utilitarist Posted November 3 Posted November 3 novinarska priča meni ne bodi oči jer su mi novinari uvek zanimljivi a i vidim je kao sagu o iskupljenju jer je nemali broj onih koji su tog 12 marta promenili mišljenje i verovatno se osetili malo jadno. smeta guranje bubašvabe kao motora dobrih ideja. to su sada je jasno njegove fantazije. nije on dao ideju za vanredno stanje, niti je bio đinđićeva oštrica u poslednjim danima. nadam se da će sa tim stati. a potpuno mi je izbledala sudbina ljiljane buhe nakon što se spasila, cenim da će taj deo biti maksimalno izmaštan. 1
namenski Posted November 3 Posted November 3 2 minutes ago, April said: Dizajn je sranje. Liči na Insajder dokumentarce. Zlatibor Lončar iskusno nije imenovan. Umesto mučnine koju izaziva sahrana setimo se tri meseca čiste slobode tokom vanrednog stanja, tri meseca koja mnogi od nas neće ponovo dočekati. Hvala Đinđiću bar za to kratko vreme normalnosti. Dzaba ti sve... Jedino cega se ovih nekoliko generacija ima secati to je ono popodne i vece, noc 5. na 6. oktobar... Sve drugo, godine koje su se (na)nizale bilo je 1 zivotarenje, simulacija koja je kao zavesa prevucena preko osecanja koje sam pomenuo i koje je sudjenotm mozda jednom u nekoliko generacija. I koje se iskoristi ili ga neko pusti niz vetar: mislim na cistu energiju, svest masa ljudi koje su tog popodneva zaista imale stvarnu, ni od koga datu im moc da stvaraju sopstvenu istoriju. Takvih noci je na celom svetu poslednjih 200-ak godina bilo - na svim stranama - jedva 10-ak... A sto se same serije tice - smuti pa prospi: vise nece da kaze, preskocice i precutati, nego sto ce ma i pokusati da zagrebe u sustinu. Svi znamo i zasto. Igratm naprosto na konjunkturu i cini mi se da je - mozda i nenamerno - lukav pokusaj da se u masovnoj svesti stavi tacka na i... Jer da bi se zaista zaronilotm potrebno je mnogo, mnogo vise. Cudno , na pamet mi pada: 1 1
Vasilij Zajcev Posted November 3 Posted November 3 Ima ta scenarijska fora sa izmišljenim likovima, pada mi na pamet npr ona beloruska naučnica u seriji Černobil. Potpuno izmišljen lik ali simbolizuje nekoga, u tom slučaju naučnu zajednicu posvećenu rešavanju te katastrofe.. Ovde novinarka možda predstavlja nečiju savest. Prvo je bila oportunista koji relativizuje pokušaj atentata, ne proverava informacije, napada Đinđića na konferenciji za štampu, a potom doživljava katarzu i odvodi ljučne svedoke čestitim pandurima (ko zna šta će sve uraditi do kraja serije). Ali to, ona je neki simbol.. Uloga Bebe je neki "kompromis", takođe, nadam se ne i "cena" da se ova serija emituje na RTS. Svakako pranje biografije tog skota, koji je u to vreme bio van Vlade. A ne znam za Mićanovića, jeste imitacija ali je i paklen zadatak. Dočim je on dečko 1/1 pozorišni glumac i ima neverovatnu tremu od kamere. Meni ipak korektno odrađen posao.. 1
Кристофер Лумумбо Posted November 3 Posted November 3 46 minutes ago, Zabalujev said: Ma jok, pokupila je policija negde na ulici, navodno jeste pobegla. Da li su priče o trovanju Čumeta tačne, da li je stvarno oteta, zna samo ona. Inače... Ti izmišljeni mediji su mi najveći problem sa serijom. Sad će neko da tuži i/ili uvredi se ako se pomene Nacional? Valjda veliki opozicionar Predrag Popović Jedan aspekt medijske atmosfere jeste prikazan preko ove novinarke, ali je to bio samo delić slike. Videćemo da li će potonje epizode nešto da dodaju. Mogu npr. da puste i Tomin govor sa famoznog Šešeljevog ispraćaj. Druga epizoda je prikazala korupciju, ali mislim da nisu baš dobro predstavili koliko su hapšenja bila masovna. Dokumentarna. Nazdravljalo se po kafanama, "moj sin isti Legija, xexe", svašta je bilo. Za sada mogu da kažem da je serija tehnički dobro urađena, ali mi kao savremeniku događaja smetaju kreativna rešenja iz prve epizode, dok me je druga epizoda bolje vozila. Serija Porodica je i dalje neprevaziđena što se tiče prikaza događaja iz naše skorije političke prošlosti. Nisu price o trovanju, on je bio na vma gde su ga spaisipo. Sam se odvezao tamo jer je provalio da mu je ova stavila nesto u sok . Dok se oporavljao cuvali su ga zemunci jer jos uvek niie znao da mu rade o glavi.
