozan kad ga pomirišeš iz kesice, ali kad ga staviš mrvu bude super, pravi orijentalac.

bas sam malopre komentarisala kako iz tegle/kese mirisi na znoj ali u hrani ga obozavam..

inace ja sam strucnjak da koristim zacine svuda osim gde im je napisana namena..imam neki mlin iz Dehlize na kom pise ,,zacin za jela sa mesom,, a da  sam ga koristila za sve osim za mesa-za corbe i supe,povrce,svuda nameljem malo..

Kotany zacin za medenjake stavim u razne kolace,cajeve i kuvano vino a njiednom jos nisam napravila medenjake..

a vrhunac je da Baharat mesavinu stavim u kolace,gomboce i danas,pored cimeta i muskatnog, u koljivo i bas da lep spacy smek ..

• 7 months later...
Posted

Pravicu danas pržene pileće džigerice, sa lukom i paprikom, so, biber. Šta bi od začina još moglo ići tu?

Posted

+ nishta :D

sent from bubamoto

Posted

kod mene pileća džiga (i srcad) ide sa dosta luka i šargarepe + peršun (dunst)

tome se doda i ta paprika (ako mora, nisam fan paprike u jelu. osim u mućkalici i satarašu :)

Posted
9 hours ago, kipo said:

Pravicu danas pržene pileće džigerice, sa lukom i paprikom, so, biber. Šta bi od začina još moglo ići tu?

.Probaj da dodas majcinu dusicu,iznenadjujuce dobro ide uz dzigu

Posted

da, ide majcina dusica odlicno. ide i bosiljak, ako dodas na kraju uz malo belog vina da se udinsta, a kalabrezi bace na rastopljen puter nekoliko listova zalfije, izvade cim promene boju, pa onda na tom puteru spremaju dzigu.

Posted

Sledeci put. Bilo jeste odlicno i ovako, a dodao sam i neku laznu mocarelu na kraju, da ubijem malo gorcinu, zbog djece. Bilo super.

• 2 weeks later...
Posted

dziga voli par kapi balzamika pri kraju przenja, ostane socna i mekana cak i dugo posle przenja. a kad bolje razmislim i to belo vino bi trebalo imati slican efekat + ukus, naravno.

ja kad pravim dzigu (osim na salatu) volim da na ulju na kome sam je przio izdinstam cluk i kiselu jabuku iseckanu na ploske pa da dzigu vratim nazad. ova kombinacija ide odlicno i sa svezim kobajama. 

+1 za zalfiju u puter za przenje, potpuno oplemeni dzigu. majcinu dusicu nisam nikad dodavao ali moram probati, nekako mi logicno da to ide zajedno. 

• 3 weeks later...
Posted (edited)

ima Premia ovu ,,mesavinu zacina za jela sa mesom,,

koja mi se bas svidja,visenamenska je i ja je svda negde meljem.. i u supe i u salate,

a plus sto je dobar mlin i moze da se koristi i posle

tako da u jednom meljem zeleni biber a u drugi sam nagnjecila zrna pimeta pa cu da ga meljem iz mlina jer nemam mesto za avan u ovoj kuhinji a ceo mi je samo stajao bzvze (bas sam ponosna sto sam se toga setila :D)

8824256725022.png?buildNumber=52c71343d2

Edited by ivy
  • 8 months later...
Posted

stigle gudiz bjutiz iz istanbula

jasmin

jasmin.jpg

lavanda
lavanda.jpg

nar
nar.jpg

kakva veličanstvenost mirisa i ukusa, ushićena sam neopisivo!

Posted

Afrodizijaci znači :moća:

Posted (edited)

:D

jasmin zaozbiljno ima neka psihoaktivna svojstva, što smo spoznali pre par godina pijući čaj s jasminom iz kine

možda napravim space cookies s njim :D

Edited by beyoncé
Posted

Kad smo reaktivirali temu, samo da kazem da je super pomesati seme korijandera sa razlicitim biberima u zrnu i to ulupati pre koriscenja. Napravio sam mesavinu belog, crnog, zelenog i crvenog bibera, pimenta iz Vera i semena korijandera. Probajte. Moze obrazrivo dodati i slacica. 

Posted

zvuči interesantno, zamišljam kako ih korijander "podigne" malo. probaće se. 

za šta ti koristiš tu mešavinu?

(inače, korijander u zrnu mogu, a lišće jok)