May 16May 16 Kraftwerk - The Telephone Call (1986. ili 1987)https://youtu.be/xYkVJAv_djIIt is the only Kraftwerk song to feature Karl Bartos on vocals................................................................................................The song's black-and-white music video features each member of the band answering a telephone (Ralf Hütter's being a novelty grandpiano-shaped phone which he happens to play before picking the receiver up). None of the band members are seen singing the song in the video except for a silhouette Karl Bartos, but when the camera pans around it is revealed to in fact be Wolfgang Flür. He is also seen at a typewriter typing "You're so close, but far away"
May 17May 17 13 hours ago, Ras said:Kraftwerk - The Telephone Call (1986. ili 1987)https://youtu.be/xYkVJAv_djITada, 1986. godine, nisam slušao "Electric Café". Smatrao sam da su se Kraftwerk prodali. Nije ni čudo da nisam obratio pažnju, obzirom koliko je dobre nove muzike bilo tih godina.Imam negde u podrumu skoro identičan telefon koji su baba i deda koristili početkom sedamdesetih. Neverovatno koliko je težak i tvrd. Ima neka stara krimi priča gde je žrtva ubijena slušalicom telefona. Onaj koji je pronašao telo pozvao je policiju i pomerio telefon od žrtve. Sami policajci su kasnije koristili telefon više puta i dodatno ga pomerali.
May 17May 17 Author 58 minutes ago, klimt said:Tada, 1986. godine, nisam slušao "Electric Café". Smatrao sam da su se Kraftwerk prodali. Nije ni čudo da nisam obratio pažnju, obzirom koliko je dobre nove muzike bilo tih godina.Imam negde u podrumu skoro identičan telefon koji su baba i deda koristili početkom sedamdesetih. Neverovatno koliko je težak i tvrd.Ima neka stara krimi priča gde je žrtva ubijena slušalicom telefona. Onaj koji je pronašao telo pozvao je policiju i pomerio telefon od žrtve. Sami policajci su kasnije koristili telefon više puta i dodatno ga pomerali.Problem Kraftwerka osamdesetih imali su i drugi koncepti.. Ako ih svedeš samo na zvuk - pa realno, možeš da slušaš i OMD. Istu muku imao je npr., i Per Ubu. Svu dubinu te muzike sagledavali su uglavnom posvećenici, a njih nije bilo više nego danas. Teški filmovi za gledanje.