April Posted November 3 Posted November 3 9 minutes ago, Vasilij Zajcev said: A ne znam za Mićanovića, jeste imitacija ali je i paklen zadatak. Dočim je on dečko 1/1 pozorišni glumac i ima neverovatnu tremu od kamere. Meni ipak korektno odrađen posao.. Potpis. U drugoj epizodi je stvarno bio bolji, doduše najviše blagodareći činjenici da je i sam Đinđić pred kraj morao biti manje brz i Mićanovićev hronični nedostatak energije se poklopio s tim. A za dikciju svaka čast, zanatski. Realno, jezivo teška pozicija za glumca.
Halvard Posted November 3 Posted November 3 Odlično su Hrvati odradili Skam. Nadam se da će izgurati sve 4 originalne sezone. 1
Кристофер Лумумбо Posted November 3 Posted November 3 Ne svidja mi se sto stukan glumi rodoljuba milovica, vise bi ga voelo videti u ulozi negativca. Odlican je bio u ulozi čumeta u seriji klan.
Milošica Posted November 3 Posted November 3 Hoće li biti provučena malo dublje politička pozadina ubistva? Nedovoljno mi deluju oni Šešeljevi govori i slične stvari...
dillinger Posted November 3 Posted November 3 Micanovic sto se mene tice kao da radi Nikad izvini a ne ozbiljnu seriju. Sto uopste moraju da se skidaju I Djindjicevi tikovi, deluje kao karikatura, na stranu sto je predstavljen kao totalna naivcina. Sve ostalo u seriji je manje lose. 2
ultra plasticni Posted November 4 Posted November 4 meni ta novinarska ekipa lici na 2 cece koje rade kod stare bojane lekic 1
Palmira Posted November 4 Posted November 4 Новинарка је одлична метафора која осликава многе у Србији у том времену, који му нису веровали и нису били свесни шта се дешава у Југославији (Србији) у то време, па су се тек након убиства освестили, схватили шта је заправо убијено са њим и какви су односи моћи у земљи и онда се горко кајали. Постоји тај манир да се у серијама и филмовима о стварним личностима прича казује из угла неких измаштаних или јавности непознатих ликова и то пружа многе могућности ономе који пише, али чини ми се да оставља публику незадовољеном, јер сви смо ову серију дочекали гладни приче о Ђинђићу, а не о неким измишљеним људима у вртлогу историјских догађаја. Као што серију о Ескобару нико не гледа због приче о некаквим добрим и наивним америчким агентима који се боре са својим етичким дилемама, па се онда ти делови премотавају... Без обзира на све што бих могао да замерим, нема сумње да ме серија држи прикованим за ТВ од почетка до краја. Приметио сам да је то једина коју сам гледао у последње време, а да нисам ни једном посегао за мобилним. Видим да пишете о серији Клан. Њу једноставно нисам могао да погледам дуже од 30 секунди, ни један дијалог нисам издржао, јер су ми ликови изгледали као сићушни клинци из неке дечије комедије и био сам бесан што се таква страшна организација која се бавила бруталним убиствима и исплела такву мрежу у држави осликава тако банално. Овде, она прва сцена из Шилерове, тачно преноси атмосферу опоре језе и тачно тако су изгледали кримоси из тог времена. Е сада, лик Ђинђића је малтене споредан и из ове прве две епизоде изгледа као да је он неки неснађени и помало наиван човек. Можда је то и логично тумачење, узимајући у обзир шта му се догодило, али ипак би морао да има већу дубину. Можда је и у томе реазлог што Мићановић не делује довољно убедљиво за неке. У сваком случају, једва чекам следећу и драго ми је што је ова тема враћена у јавност, баш у овом тренутку. Потребна нам је. Е сада, ова прича је толико комплексна и толико материјала има да би требало снимити бар 50 епизода и неминовно је да ће много тога да остане необрађено или само површно дотакнуто. И не очекујем да ће се много дотаћи људи који су данас актуелни, не рачунајући пропалог Шешеља, али свакако неће бити докторовог фото сешна или Вучићевог "првог пијанства". Биће занимљиво видети и да ли ће се бар мало осврнути на страни утицај у целој причи. 3
zmanic Posted November 4 Posted November 4 Realnost, glavna ideja serije. Dovoljno za prelaznu ocenu. Očekivali smo više, ali nije realno u vremenu u kojem je urađena.
garcia Posted November 4 Posted November 4 1 hour ago, Palmira said: Видим да пишете о серији Клан. Њу једноставно нисам могао да погледам дуже од 30 секунди, ни један дијалог нисам издржао, јер су ми ликови изгледали као сићушни клинци из неке дечије комедије и био сам бесан што се таква страшна организација која се бавила бруталним убиствима и исплела такву мрежу у држави осликава тако банално. Овде, она прва сцена из Шилерове, тачно преноси атмосферу опоре језе и тачно тако су изгледали кримоси из тог времена. to i ja kažem. kude ovo a gledali netremice kalkanske krugove, katabazu i tajnu vinove loze. 1
kud u maglu Simoviću Posted November 4 Posted November 4 12 hours ago, steins said: Najjača scena ikad je onaj taksista što urla na ulici. Antologija čista. I paradigma. možda i najjača minijatura do sada 8
Recommended Posts